BUURTBOERDERIJ

 13 mei 2003  -  open vergadering Buurtboerderij

Notulen van de open vergadering op di 13 mei 2003 20:00 uur aan de Spaarndammerdijk 319.

Aanwezig: Betty Niesing, Jan van Duren, Nanne van der Hoek, Saskia, Wybe Zoete, Bob, Hannis Schilperoord, Minco, Bert Lonsain, Fred Borias, JanWillem Piet, Ramya, Ronald Schonberger, Paul Gofferje, Ronald Duvivier (voorzitter VSA), Wim Nobel (voorzitter AWSK), Frans van der Pol.

Op de Agenda: Stichting, Beheer van de Boerderij, Bouwplannen, Presentatie Visie Deel E

Betty opent de vergadering en geeft het woord aan onze gast Ronald Duvivier.

Ronald Duvivier is voorzitter van de stichting Volkssterrenwacht Amsterdam (VSA)

De stichting VSA beheert de lokaliteiten en verhuurt deze aan de vereniging Amsterdamse Weer en Sterrenkundige Kring (AWSK) Deze vereniging organiseert activiteiten en cursussen. Ronald legt uit dat de construktie met een Stichting en een Vereniging voordelen heeft. De doelen en verantwoordelijkheden zijn gescheiden, maar de gevaren zijn er niet mee bezworen. De gemeente dreigt met een huurverhoging van 220% om deze “marktconform” te maken. Deze huur is niet op te brengen, en daarom zoekt de vereniging een nieuwe lokatie. Lees alles over VSA op http://vsa.intouch.nl

·         Stichting

In het bestuur van de Buurtboerderij is ook de wens om een Stichting op te richten die zich gaat bezighouden met verbouwing, en die later de boerderij gaat beheren, en verhuren aan een of meer verenigingen.

Dit wordt een agendapunt op de volgende ALV van 4 september 2003. Hier zal in ieder geval een nieuw verenigingsbestuur worden gekozen. Aspirant bestuurders voor de vereniging en voor de op te richten Stichting kunnen zich melden. Saskia en Hannis zijn al enthousiast

 

·         Beheer van de Boerderij: Rooster en toegang

Het komt nog te vaak voor dat de Boerderij gesloten is, of dat de aanwezige leden niet de verantwoording nemen om zich in te roosteren en gastheer / vrouw te zijn. Ook zaterdag is vaak niet geregeld!

De ergernis richt zich vooral op de groengroep.

Jan merkt op dat juist de groengroep vaak komt en relatief weinig inroostert.

Het bestuur zal hierover in de vergadering van de groengroep verder ingaan.

 Voor het openstellen zijn 3 benaderingen mogelijk:

1.        Alleen open als er mensen op het rooster staan

2.        Zorgen voor fulltime open boerderij met een vaste beheerder

3.        Verschillende openingstijden voor publiek en leden.

 Er moet een duidelijk signaal gaan naar actieve in minder actieve leden. Met 150 leden zou de boerderij permanent beheerd en open kunnen zijn als ieder lid zich 2 dagen per jaar inroostert.

Om het inroosteren te stimuleren zijn er de volgende voorstellen:

·         sancties op het niet inroosteren

·         vrijstelling van contributie bij voldoende inroosteren

·         korting op consumpties bij inroosteren

·         consumptiebonnen bij inroosteren.

·         kom met meer goede iedeeen

Het is niet alleen de bedoeling dat mensen de verantwoordelijkheid nemen om gastheer/vrouw te zijn, ook kan het voorkomen dat mensen de toegang geweigerd wordt tot de boerderij of tot het erf.

Zwervers in de caravan, dronken lieden, insluipers, uitvreters en verstekelingen moeten geweerd.

Het hek zal binnenkort afgesloten kunnen worden.

 ·         Bouwplannen

 Bert Lonsain legt de uitgangspunten voor de verbouwing uit en presenteert fraaie tekeningen die een betaalbare verbouwing voorstellen, waar de boerderij veilig groter van wordt.

 Uitgangspunten voor de verbouwing:

1.        Constructieve stabiliteit

2.        Gebruik binnen de wettelijke regels

3.        Ecologie bescherming van habitat beschermde dieren / gebruik van zonne-energie

4.        Goedkoop ivm exploitatie

5.        Zoveel mogelijk behouden van historisch belangrijke elementen

6.        Voortzetting van verenigingsactiviteiten

 Opvallende elementen zijn:

Nieuwe palen tot op 25 meter

Betonnen vloer loopt door tot 1.80 meter buiten de huidige muren

Aanbouw links en rechts voor toiletten, garderobe, opslag, extra isolatie, kas,

Extra trap naar zolder.

Nieuwbouw van ca 80m2 op de plaats van het schuurtje met kook- en toilet gelegenheid, zodat een aantal activiteiten tijdens de verbouwing door kunnen doorgaan.

Een presentatie in .PDF formaat is te vinden op http://www.buurtboerderij.nl/verbouwing

 Eerste kritiek van Saskia: Wordt het geen dure boerderette, en blijft de ongeorganiseerde vrijblijvende sfeer waar veel mensen en kinderen op af komen wel behouden?

Bert maakt zich geen zorgen: De prijs is 1/3 van die van een commerciele restauratie. De financiering zou uit een eenmalige bijdrage van het stadsdeel kunnen komen, zodat de begroting van de verenigingsactiviteiten niet onder druk komt. De nieuwbouw van het schuurtje kan uit een ander potje betaald worden.

Jan van Duren verdedigt de nieuwe opzet, als een haalbaar concept waar het bestuur achter kan staan.

 ·         Presentatie Visies Deel E

maandag 26 mei 20:00 uur presenteert architectenbureau Santema uit Den Haag in het Stadsdeelkantoor een aantal Visies op een eventuele nieuwe indeling van DEEL E. Dit zijn dus geen plannnen, het zijn slechts visies.

Er worden een aantal (worst-case) scenarios gepresenteerd, als je het gebied tussen spoorlijn en transformatorweg opnieuw gaat inrichten. In de vergadering heerst daarom angst dat de gebruikers van het gebied tegen elkaar uitgespeeld zullen worden. De boerderij komt niet in alle visies voor, het tankstation wel. Reden dus voor overleg tussen de gebruikers van deel E. Zorg dat je er altijd bij bent.

Ook de Stichting Groene Reael en BPNee hebben zichzelf uitgenodigd.

Jan verzoekt mensen van de Buurtboerderij geen toezeggingen te doen namens de vereniging, of uitspraken die zo kunnen worden uitgelegd.

 Tot volgende keer !

Groeten, Frans

 ma 26 mei 20:00 Presentatie Visies op Deel E door architect Santema Stadsdeelkantoor

vr 30 mei 18:00 BPNee-diner

za 28 jun Zomerfestival

do 04 sep 20:00 Algemene ledenvergadering

 6 sept 2003

Notulen van de 3de ALV op 6 september 2003 in De Bocht Westerbeer

Aanwezig; Jupijn (gelegenheids voorzitter) Jan Willem, Inge, Jan van Duren, Jan, Bert, Betty, Arjan (notulist) Ronald, Paul, Minco, Wybe, Nanne, Fred, Ronald, Willem, Saskia, Hannis, Frans, Big Ali, Christa, Gerda, Piet, Bas.

Helaas ben ik mijn aantekeningen verloren. Daarom komt niet alles wat gezegd is precies, of in chronologische volgorde aanbod. De aanwezigheidslijst is helaas ook onvolledig. Hiervoor excuses.

Om 20.15 opent de voorzitter de vergadering.

Agenda:

1. Plannen om over te gaan tot het oprichten van een stichting.

2. Verantwoording van het bestuur

3. kiezen van nieuw bestuur

4. Rondvraag

5. Sluiting

 ad 1.Plannen om een stichting op te richten:

 Bert verwoord het bestuursstandpunt. Om het gebouw in beheer te houden is het raadzaam om een stichting op te richten. De afgelopen tijd heeft het bestuur veel tijd en energie gestoken in het opbouwen van een goede relatie met het stadsdeel. Met name met de portefuillehouder, Dirk de Jager. Die relatie is nu uitstekend. Het stadsdeel heeft toegezegd dat de boerderij in de toekomst benut zal worden op de manier zoals het nu gebeurt. Dat wil zeggen, laagdrempelig, voor de buurt, met meerdere gebruikers. Dit is de grote winst van dit moment. Het stadsdeel heeft ook van begin af aan aangegeven dat zij een vaste gesprekspartner zoeken voor het buurtboerderij gebied. Een vereniging heeft jaarlijkse bestuurswisselingen en kan daarom minder goed een vast aanspreekpunt zijn. Een ander aspect is dat subsidies beter aan te vragen zijn met een stichting. De stichting kan op verschillende manieren opereren. Het kan een koepel/paraplu vormen waaronder de vereniging en bijvoorbeeld de sterrewacht en andere (rechts)- personen zouden kunnen vallen. De preciese invulling hiervan wil het bestuur graag in de komende 6 maanden uitzoeken.

 Opmerkingen uit de zaal:

- Vereniging kan ook als paraplu dienen

- De Stichting kan door middel van goede statuten ook democratisch gekozen zijn.

- De huidige bestuursleden hoeven niet per se ook de toekomstige bestuursleden van de stichting te zijn

- Waarom pas na 6 maanden en niet nu

- bestaat de taak van de stichting enkel uit de restauratie/herbouw van de Buurtboerderij?

Kortom er werd enthousiast meegedacht.

 Besluit: Het bestuur van de Buurtboerderij krijgt het fiat om over 6 maanden met een voorstel(en)/ concept statuten te komen over het oprichten van een beheersstichting . (20 voor, 3 onthoudingen, 1 tegen)

 Ad 2. Verantwoording van het bestuur/ financiele verantwoording

 Betty geeft aan dat het bestuur veel werk heeft verzet. Elke Zondag was er een bestuurslid voor het pannekoeken bakken. Vrijdags werd er, meestal door Inge of Jan, gekookt. Veel overleg met het stadsdeel gehad. Er was weinig steun van de leden bij de activiteiten. Wel was er de groenploeg, maar overleg met hen liep ook stroef. Het bestuur werd een beetje moe van mensen die tegen hun gingen klagen over het gedrag van andere mensen. De bestuursleden zijn geen sociaal werkers, alleen bij duidelijke overschrijding van de huishoudelijke regelementen wil/moet het bestuur ingrijpen. Het bestuur heeft een restrictief alcoholbeleid gevoerd na de excessen van vorige zomer, en dat was ook nodig. Verder wel een goed gevoel over de afgelopen periode. Vraagt aan de bezoekers/leden om voorla open te staan voor nieuwe bezoekers en geen incrowd atmosfeer te creeeren. Hoopt op veel nieuwe en oude actieve vrijwilligers.

Inge heeft veel tijd kunnen besteden aan de Buurtboerderij en hoopt dat in de toekomst ook te kunnen blijven doen, want het is een schitterende plek.

Jan Willem, de boekhouding kan nog niet gecontroleerd worden omdat er nog een kascommissie is die de boeken moet controleren. (Er is een tweekoppige kascommisie gekozen, ik weet even niet meer wie dat waren. Notulist). De Boerderij draait finacieel aardig. Vorige zomer was er geen winst gemaakt. Deze zomer ong. ¥2.000 extra op de rekening. Een van de grotere uitgaven was het funderingsonderzoek ¥700. J-W. gaat nog even door.

- Vroeger was er meer winst, hoe komt het dat het lager is geworden? Antw. De inkoopkosten worden nu direct met de inkomsten verrekend.

De goedkeuring van de boekhouding zal moeten wachten tot de volgende vergadering over 6 maanden.

Bert, Niet zoveel op de boerderij geweest, wel veel op de achtergrond gedaan. Interessant om te onderhandelen met stadsdeel etc.

Jan, zal geen poging doen zijn gedrag te verantwoorden.

 Het bestuur wordt hartelijk bedankt voor haar inzet.

 Ad 3 kiezen van nieuw bestuur.

 Tijdens de vergadering melden zich drie kandidaat bestuursleden. Reglementair moeten kandidaten zich echter 3 weken voor de vergadering aanmelden. De kandidaten trekken zich om verschillende redenen terug. De voorzitter vraagt het bestuur of aan te blijven en brengt het in stemming, (20 voor, 3 tegen, 1 onthouding)

Besluit: Het bestuur blijft 6 maanden aan, tot de volgende ALV (medio maart 2004)

 Ad 4 Rondvraag

 - Big Ali stelt voor om gezamenlijk een skeeler ronde te organiseren. De buurtboerderij zou dan mooi een stempel/limonadepunt kunnen vormen. Aanwezigen vinden dit een goed plan.

- Waarom kan er op dit moment niet al veel meer georganiseerd worden op de boerderij? Betty: de boerderij is een bouwval, er zijn al veel verzoeken geweest voor slootjesexcursies, muziekles en andere activiteiten, maar het bestuur heeft dat tot nu toe afgehouden.

- Wordt bij de reconstructie van de boerderij rekening gehouden met de ongunstige positie van de sterren die er op dit moment is?

 Ad 5 Sluiting

De vergadering word om 21.45 gesloten. De voorzitter word bedankt.

 

 

Notulen: 25 november 2003

 Aanwezig: Jan van Duren, Bert Lonsain, Betty Niesing, Inge Slothouber


Agenda:

Overpeinzingen Betty.

Ago

Overzicht Bert

Planning Inge- Wie doet wat

Vrijwilligersvergoeding

 Mededeling Jan; In de Staatskrant komt een aankondiging voor de Sterrenkijkavond. Tevens is de aankondiging op de Web-site te zien.

 Overpeinzingen Betty-     De strekking van haar verhaal is dat we de komende tijd onze volledige aandacht moeten richten op bestuurszaken, en het bestuur zich niet moeten laten afleiden door dagelijkse beslommeringen en praktische problemen op de Boerderij.We gaan ons richten op de ALV, en onderhandelingen met de deelraad. Er gaat deze week een brief uit naar alle leden, waarin we aangeven hulp nodig te hebben bij het beheren van de Boerderij. We gaan leden wederom oproepen zich in te zetten voor hun vereniging.

Jan en Inge blijven zich bezig houden met praktische zaken. Inge gaat een halve dag per week PR voor de Boerderij verrichten, en contacten leggen met wijkcentra en andere partijen.

JanWillem maakt prognose, en Bert en Betty gaan Bussinessplan schrijven.

Wybe gaat ledenadministratie verder aanpakken en gaat girotel regelen.

Jan blijft aanspreekpunt voor vrijwilligers, en tracht persoonlijk vrijwilligersgehakketak zoveel mogelijk uit de vergadering te houden.

 

Inge geeft verslag van haar afspraak met een branchemanager van de AGO- een non profit- detacheringsorganisatie, die mensen met psychische problemen, of een verstandelijk handicap een werk en leerplaats biedt. In de toekomst zou de AGO mensen kunnen leveren, en dit tegen een vergoeding. Zo wordt bijvoorbeeld kinderboerderij de Bijlmerweide mede gefinancierd door deze club.

 

Bert laat zijn overzicht zien, waarin een duidelijk beeld wordt gegeven van de opbouw van de overkoepelende stichting.

We spreken af een lijst te maken met potentiele stichtingsbestuurkandidaten. Ook spreken we over het belang van een commissie van aanbeveling, om de potentiele kandidaten voor te stellen.

 We spreken af dat we a.s. donderdag de mening van de fractievoorzitters van de Politieke Partijen w.b.t. de monumentenstatus en het beheer van de Boerderij gaan toetsen. Hoe zien de PP het.

 Het agendapunt van Inge is beantwoord- wie doet wat? Zie punt1.

 Verder besluiten we een vrijwilligersvergoeding te introduceren op de Boerderij. Peter Hermans is de eerste die daar gebruik van gaat maken voor zijn activiteit.

Uitgangspunt voor het introduceren van de vrijwilligersvergoeding is het aanmoedigen van mensen een activiteit te starten op de Boerderij.

De activiteit dient vooraf door het bestuur goedgekeurd te worden.

Het is niet de bedoeling dat mensen “commercieel” bezig zijn op de Boerderij. De prijzen dienen laagdrempelig te blijven, en er moet genoeg geld overblijven voor de Boerderij.

De helft van de netto winst mag door de initiatiefnemer verdeeld worden onder de vrijwilligers die hem helpen met het realiseren van een bepaalde activiteit. Activiteiten dienen overeenkomstig de uitgangspunten van onze statuten wbt het gebruik van de Boerderij te zijn, en dienen eerst goedgekeurd te worden door het bestuur.

 

Actielijst tijdens volgende vergadering te bespreken:

Oliebollen verkopen

Kerstavond – wie gaat wat doen

Lijst maken met potentiele kandidaten voor stichtingsbestuur

Wie doet wat, en wanneer klaar wbt stichting

 

 

Inge Slothouber

 

Bestuursvergadering 09 december 2003
Aanwezig: Jan van Duren, Betty Niesing, Jan-Willem Piet, Bert Lonsain, Inge Slothouber (notulen)
Agenda:

Gesprek Bas Mulder (projectleider fase E)
Postbank
Kerstvakantie
Plattegrond
Taakverdelingen
Vrijwilligersavond
Starparty

Mededelingen en ingekomen stukken:

Fred Borias heeft een verzoek ingediend of de tuin ecologisch onderhouden kan worden. Hier was het bestuur al vanuit gegaan. Dit initiatief wordt door alle bestuursleden uiteraard toegejuichd.
Jan-Willem en Nanne zijn stout geweest. Ze hebben afgelopen zondag vuur gestookt tegen de afspraak met de duivenmelkers in dit uitsluitend te doen als de wind niet de kant van de duivenclub op waait. Er was erg veel rook, en de duivenmelkers zijn uit hun dak gegaan tegen Jelle. We besluiten een bord neer te zetten, en J.W. zegt toe zijn pyromane neigingen te onderdrukken.
Postbank:
Inge heeft contact gehad met de postbank over Sponsoring en activiteiten voor het Postbankpersoneel om inkomsten te genereren. Aanvragen worden nu op schrift gesteld en na goedkeuring door bestuur ingediend bij deze grote organisatie.
De web-site dient aangepast te worden, zij neemt hierover contact op met frans
Gesprek Bas Mulder
Inge brengt het belang in de gesprekken met het Stadsdeel zakelijker te houden, en heftige emoties achterwege te laten. Ook vind zij het belangrijk een hecht team te vormen in de onderhandelingen met de deelraad. Betty heeft op 14 januari een afspraak met de “Manager Zorgvernieuwing” van het Mentrum.
Betty vindt het belangrijk alle opties aangedragen door de deelraad rustig te overwegen, en een open visie te houden.
Bert vertelt dat na het gesprek Bas Mulder onmiddelijk contact heeft gezocht met monumentenzorg om nog eens te informeren hoe het nu zit met eventuele subsidies.
Het bestuur is het met elkaar eens dat verder gekomen zijn wbt. het schuurtje van Bert. Bert gaat het een en ander begroten en bespreken met de bouwcommissie.
Bas Mulder heeft toegezegd zijn best te gaan doen om het keetje er door te drukken bij de Deelraad. Het bestuur spreekt af voorafgaande aan de volgende bespreking met Bas Mulder eenzelfde strategie te bespreken, dit om de besprekingen te professionaliseren, en sterk te  staan als bestuur.
Jan wijst erop dat we de leden moeten aanschrijven op hun verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren aan de Boerderij. De sithuatie is al aanmerkelijk verbeterd, maar we hebben nog steeds meer capabele gastmenskrachten nodig om de boerderij op een enigszins professionele wijze open te houden voor het publiek.

Taakverdelingen:

Bert en Jan: Bouwplan
Betty: ondernemingsplan
J.W.: Prognose/ winst en verliesrekening
Inge en Jan:   praktische en huishoudelijke en beheerzaken op de Boerderij
Inge:    het zoeken van eventuele sponsors en aantrekken van activiteiten

Starparty
De starparty en vrijwilligeravond worden kort besproken, en het bestuur spreekt af op dinsdag 16 december weer samen te komen voor een vergadering.

 3 feb 2004

Notulen bestuursvergadering Dinsdag 3 februari 2004 (17.15- 19.30)
Aanwezig: Betty, Jan, Bert, Inge, Arjan (notulist)

1 Stichting

Het bestuur gaat verder met de gedachtevorming over hoe de structuur van de stichting eruit zou moeten komen zien. Een aantal overwegingen spelen een rol.
Financieel

·  De twijfel bestaat bij enkele bestuursleden of een stichting voldoende omzet kan genereren om de kosten van het gebouw te dekken. Moet het stichtingsbestuur de bevoegdheid hebben om, indien een of meer verenigingen te weinig inkomsten genereren om de buurtboerderij kosten te dekken, die verenigingen te kunnen weren en daar een kapitaalkrachtigere andere activiteit voor in de plaats te verwerven? De situatie kan ontstaan dat de stichting geen invloed heeft op de inkomsten, maar dat de stichtingsbestuurders wel wettelijk aansprakelijk zijn als het financieel mis gaat.

·  Wat zijn de vaste lasten van de boerderij? De huur die Mevr. Hogenes betaalde + de vaste lasten maal 10 (?)

·  De vaste inkomsten (met nu slechts één vereniging) zijn 250 leden x 10 euro = 2.500 euro

Beslisstructuur
De stichting moet wel zoveel mogelijk controleerbaar blijven. Stichtingsbesturen zijn relatief onafhankelijk van inspraak en controle door derden. De vereniging zou zich ook op de ALV moeten bezinnen op de huidige statuten, zijn deze nog adequaat als er een stichting bijkomt?

Continuïteit
Er moet een continuere bestuurslaag komen. Het bestuur meent dat dit een “voorwaarde” van het stadsdeel is waaraan voldaan moet worden wanneer de Boerderij aan ons overgedragen wordt. Een zitting periode van 3 jaar voor de bestuursleden lijkt een minimum

Besluit:
Het bestuur gaat verdere informatie inwinnen bij bestaande, gelijksoortige organisaties. Daartoe wordt contact gezocht met

·  St. De Witte Reus (o.a. zaal 100)

·  De Poelboerderij (bezoekerscentrum te Wormer)

·  Het Einde van de Wereld (Eetgelegenheid in Boot)

2 Ditjes en datjes

·  De maandagavond activiteit van “De vierde wereld” wordt maandag 9 feb. geëvalueerd. Bespreking in het bestuur dd. 10 feb.

·  De Boerderij is nu weer erg schoon. Hulde aan de vrijwilligers die dit gedaan hebben.

·  De bovenkamer is als kantoor ingericht, met werkende printer.

·  De theatergroep geeft een goede atmosfeer en brengt niet 500 maar 750 euro in.

·  De notulen van vorige bestuursvergaderingen worden alsnog op het net gezet.

·  De afhandeling van het geld kan en moet beter. Bestuur gaat daar meer op letten.

·  Het is de verwachting dat binnenkort een U.Z.B. contact opneemt. Het U.Z.B. wil een divisie openen waarin het persoonsgebonden budget van autistische kinderen aangewent wordt om iets voor hen te regelen. Jan gaat evt. t.z.t. aan projectbegeleiding doen.

·  Dinsdag 16 maart is er een belangrijke Stadsdeelraadvergadering. Dan wordt besloten of de Buurtboerderij monumentale status krijgt. Het bestuur gaat haar leden vragen naar deze vergadering toe te komen. Nadere info volgt.

·  Volgende vergadering besteden we ook aandacht aan het exploitatieplan.

 

 Notulen bestuursvergadering Dinsdag 10 februari 2004 (17:30- 19:45)


Aanwezig: Dirk de Jager (portefeuillehouder), Bas Mulder (projectleider Westerpark fase E), Betty, Bert, Inge, Arjan (notulist).

Fase E is al het groen ten noorden van de spoorlijn bij de kinderboerderij.
Het bestuur vraagt of het stadsdeel iets meer weet waarom er twee ambtenaren van beheer ontroerend goed zijn langs geweest (dhr. Ashroob en nog iemand). Bas heeft met hen contact gehad. Bij het stadsdeel is veel zorg over de veiligheid op de boerderij. Het bestuur stelt gerust, bij de zware stormen van vorig jaar, toen de boom voor op het erf omwoei is er niet één dakpan afgewaaid. De boerderij kraakt niet eens.
Dirk legt uit waarom ze met z’n tweeën zijn gekomen. Volgende week wordt het conceptnota uitgangspunten voor Fase E met daarin de plannen voor de BB besproken in het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel al een voorkeur heeft zal dat aan het bestuur meegedeeld worden. Indien het DB De conceptnota is deels al weer gedateerd. Op 9 maart is de bespreking in de raadscommissie (Raadscommissie Stadsdeelwerken, Sport, Ruimtelijke Ordening en Westergasfabriek). Dirk voert hiermee een oude motie van de stadsdeelraad uit (winter 2001?) om op zoek te gaan naar een levensvatbare buurtgerichte activiteit op de BB. Het gaat om 2 scenario’s die uitgewerkt zijn. In beide scenario’s is ruimte voor de vereniging BB. Het derde scenario, als beide eerste niet werken zou een commerciële invulling zijn. Alle scenario’s gaan uit van de begroting a 1 miljoen van Stadsherstel (club die renoveert en daarna voor commerciële huurprijzen verhuurd). Het college gaat ervan uit dat veel van het werk professioneel uitgevoerd moet worden. De restauratie willen het college in 1 jaar voltooid hebben.


Scenario 1: stichtingsmodel
Gebouw en erf worden in erfpacht aan een stichting over gedaan. De restauratie is dan voor 100% subsidiabel. De waarde van de boerderij wordt op 0 euro gesteld, de grond op 250.000 euro. Bij een looptijd van 50 jaar is dat een jaarlijkse afkoop van 10.000 euro. (? 250.000/50= 5.000, notulist)
De voorwaarden zijn:
·  Als de St. niet meer doet waar hij voor is opgericht dan vervalt het eigendom aan het Stadsdeel.

·  De statuten worden kritisch bekeken.

·  St. “Ons Genoegen” zou 4de gesprekspartner zijn (?)

Normaliter is het college erg huiverig om monumentenstatus te verlenen. Als de status wordt afgewezen dan zit je met een monument maar zonder subsidie. Op dit moment zijn er echter veel groene lichten.
De erfpachtsom (250.000) zou samen met een eenmalige subsidie van 150.000 euro samen 400.000 euro zijn. Dit bedrag meent de portefeuillehouder nodig te hebben omdat de 100% subsidie (=alleen casco) 60% van alle kosten dekt. De erfpachtkosten moeten dus als een lening worden gezien.
Bij elke monumentenrenovatie moet een zogenaamd 5 kroms aannemersbegroting gemaakt worden.
Over de 1 miljoen monumentensubsidie moet een 1% rente per jaar betaald worden (=10.000 p/j). De totale kale exploitatiekosten zouden dan 20.000 euro per jaar zijn De stichting kan geen lening krijgen vanwege de hypothecaire last.
Met vaste lasten erbij (10.000) komt de totale exploitatielast op 30.000/12 = 2.500 euro/maand.
Hier moet een goed bedrijfsplan voor komen.

Opmerkingen bestuur:

·  Het bestuur zegt dat de faculteit restauratiebouw van de TU Delft, die het bestuur al heeft benaderd, de vijf krom aannemers begroting zou kunnen gaan maken.

Scenario 2: Time out model


Mentrum (een instelling in de geestelijke gezondheidszorg) heeft op de boerderij plannen om 11 ex-psychiatrisch patiënten en 1 beheerder in dienst van mentrum een time-out hotel te beginnen. Zowel de gehele bovenverdieping als het voorhuis zouden voor mentrum zijn. Op het erf kan een aparte schuur de vereniging “om buurtfeesten te geven” zodat er geen overlast is. Het eigendom zou bij de gemeente blijven en bij verhuur zijn 30% van de restauratiekosten subsidiabel. De resterende gelden zouden de eenmalige subsidie zijn 150.000 en een door mentrum te verwerven “vernieuwende zorg subsidie”.
Opmerkingen bestuur:
Als het een zorghotel wordt gaat dat toch bekend worden in de buurt. De kans is dan groot dat moeders met kinderen minder snel hierheen zullen komen. Een deel van de opzet van een zorghotel, namelijk de ex-patiënten in contact houden met minder gekke medeburgers komt dan in de knel. Met 11 ex-patiënten is er het risico dat dit gaat overheersen.

Bert:

in oktober is de deadline voor de monumentensubsidie aanvraag, wat is de tijdsplanning?

Dirk:

in maart de tendens van de plannen vaststellen. In april/mei kan in de commissie vergadering een besluit vallen. Als in de commissie vergadering veel discussie is dan kan het naar raadsniveau getild worden. Over geld wordt altijd op in de stadsdeelraad besloten.

Bert:

Is het mogelijk om samen naar 1 scenario toe te werken. Mentrum zou de andere maatschappelijke functies die nu al op de boerderij vervult worden kunnen bemoeilijken.

Dirk:

wij vinden mentrum ook een maatschappelijke invulling. Maar als er nieuwe inzichten zijn dan is daar altijd met ons over te praten.

Arjan:

Als wij ergens een tonnetje subsidie weten los te krijgen?

Dirk:

ook dat kan het plaatje veranderen.

Bert:

het gat tussen subsidie en werkelijke kosten zou gedicht moeten worden. Ik denk dat dit eerder in de 70/30 sfeer licht dan in de 60/40. Is dat te verrekenen in de erfpacht?

Dirk:

Voor de erfpacht zijn ook regels. We zetten er ons er echter voor in om een niet-commerciële en maatschappelijk belang dienende functie hier te realiseren. We willen echter wel dat de kosten eenmalige zijn.

Dirk de jager en Bas Mulder worden door het bestuur bedankt voor hun komst en vertrekken.
Het bestuur praat nog even na:

·  redelijk positief

·  Wat wordt onze insteek bij de inspraak op 9 maart?

·  Mentrum dringt zich wel op, ze gaan bijvoorbeeld niet akkoord met een tweede vereniging zoals de sterrenwacht. Volgende week komt Paul Wetzer van mentrum naar de bestuursvergadering.

·  Wanneer we een professioneel terras hebben draaien we makkelijk 10.000 per jaar. Je haalt je als bestuur wel heel veel op je nek.

·  Als veel nieuwe partijen huur betalen kunnen we het wel opbrengen. De sterrenwacht betaalt nu 500 euro per maand.

·  Het bestuur brainstormt nog even over sponsoring en nieuwe contacten. Een aantal van bestuursleden gaat hier direct mee aan de slag.

 _____________________________________________________________________________________

 

 

 15 feb 2004

Notulen bestuursvergadering Zondag 15 februari 2004 (18.30- 21.00), bij Inge.

Aanwezig: Alice Roegholt (een v/d oprichtsters van Einde van de Wereld), nog iemand van einde v/d w, Betty, Jan Willem, Bert, Jan, Inge, Frans, Arjan (notulist)

Inge is jarig en er is veel jolijt.

De geschiedenis van eetgelegenheid “Het einde van de Wereld”.
Dit verslag wordt later nagezonden. Samen met verslag over Poelboerderij en St. de Witte Reus

Reguliere vergadering:
1. mededelingen
De Boerderij postbus staat niet in alle correspondentie en dan vaak ook nog met de onjuiste postcode. Zie dit briefhoofd voor juiste adressering. Let hier s.v.p. op. Arjan krijgt van het bestuur de sleutel van de postbus en gaat deze legen.
De telefoon is kapot, Inge koopt een nieuwe.
Voor alle duidelijkheid: Jan blijft als bestuurslid aan tot aan de ALV van 18 maart.

2. notulen3 feb en 10 feb 2004
Aanvullingen/verbeteringen, evaluatie gesprek met Dirk de Jager
Notulen 3 feb. Niet besproken, voor kennisgeving aangenomen.
Notulen 10 feb. 2004
Bert: Het verhaal klopt bijna, maar:
Als het stadsdeel inderdaad een monumenten status toekent aan een gebouw, dan is het er nog niet zeker van dat ze ook subsidie krijgen uit de pot. De pot is beperkt en kan leeg zijn. Als er geen geld wordt uitgekeerd zitten ze met een monument, maar zonder geld. Het is logisch dat de portefeuillehouder een beetje huiverig is om monumentenstatus te verlenen. Nu zijn er echter veel groene lichten en daarom is Dirk van plan de raad te vragen om de boerderij monumentenstatus te geven.

Het is niet vijf kroms, maar vijf koloms begroting een erg gedetailleerde begroting die door een professional gemaakt moet worden. De erfpacht kan óf 250.000 in een keer betaald worden óf 10.000 per jaar
Betty: ongelukkig met de opmerking “De kans is groot dat moeders met kinderen minder snel hierheen zullen komen”. We hebben nu al goede contacten met mensen van de Waterheuvel (geestelijk gehandicapten die werken in bedrijf restaurants, notulist) en staan dus wel open voor deze doelgroepen.
De notulen worden met deze wijzigingen vastgesteld.

3. Uitkomst evaluatie 4de wereld (nieuwe dingen voor Huishoudelijk Reglement?)
Het is onduidelijk of de 4de wereld de barlijst moet invullen en of de betalingen in de kas gaan (komt terug op agenda van 17/2) Peter is ernstig aangeraden zich te beperken tot de maandagavond. Alleen de vrijwilliger die op het rooster staat mag achter de bar komen (nieuw voor HH regelm.?)

4. Voortgang TU Delft/ restauratiebouw
Bert: Telefonisch contact gehad met Eefje van Duin (student aan T.U.). Ze had het druk maar we hebben komende week weer contact.

5. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partners
Betty: komende week contact met IVN Natuur en Milieu Educatie, Ago, Mentrum,
Arjan: gaat contact leggen met Natuurmonumenten en Landschapnoordholland

6. Voortgang stichting statuten
Arjan: Statuten van Poelboerderij en van Floris de statuten van St. de Witte reus en het huishoudelijk reglement dat zaken tussen St. de witte Reus regelt en de Ver. De witte reus. Arjan gaat Mario van St. de witte Reus vragen te helpen bij de statuten.

7. Voortgang subsidies
JW: JW heeft al de taak om een subsidie gevers verkenning uit te voeren. Bas en Arjan hebben ook wat adressen gevonden in de herfst 2003. Het bestuur bespreekt de mogelijkheid om het op no cure no pay basis aan professionele subsidiejagers over te dragen. JW: tegen, deze mensen vragen een te hoge commissie
Besluit:
Er wordt gewacht met het daadwerkelijk aanvragen tot we zekerheid hebben van het stadsdeel. Het onderzoeken van de subsidiemogelijkheden gaat op een laag pitje door, contactpersoon JW. Dit besluit was al in een eerder fase genomen door het bestuur.

8. Voortgang exploitatieplan
JW gaat het exploitatieplan in de week na 26 feb schrijven. Dan heeft hij tijd.

9. Voortgang bedrijfsplan
Betty: neemt voor de ALV een week vrij van werk om dit te schrijven

10. Financieel: -Saldo Buurtboerderij, -boekhouding, - Kascommissie, -internetkosten.
JW: Saldo is 3.200, boekhouding wordt ook in week na 26 feb. op orde gemaakt
Arjan: Taco Ketting (register-accountant) heeft toegezegd in de boeken te willen bekijken. Betty belt rond om de andere kandidaat voor kascommissie te vinden.
Arjan: De internetkosten die door Arjan zijn voorgeschoten zijn (sinds mei? 2002) 19,40 p.mnd. (totaal Hij kijkt het in zijn afschrijvingen nog even door. Bob heeft laatst een nieuwe router gekocht a 125 euro. De totale internetkosten worden op 40 euro per maand geschat. Het bestuur neemt dit ter kennisgeving aan. De werkelijke internet kosten van Arjan kunnen gedeclareerd worden. Eerste aanzet van declaratie al in bezit bestuur.

11. Ditjes en datjes
Taken bestuursleden en vrijwilligers:...

Vele andere vrijwilligers:

·  openhouden van de boerderij, koken /tuin…super.

De data van de volgende vrijwilligersvergaderingen (gratis eten 19.00, aansluitend vergadering) zijn: 15 maart, 5 april, 26 april, 10 mei.
De Dienstdoend vrijwilliger mag naar eigen inzicht gratis consumpties verstrekken aan mensen die op de boerderij goed bezig zijn.
De derde maandag in augustus is Hartjes dag. Dit is een sinds de late middeleeuwen gevierd feest aam de zuidoever van het IJ, tot aan Spaarndam toe. Gerard is op leuke historische documenten gestuit. Er wordt over gedacht iets voor de ouderen in de Spaarndammerbuurt te regelen.

 Notulen bestuursvergadering Dinsdag 17 februari 2004 (15.15 - 17.00), Boerderij.

Aanwezig: Betty, Bert, Jan, Inge, Arjan (notulist)

Afw. met bericht: Jan Willem
1 . mededelingen
Herhaalde oproep (notulist): Als je iets op de agenda wilt zetten mail dat dan naar o.v.v. het onderwerp. Ook stukken voor de vergaderingen graag electronisch aanleveren. Betty komt met visie stuk dat ze terstond besproken wil hebben. De notulen van de bespreking van dit stuk is bij het punt bedrijfsplan.

2. notulen 15 feb., 17 feb.
Notulen 15 feb aangenomen
Notulen 17 feb. : Jan: Duidelijk hoorbare weerstand tegen insteek van Mentrum. Betty: Het was een verkennend gesprek. Bert: Zullen we het formuleren als gepast kritisch en oplettend? De notulen worden vastgesteld , met complimentje voor notulist.
3a. Ingekomen post / e-mails/ telefoontjes

Voor Arjan wordt een account aangemaakt zodat mail aan ook bij hem komt. Hij haalt een (copie) van de postbus op bij Jan willem en bespreekt met JW en Angela hoe de ledenadministratie soepel kan draaien. De post van de Waterheuvel (1 week geleden) was een heel vriendelijk briefje, over dat ze een leuke dag hadden gehad en wat foldermateriaal ter informatie.
Betty: Dirk de Jager heeft op haar werk(welzijn westerpark) gebeld. Beide scenario's zijn in het DB van Westerpark goed ontvangen, DB erg enthousiast over monumenten status. Er is geen voorkeur voor een van beide voor een van de scenario's. Dirk deed geen uitspraak over de financieringsstrategie voor de scenario's. Dir vroeg om een nieuwe afspraak met hem, Bas Mulder, Pieter (mentrum), en het bestuur van de BB. Bespreking van dit verzoek onder Bedrijfsplan.

Ingekomen stuk van Betty  'Mijn visie op 22-02-2004.' (graag electronisch aanleveren, wordt nagezonden, notulist)
Twee e-mails van leden die zich actiever willen inzetten. Op deze mails is nog niet correct gereageert omdat de mail op de boerderij niet te openen is. Op de boerderij wordt ook een account van het info adres geopend (actie Arjan S naar Frans).
3b. Uitgaande post / e-mails/ telefoontjes
Zie bij 4 en 5.
4. Voortgang TU Delft/ restauratiebouw
Bert heeft SMS contact gehad met Eefje (student aan TU). Eefje bood aan om langs te komen ter vergadering maar dat heeft Bert nog afgehouden. Er volgt deze week een verder gesprek.

5. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partners
Betty: IVN Natuur en Milieu Educatie is slechts een ondersteunende organisatie en wil dus niet zelf hier iets beginnen.  Ago (organisatie die persoonsgebonden budgetten van o.a. geestelijk gehandicapten beheert, m.n. dat deel van het budget dat voor recreatie aangewemd kan worden zou ook op BB besteed kunnen worden) Peter Hermans had AGO ter boerderij uitgenodigd op maandagc 23 feb 14.00. Betty: het is best als Peter even wil laten zien waar hij werkt, maar wij konden op dit moment niet. Betty verzet de afspraak naar een latere datum.
Arjan: heeft e-mail gestuurd naar de districtscommisie Amsterdam van Natuurmonumenten CC naar Betty. (Voortaan is het gewenst om CC's naar het info adres te sturen, notulist). Landschapnoordholland nog geen actie op ondernomen.

6. Voortgang stichting statuten
Betty: vraagt Hendrik den Holander (secretaris van de Volks Sterrewacht Amste! rdam die a.s vrijdag op BB een avond heeft) om bij de volgende bestuursvergadering te zijn.
Borias wordt uitgenodigt om een uitleg te geven over de finesses van stichtings- en verenigings leven.
 Voortgang subsidies (niet besproken)
 Voortgang exploitatieplan (niet besproken)

Voortgang bedrijfsplan visiestuk betty.
Visie stuk Betty. Het stuk wordt goed ontvangen, wel voortaan graag mailen en op agenda zetten. Het stuk wordt als goed uitgangspunt gezien om het bedrijfsplan op te baseren. Er is vlinke discussie over de vraag of St. 'Ons Genoegen' kan gaan draaien op zelf gegenereerde inkomsten of dat een finacieël draagkrachtiger organisatie (Mentrum) onontbeerlijk is. 
De zinsnede de boerderij is het hart van deel E gaat Jan te ver. Jan wil dat het bestuur zich bezig houdt met het erf en gebouw tot aan het water.Bert meent dat je boerderij niet los gezien kan worden van deel E en dat het bestuur en stadsdeel er in dit spanningsveld over moeten praten. Het bestuur denkt zelf na over de plannen in deel E (dit los van het conceptstuk, nota uitgangspunten Fase E Westerpark dat op 10 februari door Dirk en Bas op de boerderij achtergelaten) worden besproken. Arjan: het is niet fair naar de duivenclub toe om op hun parkeerterrein een gebouw te plannen. Zag dat de postilion zowel vrijdag als deze zondag druk bezocht is en er veel auto's staan. Voorziet problemen bij het realisren van parkeerplaatsen op de dijk, zoals aangegeven in het kaartje.
Verder is er discussie over de vraag of het bestuur op de uitnodiging van Dirk en Mentrum in moet gaan. Met 3 voor (Betty, Bert, Inge) en 1 tegen (Jan) wordt besloten op dit voorstel in te gaan, Arjan S gaat mee naar dit gesprek. De insteek wordt dat het een louter informatief gesprek blijft, het bestuur moet de ALV wel kunnen informeren wat Mentrum precies wil op de BB. Besluiten in deze mogen tenslotte alleen door de ALV genomen worden.
Voor de ALV wordt een schetsmatig bedrijfsplan verwacht de becyfering zal ook nog schetsmatig zijn.
10. Financieel: -Ledenwerfactie, -barformulier (Herhaalde oproep: s.v.p. dit document elec. opsturen naar Arjan S).
Arjan: Volgens het finacieringsplaatje van het Stichtingsmodel (
http://www.buurtboerderij.nl/notulen/notulen20040210.html ) zal in het stichtingsmodel 30.000 op jaarbasis opgehoest moeten worden om aflossingen en vaste lasten te betalen.. Dit kan als we 3.000 leden hebben a 10 euro, dan kunnen de leden hier precies laten gebeuren wat de leden willen. Over drie jaar bgint de betalingsverplichting van de 30.000 per jaar pas, we hebben dus 3 jaar en het streven is dan 1.000 nieuwe leden per jaar. Een aantal vrijwilligers hebben al tijdens het laatste vrijwilligers overleg aangegeven te willen folderen etc.  Inge: Dat is te doen. Inge heeft veel proffesionele ervaring met dit soort acties en neemt het Ledenwerfproject onder haar hoede. 

11. Ditjes en datjes
A.S. Dinsdag vergaderen over stichtingsstatuten. Jan den Hollander en Borias worden uitgenodigt.
Taken bestuursleden en vrijwilligers:
Dit stuk wordt aangenomen, de toevoeging van Borias als coordinator tuin en erfploeg klopt. Deze lijst wordt op internet geplaatst. En door Arjan actueel gehouden.

 17 feb 2004

Notulen bestuursvergadering Dinsdag 17 februari 2004 (17.15- 19.00), Boerderij.

Aanwezig: Pieter (mentrum), Hetty (mentrum), Betty, Bert, Jan, Inge, Wybe, Jelle, Borias, Arjan (notulist)


A. Gesprek met Mentrum
Ik geef de uitkomsten van dit gesprek puntsgewijs weer. Ik was van plan ze op de boerderie te maken maar het lijkt erop dat HCC ons dit keer heeft afgesloten (of de KPN??). Deze notulen zijn daardoor een ruwe versie en geeft weer hoe de notulist de feiten begrepen heeft. A.s zondag komt het in de agenda.

Mentrum: Prettig kennismakings gesprek gehad met Betty. Door Hannis Schilperoort op deze plek geatendeerd. Nu voor het eerst hier. Sinds herfst 2003 op zoek naar overnachtingsmogelijkheid voor ex-clienten. Er komt bij die overnachtingsmogelijkheid geen bordje mentrum te te staan, wel zou de naam buurtboerderij moeten veranderen. Het aantal van 11 staat niet vast. De wijze van aanmelden staat nog niet vast. De overnachtings accomodatie zou evt. ook een nieuw te bouwen gebouw tegen de sloot of op huidige parkeerplaats van de duivenclub kunnen worden. Er valt over te denken dat andere verenigingen ook gebruik van de boerderij maken. Dit zou een unieke situatie zijn. Op dit moment bestaat er enkele zorgboerderijen waar twee gebruikers actief zijn, ziet nog niet hoe een beheer door meerdere verenigingen/instellingen getalte gegeven zou kunnen worden. . en zo ers zouden evt. Wist niet van bouwplannen LPG Tankstation, (BB zit dan in risico radius, waar niet gewoont mag! worden?) Gaat bezwaar maken tegen voorgenomen bouw. Goed gesprek gehad.
Jan: Uit wandelgangen vernomen dat Mentrum ook actief is op kinderboerderij en bij de 'nieuwe' ponnyclub, gaat mentrum alleen de dienst uitmaken in het Westerpark? Heeft navraag gedaan, voor tieners en autistische personen wordt nog niks geregeld. Boerderijstatuten stellen dat het multifunctioneel opgezet dient te worden. Het is een taak van het bestuur deze satuten te bewaken. Mentrum activiteit kan die multifunctionaliteit schaden.  Verdere gesprekken alleen zinvol als er creatief verder gedacht kan worden.
Wiebe: Op zondagen en woensdagmiddagen is het hier niet rustig, veel moeders met kinderen.
Bert: Hoe wordt de combinatie van een buurtfeest en slaapaccomodatie precies voorgesteld?
Inge: op dit moment al meerder gebruikers, gewoon doordat ze een verschillende dag hebben.
Ook plannen voor een bez. centrum van NM, landschapsbeheer en natuureducatie voor scholen. 

Arjan: Evt Veldwerkmogelijkheden zoals op www.poelboerderij.nl Bijvoorbeeld beheer avonturenlandje of in het westerpark aan de zuidkant van het spoor.
Alle aanwezigen :prettig gesprek,
Betty: belt als we verdere gesprekken willen voeren.
1 . mededelingen
De telefoon doet het weer, er was een palletje verschoven in het binnenwerk. Als je iets op de agenda wilt zetten mail dat dan naar info at buurtboerderij.nl o.v.v. het onderwerp. Ook stukken voor de vergaderingen graag electronisch aanleveren.

2. notulen 15 feb.
Notulen 15 feb. Niet besproken


3. Uitkomst evaluatie 4de wereld (nieuwe dingen voor Huishoudelijk Reglement?)
Over 3 weken is er een tweede bespreking. Concrete afspraken/regelingen worden daarna gemeld

4. Voortgang TU Delft/ restauratiebouw
Geen nieuwe ontwikkelingen

5. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partners
Betty: contact met IVN Natuur en Milieu Educatie, Ago (reageert niet),
Arjan: gaat contact leggen met Natuurmonumenten en Landschapnoordholland

6. Voortgang stichting statuten
 Arjan heeft Mario van St. de witte Reus gemaild, geen reactie.

 Voortgang subsidies (niet besproken)
 Voortgang exploitatieplan (niet besproken)

Voortgang bedrijfsplan (Niet besproken)

10. Financieel: -Saldo Buurtboerderij, -boekhouding, - Kascommissie, -internetkosten.
Arjan: Sinds eind dec. 2003 ongeveer 600 euro uit kluis gehaalt en op rekening BB gestort.

11. Ditjes en datjes
Taken bestuursleden en vrijwilligers:
Algemeen e-mail adres: info at buurtboerderij.nl
Angela:

·  Beheer van Buurtboerderij

·  Administratie van vrijwilligers en Leden
Judi:

·  Internetadres voor nieuwe vrijwilligers (sisterstangle@hotmail.com)
Frans:  020 - 6145914

·  Web editor
Gerard:

·  klusjes coördinator (Zaterdags bereikbaar op BB)

·  Assistentie van Cor op de drukker wordende Zaterdag

·  Historisch geografisch onderzoek van de Buurtboerderij
Cor: 

·  Voorzitter vrijwilligersoverleg
Arjan:

·  notulist vrijwilligers overleg

·  helpt bij activiteiten coördinatie
Borias: (
borias@planet.nl)

·  Coördinator tuingroep.

De data van de volgende vrijwilligersvergaderingen (gratis eten 19.00, aansluitend vergadering) zijn: 15 maart, 5 april, 26 april, 10 mei.

 Notulen bestuursvergadering Dinsdag 24 februari 2004 (17.15 - 18.15), Boerderij.

Aanwezig: Betty, Bert, Jan, Inge, Borias, Arjan S (notulist) ,Jan Willem brengt post.

1 . mededelingen
 Inge: beetje kater van vorige vergadering, s.v.p. iedereen laten uitpraten. Jan: Nuon had afspraak om di 24/2 om 11.00 langs te komen, niet geweest. Gasmeter zit in de hoek, stroom krijgen we van de buren. Vindt het erg toevallig dat ze nu ineens langskomen, vraagt iedereen om uit te kijken naar butagas kookstel/ kachel e.d. voor geval we afgesloten worden. We worden gedoogd door het stadsdeel, zij zijn eigenaar en horen de vaste lasten dus te betalen.

2. notulen 22 feb.
Notulen 22 feb. : P3: Inge’s mobiele nummer toevoegen. Het is dus Hendrik en niet Jan den Hollander. Notulen 22 feb. aangenomen.

3a. Ingekomen post / e-mails/ telefoontjes
Arjan S: E-mail via komt nu ook op Arjan’s privé e-mail adres. Heeft sleutel van postbus van Jan Willem gekregen. 
Post: Veel gedateerde post uit brievenbus en een officiële brief van portefeuillehouder. Brief van Dirk de Jager dd. 15 okt. 2003, Betty leest hem voor. Dirk wijst de voorstellen gedaan in brief van BB bestuur af namelijk: 1 legaal huurcontract 2 Schuurtje om verbouwing door te komen 3 Betaalde beheerder 4 nog iets. Argumentatie: Dirk wil niks doen totdat er plannen ingeleverd worden, daarna besluit en de daadwerkelijke plannen maken.
Drie e-mails van vrijwilligers binnengekomen.Marreke Prins, wil vrijwilligen; Lieke de Jong, wil verslag over BB maken; Roel Smit, biedt aan ons krantje op te gaan maken. Verder 1 e-mail van Irma Bloemraad, werkzaam bij een wegloophuis (ingekomen 6 feb.) Zij zoekt contact met het bestuur. Wil iets samenwerken.
Betty: Dirk de Jager heeft gebeld. Gaat 1 week op vakantie, maakt daarna een afspraak (incl. mentrum)

Bert: telefoontje van een andere TU student, hij wil een stukje over de boerderij schrijven in het TU blaadje.
3b. Uitgaande post / e-mails/ telefoontjes
Alle vrijwilligers e-mails beantwoord door Arjan S.
4. Vrijwilligers aangelegenheden
Di 2 maart 19.00 Buurtboerderij: “administratievergadering door Angela geïnitieerd, JW, Frans, Arjan S, Arjan, Wiebe, Inge en wellicht nog wat mensen komen. Doel: JW draagt de financiële administratie over aan zijn opvolger (Angela?), afspraken maken om leden-, vrijwilligers- en financiële administratie soepel laten draaien. Daarnaast kijken we hoe we hierbij het gebruik van internet en e-mail kunnen optimaliseren. Voorafgaand gratis eten.
Voorafgaande aan vrijwilligers overleg ma om de drie weken, eerstvolgende ma 15 maart, is er gratis eten. De 4de wereld kookt dan, Peter kan koste bij ons declareren of vrijwilligers kunnen kosten bij bestuur declareren. Arjan : het wordt langzaam aan tijd hun een budget, b.v. 100 euro voor dit soort dingen te geven. Jan: nee, dit is nog veel te vroeg.
Gerard heeft de keuken verder betegeld, Arjan S nodigt hem over twee weken (9/3) uit voor kennismaking met bestuur. Arjan (di vrijwilliger) is bereid als reserve notulist op te treden
Elke di om 17.00 wordt 15 min. Inspreektijd bij bestuursvergadering ingesteld.
5. Voortgang TU Delft/ restauratiebouw
Bert contact met Eefje loopt stroef. Als volgende week geen progressie, zelf direct contact zoeken met TU (Eefje heeft een volle agenda, notulist)

6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen (was partners, notulist)
Jan : Partners geen goede term, hoort partijen te zijn. Iedereen mee akkoord.
Betty stuurt reactie op brief Dirk van dd. 15 okt. 2003, hierin komt excuus voor late beantwoording, later volgt brief waarin huidige inzichten, mede gebaseerd op gesprek met Dirk en Bas dd. 10 feb. 2004 verwoord worden (zie oude notulen). Dit is nog  mooi op tijd voor de commissie vergadering van 9 maart waarin dit geagendeerd staat.
Betty: Dirk en Wim Nobel (VSA) komen volgende week, deze vrijdag Starparty!. Ze willen huren en niet medeverantwoordelijk zijn voor restauratie. Ago heeft interne troubles en reageert niet. Directie Waterheuvel nodigt uit voor gesprek op hun kantoor, Betty maakt afspraak.
Arjan: heeft nu zowel e-mail aan locale organisatie Natuurmonumenten als aan landelijk bureau gestuurd. Reactie van NM komen bij Betty.   E-mail naar Cathy Wiersma van Landschapnoordholland, uitleg situatie en uitnodiging kennismakingsgesprek.


7. Voortgang stichting statuten
Borias legt de finesses van stichtings- en verenigings leven uit, verslag wordt nagezonden. Borias zal op de ALV dit verhaal ook voor de leden doen. Dit project gaat tot besluiten in de ALV even in de koelkast. Op de ALV worden de eisen aan de evt. te vormen stichting vastgesteld. Het BB bestuur stelt wat concept statuten in de geest van de ALV op en gaat hiermee naar de notaris. Daarna volgt een ALV waarin de definitieve tekst wordt vastgesteld en (een deel van) de bestuursleden voor St. “Ons Genoegen” worden gekozen. Met deze laatste aanwijzigingen gaat BB bestuur weer naar de notaris en wordt de stichting opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Jan: s.v.p. statuten e.d. van geïnteresseerde partijen bij KvK opvragen. Arjan gaat dit doen.

8. Voortgang subsidies/ sponsoring/ ledenwerfproject
Inge heeft professioneel casting bureau gehad. Hierbij had ze een uitstekend mail actie bedacht. Er worden ansichtkaarten gedrukt met antwoordnummer, de BB vraagt een automatische incasso regeling aan. Mensen kunnen de kaart insturen en de bank doet de rest. Aan de kaart zit een afscheurstrip, met adres en b.v. goed voor 1 pannekoek. Iedereen vindt het een goed idee. Inge komt volgende week met verder uitgewerkt concept.

9. Voortgang exploitatieplan (niet besproken)
10. Voortgang bedrijfsplan
Jan: vindt bedrijfsplan op dit moment nog erg moeilijk te maken. Heeft liever 4 specifieke clubs dan 1 grote partij zoals mentrum. Bedrijfsplan kan nu slechts schetsmatig zijn. Betty: zoals afgesproken ga ik hier binnenkort mee aan de gang.
11. Financieel: -barformulie, kascommissie
Arjan: Barformulier is bij JW of Wiebe (?), Arjan gaat er achteraan.   Ledenaantal en betalingsachterstanden komen volgende week, JW is er dan ook bij.

12. Ditjes en datjes
Inge gaat soep en salade maken op de sterrekijkavond a.s vrijdag.

______________________________________________________________________________


 

 040303

Notulen bestuursvergadering Dinsdag 3maart  2004 (17.15 - 18.15), Boerderij. (let op bijlage, wie doet wat en visie stuk)

Aanwezig: Betty, Bert, Jan, Jan Willem, Arjan S (notulist). Insprekers: Hannis, Wiebe.

Afw. Met bericht: Inge
Insprekers
Hannis: Distantieerde zich van huidige mentrum plan. Oorspronkelijke plan okt. 2003 was samen met SKIPP een door cliënten georganiseerde club.
Wiebe: vraagt bestuur om standpunt inzake verzoek Arjan S.
1 . mededelingen
JW: aan het bijkomen van neusoperatie. Betty: ma 8/3 11.00 komen 2 vrouwen van AGO, graag erg vriendelijk ontvangen (jan en Bert zijn er). Uit gastenboek: Klacht Angela over computerprogramma  JW gepikeerd, op computer zat een betaalde licentie.

2. notulen 22 feb.
Notulen 24 feb. Vastgesteld.

Medeling notulist: Inhoud brief Dirk de Jager in notulen 22 feb. niet goed verwoord: Dirk betreurt het dat de BB zijn voorstel heeft afgewezen (dat was een 1 jarig huurcontract waarna de Ver. Zou moeten weggaan). Hij nodigt wel uit voor verder overleg wat al gepland staat op 6 nov. Met Bas Mulder. Volgns Betty is er in het gesprek dd. 6 nov door Bas aan deze brief gerefereerd, maar de postbus is door omstandigheden 5 maanden niet geleegd. 
3a. Ingekomen post / e-mails/ telefoontjes
Notitie stand van zaken boerderij Ons Genoegen. Stuk voor raadscommissie 9/3 22.00
Drie e-mails van nieuwe leden 1 adres wijziging (in bezit Angela, notulist), ontvangstbevestiging NM landelijk bureau, antwoord van Landschapnoordholland. Betty: Dirk de Jager heeft gebeld, afspraak met Bas, mentrum, di 9/3 14.00 (?) op stadsdeel.  Bert: telefoontje van Eefje, helaas dubbel afspraak vandaag. Van Cor het verzoek om trailer film voor spelcomputer op te nemen in Deel (zou 1.000 euro opleveren) Bestuur: geen toestemming, deel is niet voor gebruik op last stadsdelen en bouw- en woningtoezicht.
E-mail tussen Arjan S en Wiebe
3b. Uitgaande post / e-mails/ telefoontjes
Alle nieuwe leden verwelkomd.
4. Vrijwilligers aangelegenheden
E-mails Arjan S/ Wiebe, inspreek Wiebe: Het bestuur heeft op geen enkel moment ook maar overwogen de verzoeken van Arjan S te honoreren. Betty: beide heren op de koffie geweest, beide vonden gang van zaken niet elegant, Betty meent dat deze rumoer niet in belang BB is,  niet geïnteresseerd in precieze feiten, interpersoonlijke affaire, de zaak wordt hiermee als afgedaan beschouwd.
VSA sterrekijk avond: Groot succes, Saturnus, schijngestalte van Venus en Andromena nevel waren zichtbaar. Geiten benefiet: bedankje en 25 euro van Rosita 15 geiten voor India, JW: erg goed georganiseerd feest, mogen nog eens langskomen.
Op zondag s.v.p. met twee man inschrijven, het wordt steeds drukker.
4de wereld, Betty is wezen kijken, was erg gezellig onze laagdrempelige doelgroep in ruime mate aanwezig, er wordt geen alcohol geschonken.
Gerard heeft de keukenzeil vastgeplakt, is klaar met bronnen onderzoek voor historisch geografisch verhaaltje. Randy heeft deur naar deel gerepareerd.
5. Voortgang TU Delft/ restauratiebouw
Eefje had afspraak met haar prof. over de BB. Vervolgafspraak gemaakt.

 6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
Notulist: Betty heeft geen reactie op brief Dirk van dd. 15 okt. 2003 gestuurd. Directie Waterheuvel (geen nieuws)
NM gaat eerst intern overleggen. Over twee a drie weken antwoord.
Landschapnoordholland, Cathy Wiersma: aansluiten van Tuin- en Erfgroep prima mits alleen actief op tuin en erf en mits volledig zelfstandig. Verblijd zich in positieve houding stadsdeel en nodigt uit na ons besluit contact op te nemen. 

7. Voortgang stichting statuten
Statuten mentrum in bezit bestuur. Bestuur is van zins concept statuten voor te leggen aan de ALV. Er wordt nagedacht en het Zaal 100 model komt als goed toepasbaar uit de bus, statuten en huishoudelijk reglement zaal 100 in bezit bestuur.

8. Voortgang subsidies/ sponsoring/ ledenwerfproject
Arjan S: schipholfonds, erg rijk, goed voor ong. 2.000 euro, als dat ineens nodig is.
 9. Voortgang exploitatieplan
JW: gaat uit boekhoudingen van kroegen e.d. hun vaste lasten en loonkosten filteren (is zelf hun boekhouder). Salaris administratie kan al voor 0,18 ct p/u Deze begroting is zo 7 maart klaar en kan dan samen met bedrijfsplan ineengesmeed worden.
10. Voortgang bedrijfsplan
Betty: Is bezig met bedrijfsplan, de keuken die van 10.00 tot 23.00 open wordt de grote inkomstenbron (heeft zelf lunch/cateringzaak gehad) 'het ziet ernaar uit de we gaan omkomen in het geld'. Er wordt voorzien in twee betaalde (niet gesubsidieerde) krachten op 1 schaal boven minimum. Daarnaast inkomsten van verhuur en vaste aanloop van bezoekers ST. Barbara. Zie ook bijlage visiestuk Betty.
 11. Financieel: -barformulier, kascommissie
Kascommisie komt za 13 maart bijeen. Ong. 200 euro periode 29/2-4/3 uit kluis. Deze week ong. 10 nieuwe leden!

12. Ditjes en datjes
Arjan S: bezig met overzetten HCC en telefoon op naam BB
Taken bestuursleden en vrijwilligers (2/3/2004)
Gewijzigd: taken Betty, taken Angela, taken Arjan, kleine wijzigingen opmaak. (zie bijlage)
 
Notulen administratievergadering Dinsdag 2 maart (19.00- 22.00) Boerderij
Aanw. Angela, Frans, Arjan S afw. Met bericht Arjan
1. Financiële administratie (niet besproken)
2. Leden- en vrijwilligers administratie
- Frans stelt voor dit op een internet stek te doen, voordelen, van overal te bereiken, geen last virussen, geen fysieke locatie problemen (brand, kapot gaan e.d.), met goeie scripts kan een groot deel van de administratie door de leden zelf gedaan worden nadeel: mogelijkheid van hacken. Er wordt getracht een e-mail adres voor Angela te maken maar dit lukt op de BB compu niet. Frans werkt aan een voorstel waarbij we het geld dat we verdienen met lagere ADSL kosten inzetten voor het kopen van ruimte voor administratie op internet. Er volgt een voorstel. Leden administratie overgedragen door Wiebe aan Angela.

 Betty's visie stuk:  op 22-02-2004.

De centrale keuken en kantine
Open van 9.00 – 23.00 uur
Eenvoudige, voedzame maaltijden, betaalbaar, biologisch en uit eigen tuin, alcohol met mate.
Gewerkt wordt door : 1 of  2  betaalde beheerders, die ook coördineren, vrijwilligers, mensen via Mentrum, Ago, Waterheuvel.
De keuken faciliteert op diverse wijze, naar gelang wat er die dag nodig is.

Gebruik van de Boerderij maken : buurtbewoners met spontane initiatieven, groepen jongeren i.v.m. milieueducatie, Sterrewacht, cliënten van het Mentrum, de Ago, de Waterheuvel en wat zich op dit gebied al niet belangstellend toont.
Aan de achterkant een terras.
Het zorghotel kan ook een eindje verderop.
De Boerderij is het hart van deel E en van en door de buurt.
Het ' Robin Hood ' principe : doordat ( financieel ) sterke partners deelnemen, kunnen we ook minder sterke partners bedienen, oftewel, doordat het Mentrum deelneemt, kunnen we ook iets doen voor de ' Waterheuvel '.
Doordat de kantine veel omzeturen maakt, kunnen we ook betaalbare biologische maaltijden serveren.
Het hele project wordt indirect gefinancierd door Ago, Mentrum, monumentenzorg, het stadsdeel, gesubsidieerde buurtactiviteiten.
Daarnaast hebben we de omzet van de kantine en andere door de Vereniging te ontplooien activiteiten, zoals het Paasfeest voor de kinderen, de 4 seizoensfeesten, de pannekoekenbakkerij.

14 maart 2004

 Notulen bestuursvergadering Dinsdag zondag 14 maart  2004 (14.00-16.00), Boerderij.
Aanwezig: Betty, Bert,   Jan Willem, Arjan S (notulist)

Afw. Met bericht: Jan
1 . mededelingen
2. notulen 3 maart.
In de notulen van 3 maart   staat dat Cor de filmploeg had aangedragen. Dit is echter niet het geval, hij nam alleen het telefoontje aan en heeft met de filmploeg verder geen enkele band. Notulen 3 maart vastgesteld.

3a. Ingekomen post / e-mails/ telefoontjes
ter vergadering: conceptstatuten geënt op die van zaal 100, organogram, spelregels tussen stichting en vereniging, voorstel agendapunten ALV (allemaal door Bert, hulde)
E-mail: 1 nieuw lid
3b. Uitgaande post / e-mails/ telefoontjes
Nieuwe lid verwelkomd.
 11. Financieel: -barformulier, kascommissie (naar voren geplaatst)
JW: (3 dagen bezig geweest om boekhouding in de compu te kloppen, Arjan S). Kascommisie was za 13 maart bijeen. Ze hebben een geschreven verslag dat ter ALV wordt uitgedeeld. (niet per post i.v.m. kosten en tijdsdruk) De commissie merkt op dat er grote verschillen zijn Rekening Courant. Vanaf nov. 2003 zijn de barformulieren en kasboek niet of slecht ingevuld. In 2004 erg grote uitgaven (mailing aan sympatisanten) en weinig inkomsten. Enkele bestuursleden hebben grote verschillen. Jan 400 euro   Inge ong 800 euro. JW kijkt dit noge even na met hen.   JW: vroeger hielden we minder goed bij, we haden geen barlijsten en dus kon er ook nooit wat fout zijn. De huidige boekhouding geeft sec weer wat er bij JW ingeleverd is. Nu de boekhouding begint te lopen, komen (boekhoud) problemen daardoor beter in beeld.   De commisie heeft ook aanbeveilingen gedaan voor een betere boekhouding (ook uit te delen op ALV). JW we moeten dit op de ALV gewoon eerlijk toegeven en beterschap beloven. De kasboek instructie en barlijst instructie kan duidekijker.

13. ALV
Bert: wil brief Wiebe even voorbespreken. Ad notuleren, mea culpa en onderbezet, ad financiele administratie omzet is 10.000 en kascommisie ingesteld, zie aldaar. Ad belangrijke beslissingen, niet genomen, doet ALV.
4. Vrijwilligers aangelegenheden
Roel Smit stelt zich voor, na de ALV wil hij ons krantje gaan opmaken. Arjen maakt kennis, hij is net ontslagen op camping Zeeburg en heeft daar en in OIBIBIO goed lopende cateringen opgezet. Hij stelt voor een bedrijfsplan te schrijven voor de kantine en wel voor de drie fasen 1 huidige fase, 2 fase van verbouwing, 3 fase na verbouwing. Bestuur is enthousiast.
Angela is een beetje zoek. Inge checkt verder.
Jw; vrijwilliger zijn ook te betalen, Bert Einde v/d wereld geldsysteem uitzoeken en copieren. Hoe meer je de vrijwiligers betaald hoe commercieler de prijzen worden.
5. Voortgang TU Delft/ restauratiebouw
Monumenten status houd in geen grote veranderingen wel wat te schuiven met de grote van de keueken e.d.

 6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
Raadscommisie vergadering: algemene indruk positief, Gr Li iets te veel op Time out plan gespitst, de raadscommisie wil nu wel graag snel harde plannen. Op de ALV de onzekerheden benoemen en vragen om manouvreerruimte. Positief meedenken over Fase E plannen. Het aanbieden van koffietafels voor bij begrafenissen zijn echte money makers.
 Inge: gaat contact leggen met Waterheuvel op directieniveau. Bas en Mentrum willen gesprek, na ALV o.k..
Pieter Hiemstra van het AGO erg geintereseerd maar nog geen volmondige ja’s. 

7. Voortgang stichting statuten
Statuut voorstel Bert wordt op de ALV uitgedeeld. Over 3 maanden weer een ALV en dan oprichting vragen aan de leden. Voorstel van Bert om in de verbouwingsfase al met het rollenspel tussen St. en Ver. Te beginnen.

 8. Voortgang subsidies/ sponsoring/ ledenwerfproject
Arjan S: Bas   meent in deze fase al 100.000 los te kunnen peuteren. Na de ALV verder praten hierover. Op het open haven podium festival 2e weekend van aug. Kan de BB veel geld verdienen met pannekoeken bakken.
 9. Voortgang exploitatieplan
JW: maken begroting best moeilijk. Het bestuur gaat na de ALV gezamenlijk een zo realistisch mogelijke inschating maken van de kosten/inkomsten. Op zich geen schande profesionals zoals de deelraad komen er soms ook niet uit.
10. Voortgang bedrijfsplan
Verzoek van bestuur aan Arjen om dit te doen. Na de ALV verder contact.
12. Ditjes en datjes
Arjan S telefoon overgezet. Dure nummers afgesloten en vermelding in tel boek. HCC lukt nog niet. Krijgt opdracht om informatieve e-mail naar leden te versturen over   ALV, evt stukken bijvoegen. (definitieve stukken s.v.p. wo vroeg aanleveren bij Arjan S)

Di 16 maart 20.00 vergaderen bij Inge (afw. Arjan S)

 

Notulen bestuursvergadering dinsdag 30 maart  2004 (17.30 – 18.00), Boerderij.
Aanwezig: Betty, Bert,  Inge, Arjan S.

Afw. Met bericht: Jan Willem
1. mededelingen
2. notulen 23 maart. Goedgekeurd met enkele spellings suggesties.
Notulen ALV Geen opm. (niet ter verg.: Arjan S: opm. van Maurice dat Time Out voorziening eiegenlijk niet zinnig is als je op loopafstand van de stad zit, (beter op Texel of zo).  per ongeluk uit notulen gelaten)
3a. Ingekomen post / e-mails/ telefoontjes
Verslag SD commisie vergadering 9/3 over BB. (copieen liggen binnenkort in onderste vakje van tel. meubel.)
3b. Uitgaande post / e-mails/ telefoontjes
4. Vrijwilligers aangelegenheden
Nieuwe vrijwilliger voor de tuin, Loe. Via Vrijwilligerscentrale. Inge neemt vrijwilliger coordinatie erbij, wordt ook contactpersoon vrijwilligers.
5. Activiteiten
Inge wordt coordinator tuingroep. Samen met Borias plannen om tot een vollediger ecologisch beheer te komen. Huub gaat de kluis legen.

Montesori school komt langs wo 7 april. Planning in de maak voor edu activiteit op Aarde dag (22 april), hartjes dag, 1 mei landschapshistorische fietstocht o.l.v. van Gerard.
12, 19 en 26 mei schildercursus leent een deel v/d BB.
Verzoek 6-pack (semi commercieele club) om rond zomernacht wat te doen op BB. Nadere info volgt.
Een mevr. Wil pianoles gaan geven en wil piano wel stemmen
 6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
Inge: Hoofdkantoor NM heeft gereageerd, De intrim directeur van de beheerregio NH komt op bezoek, als hij wat in de BB ziet dan komt een delegatie van het hoofdbureau. De intrim directeur is o.a directeur van het Wormer- en Jisperveld. http://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/p_natuurgebied.asp?cc=1&ProvCode=NH&NrInProvincie=33  Op het daarbij gelegen bezoekerscentrum www.poelboerderij.nl heeft Arjan S gewerkt.
Waterheuvel (?notulist weet ff niet of hier wat over gezegd is)
Bert: Mentrum is met twee man langsgeweest (Pieter en directe bazin) ze waren hadden nu een meer flexibele insteek. Bert heeft duidelijk gemaakt dat zij wel naar een andere locatie kunnen uitkijken, maar wij niet. Gaat samen met  hen en de bouwverantwoordelijke van Mentrum op wo 7 april (tijd?) studio bert, verder praten over plan C (mentrum ergens in Fase E).  mentrum ook erg enthousiast over beeldhouw en andere culturele activiteiten
Arjan: Contact met Marga Beugel (dir. Voorzieningen Fontys groep, loc. De Bogt) stelt als voorwaarde dat gebouw en toilet rollator en rolstoel bereikbaar is. Bestuur: Tuurlijk, no problem. Ma 5 april 15.00 Rietvink afspraak  Arjan S met Anneke (act. Begel.) en Marga.

7. Voortgang stichting statuten
In deze fase niet zinnig om statuten te bespreken, over 2 maanden weer.

 8. Voortgang subsidies/ sponsoring/ ledenwerfproject
Arjan S: Bas en ik a.s. do afspraak.
9. Voortgang exploitatieplan (niet besproken)
10. Voortgang bedrijfsplan
Arjen komt 6/4 17.00 met plan.
11. Voortgang TU Delft/ restauratiebouw
Bert: heeft direct contact gezocht met TU Delft, comm. met Eefje problematisch. Inge wordt coordinator tuingroep. Ingrid (geg. Bekend) gaat in het weekblad van de TU schrijven over BB, actie Bert.

12. Financieel: - fin. afhandeling, - maandoverzichten, -barformulier, kascommissie (niet besproken)
13. Ditjes en datjes
Compu’s nu opnieuw geinstaleerd, graag 2 typen passwords een voor de beheerder zodat dit nu goed blijft. Overzetten van HCC naar XS4ALL i.v.m. niet over kunnen zetten van Arjan S naar Ver. BB en doorlopende problemen met internet toegang (taak Arjan S).  Arjan S vraagt Bob of hij officieel systeem beheerder wil worden
 14. Volgende vergadering(en)
Zo 4 april 14.00 Buurtboerderij  (Met JW afw. Betty) 
Agenda : Fin. afhandelingen, Jaarrekening 2003, Maandrekening feb, mrt?2004, Ledenadministratie, inkoopbeleid, Exploitatieplan.

Di 6/4 17.00, Buurtboerderij bestuursvergadering

 Notulen bestuursvergadering Dinsdag zondag 4 april 2004 (14.00 – 15.00), Boerderij.
Aanwezig: Jan Willem, Taco, Bert, Arjan S.
Afw. Met bericht: Betty, Inge.

1. mededelingen
2. notulen (niet besproken).
3a. Ingekomen post / e-mails/ telefoontjes
Mail van Betty: gespreksverslag met Bas Mulder op vr. 2 april (?), Hij deeld mee dat Mentrum niet in stichting met ons wil. Hij is op de hoogte van het gesprek tussen Mentrum en Bert/Inge van afgelopen maandag 29/4 (zie bij 6) en stelt wat neer komt op plan A voor als dategen wat op maandag besproken is. Hier is hij enthousiast over en wil graag aanwezig zijn bij verdere gesprekken tussen Mentrum en BB. Vraagt of wij problemen hebben met grondwaterstand.
3b. Uitgaande post / e-mails/ telefoontjes
gespreksverslag di 23/4 naar Bas Mulder.
6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
Bert: Afgelopen ma 29/4 gesprek van mij, Inge, Pieter Wetzer en zijn bazin (mentrum). Toen sterk de indruk dat er aan plan C (mentrum op creatieve manier in St. en Fase E) kon en dat plan A losgelaten zou worden. Bert:  Duidelijk positie van BB aangegeven: - rust en activiteieten hier moeilijk combineerbaar, BB leden en gebruikers kunnen en willen nergens anders heen.  Het plan voor een mentrum gebouwtje ergens anders in Fase E nogmaals voor het voetlicht gebracht.Voorstel om Mentrum 1x per week te laten boetseren e.d. in het nieuw te bouwen keetje op plek van gereedschaphok viel erg goed. Gesproken over het betalen van de beheerder door mentrum.
Pieter noemde de argumenten voor opheffing parkeerplaats van duiven en hondenclub: -ruige speelweide functioneerd niet, SD wil geen auto’s meer in Fase E. Voor 30 april gaat DB besluit voorbereiden over plan E en BB.
Bert: had voor wo 7 april afspraak willen maken met Mentrum maar is daar door ziekte niet aan toegekomen.
Arjan S: morgen ma 5/4 15.00 gesprek met Fontys.
8. Voortgang subsidies/ sponsoring/ ledenwerfproject
Arjan S: s.v.p. naam van degene die ledenadministratie wil gaan doen doorgeven (Actie JW).
9. Voortgang exploitatieplan (niet besproken)
JW: een eerste plan is inbezit Bert (met  1,5 a 2 beheerder), komt in plan Bert
10. Voortgang bedrijfsplan
Bert: Doel: hier kunen bljven zitten en ook pannekoeken voor 1 euro kunnen blijven verkopen, geld moet niet een probleem zijn om hier te kunnen komen.   Bert werkt aan bedrijfsplan, nu reeds 35 pagina’s dik. Hierin wordt het horecaplan van Arjen ingevoegd. Arjen komt niet di 6/4 17.00 maar wo 7/4 met plan (afspraak door Bert).
Planning:

4 april
4 april verg.
Doorspereken 1e versie bedrijfsplan bert
5 april Gesperek fontys (Arjan)
7 april Plan Arjen start invoegn plan in bedrijfsplan bert
13 april bespreken 2e versie bedrijfspplan bert
20 april bespreken 3e versie bedrijfsplan bert
30 april inleveren bedrijfsplan bert

Bespreking van financiele kant bedrijfsplan:

Exploitatielast:

30.000

 

1,5 fte beheerder:

40.000

 

 


 

totale lasten:

70.000

 

 

 

 

Structurele subsidie (erfpacht):

 

10.000

Extra inkomsten door beheerders:

 

40.000

Inkomsten pannekoeken:

 

4.000

Inkomsten subsidie uit middenstand:

 

4.000

Inkomsten uit leden/sponsors:

 

4.000

Inkomsten uit huur(en) (sterrewacht/Salsa dansschool o.i.d.)

 

12.000

 


Totaal inkomsten:

 

74.000

 


Batig saldo op jaarbasis:

 

4.000

Buiten beschouwing gelaten: inkomsten Postbanklunches/ Natuurmonumenten/ Fontys (bejaardehuizen) Organisren van 6 grote evenemeneten op BB (a 500) / begravenissen/ Pannekoekverkoop Open Haven Podium Festival en niet te vergeten subsidies door anderen dan SD. De grote kracht van de BB zit in de 20 a 50 vrijwliigers die de tent draaiende houden. Verening de buurtboerderij zou de vrijdag t/m zondag voor haar rekening kunnen nemen en gewoon doordraaien zoals we nu doen. De inkomsten uit de avonden van de Eenheid stijgen ook.
JW: waarschuwt voor te groot optimisme bij de verkoop van eten op evenementen. Kent uit zijn eigen vak (boekhouding) voorbeelden genoeg van kroegjes die er door het meedoen aan evenemenetn er bijna aan onderdoor gegaan zijn. De warenwet is ook erg streng tegenwoordig.  Mischien zijn de vrijwilligers ook niet gemotiveerd om buiten de BB geld te gaan verdienen voor de BB. Vrijwilligers kunnen ook betaald worden, ong 650 op jaarbasis. Dit kan ook voor tien keer inzet per jaar, en dat is dus 65 euro per keer.
Er wordt nog wat gebrainstormt over het organiseren van grotere publiekstrekkers rond de BB.
Taco: JW wil jij hier beheerder worden? JW:  boekhouden is ook niet alles, denkt aan 2 a 3 dagen boekhouden en 2 a 3 dagen beheerder op boerderij.
11. Voortgang TU Delft/ restauratiebouw (niet besproken)
12. Financieel: - fin. afhandeling, - maandoverzichten, -barformulier, kascommissie  Jaarrekening 2003, Maandrekening feb, mrt?2004, Ledenadministratie, inkoopbeleid (niet besproken), Exploitatieplan. (zie 9)
JW geeft herziene versie jaarrekening 2003 (in bezit Bert?).
13. Ditjes en datjes
Bestuur meer dan tevreden met Gerard en Eric, krijgen toezegging tot half april. Komt 6/4 serieuzer in vergadering.
14. Volgende vergadering(en)
Di 6/4 17.00, Buurtboerderij bestuursvergadering

Wo 7/4 hoe laat? waar? Bespreking horeca plan Arjen (actie Bert/ Betty?).

Notulen bestuursvergadering dinsdag 6 april 2004 (17.00 – 19.00), Boerderij.
Aanwezig: Betty, Bert, Cor, Arjan S. Jan Willem haalt de rekeningen op.

Afw. Met bericht: Inge
1. insprekers/ mededelingen
Jan (telefonisch, buiten verg.) Op de nieuwe wandel en fiets-bewegwijzering in het park staat niet Buurtboerderij maar boerderij, is hier niet mee eens.
2. notulen 30 maart. Inge wordt niet coordinator maar contactpersoon tuingroep, verder goedgekeurd.
notulen 4 april Betty: had indruk dat de achterliggende richting van het telefoon gesprek met Bas niet helemaal aan plan A gelijkgesteld kan worden. Deze notulen zijn nog niet helemaal echt vastgesteld.
3a. Ingekomen post / e-mails/ telefoontjes
rekening de bogt voor de koffie 45. Arjan heeft wijzigings formulieren functionaris van KvK site gedownload.
3b. Uitgaande post / e-mails/ telefoontjes
Betty: telefoontje naar Bas door Inge, dat er wat grondwaterprobleempjes waren. Er ontstaat wat discussie waarom de inzichten van Arjan (en Jan) namelijk, nu geen grondwater probleem, niet ook is doorgegeven. Wel zijn de velden van de hondenclub s'winters vaak nat, komt door kleigrond en door neerslag/verdampings ratio in de winter. Vroeger wel water in kelder nu om een of andere reden niet meer.  Arjan S: wil graag dat als er diversere inzichten leven in de vereniging dat gewoon gemeld wordt naar het SD, vraagt later wel eens na bij inge wat volgens haar het probleem was. Verder niet zo belangrijk.
4. Vrijwilligers aangelegenheden
Nieuwe vrijwilliger Carolien, Via Cor. Nieuwe vrijwilliger Dinsy (tuin).
Cor: ma 5 april vrijwilligersoverleg geweest. Huub gaat EHBO doos bijhouden. Er komen bordjes 'honden aangelijnt' en 'niet roken' in voorkamer. De spulletjes in de keuekn krijgen een wat vastere plek. Er komt een tweede voorjaarsschoonmaak.
Gerard en Erik hebben veel goeie klussen gedaan (hekken e.d.) ze mogen voorlopig blijven, mits ze zich aan de regels blijven houden.
5. Activiteiten (geen nieuwe)
 6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
Inge: Beheereenheid NH van NM nog niet gereageerd, vr 16/4 13.30 Waterheuvel.
Bert: tel gesprek Pieter gehad eerder op deze dag. Pieter vond het ook dat de communicatie beter kon. Vanaf nu gaat hij alle info die hij aan DB verstrekt ook aan BB verstrekken. di 13/4 10.00 gesprek met Pieter op studio, Bert. Het SD is huiverig voor de overdracht BB aan Stichting. Is voorstander van het samenwerken mer mentrum. Echter geen extra gebouw op erf. Ook pieter meent dat bouw van een schuur op het terrein niet werkt. Gedachten gaan uit naar mentrum gebouw op duiven- en hondenparkeerplaats. Ziet meeste in mix van en stichting (=100% subsidie) en samenwerking met mentrum. Mentrum wil niet in een stichting als het geheel van mentrum gebouw en buurtboerderij. Pleit voor profesionele houding naar Mentrum (iedereen mee eens). mentrum vroeg nog naar ons plan, Bert legde uit dat er ook bij plan C optie er een goed bedrijfsplan voor de BB moet liggen. Is voor open insteek naar Stadsdeel over Fase E
Betty en Arjan S: plannen over gebouw op andermans terrein alleen in open gesprek waar honden en duivenclub bijzitten doen. Arjan S: meende opgemerkt te hebben dat de alternatieve parkeergelegenheid die op de dijk gepland is ten westen van de duivenparkeerplaats op een of andere manier niet kan. Bert: dat moet ik nog eerst zien, dit is vast wel op te lossen.
Arjan S: 1 of 2 weken geleden informeel gesproken met bestuurders van hondenclub 'De Hofstad'. zij zijn niet bereid om het parkeerterrein op te geven. Hebben in verleden grond afgegeven voor wandelpad ten westen van het terrein en hadden vroeger ook een eigen parkeerplaats verder het gebied in. Het huidige parkeer terrein is al een compensatie voor wat ze vroeger hadden. De honden kunnen niet op de dijk uit de wagens gehaald worden omdat sommige honden eigendom zijn van de politie. Het in plan fase E ingetekende pad aan de westrand van de schapeweide kan zo niet. De rietrand naar begr. plaats santa barabara is een oefen plek voor het opsporen en vastbijten van verstopte verdachten wordt getraind. Wandelaars zouden gebeten kunnen worden. Ze willen wel met BB overleggen over samenwerking e.d..
Arjan S: Ma 5 april gesprek met Anneke (Rietvink) ze bellen op om in de zomer met een busje ouderen die goed ter been zijn lekker in de tuin zitten. Gaat dit concept ook bij De Bogt en De werf in de markt zetten. Marga (dir. voorzieneingen Fontys) v.a.15/4 terug van vakantie.
Arjan S: belt volgende week met secretaris van de duivenclub
7. Voortgang stichting statuten
Bert: Stichting moet ook als vereniging niet functioneert door kunnen draaien. Arjan S: stichting komt er voor de vereniging. Stel: in het ondenkbare geval dat de vereniging dusdanig disfunctioneert dat de exploitatie niet meer op te brengen is vindt hij dat het dan niet erg is dat de stichting ook opgeheven wordt en de boerderij aan het stadsdeel terug valt. Bert: voorbeeld einde van de wereld wanneer een paar mensen met grote mond de vereniging naar hun hand zetten zou de stichting daarin moeten kunnen ingrijpen, juist om de belangen van minder assertieve mensen te behartigen.

Arjan S: de concept stichtingsstatuten die op de ALV zijn uitgedeeld nog niet gelezen, ga dat binnkort wel doen. Bert: het aan de haal gaan met de stichting door st bestuurders is bijna uitgesloten, grote besluiten moeten unaniem genomen worden. En meerdere leden worden uit de ALV gekozen.
 8. Voortgang subsidies/ sponsoring/ ledenwerfproject
Arjan S: met Bas Bastiaanse gesproken over plan voor adoptie van b.v. de overbruggingskeet door een wijk (b.v. de waterzuiveringswijk). Wil nog vervolgafspraak maken.
9. Voortgang exploitatieplan (niet besproken)
10. Voortgang bedrijfsplan
Bert: 4 exemplaren van een dik bedrijfsplan, nu nog even binnen bestuur, straks (over 1 week?) ruimere verspreiding. vraagt bestuur het te lezen en hem alle op een aanmerkingen te mailen. Arjen komt 6/4 17.00 bij bert met horecaplan, dit wordt in het plan ingevoegd.
11. Voortgang TU Delft/ restauratiebouw
Bert: Eefje minder optimistich over kansen bij TU Delft. Bert maakt progressie met zelf contact leggen binnen TU Delft. TU Eindhoven ook een mogelijkheid.

12. Financieel: - fin. afhandeling, ledenadministratie- maandoverzichten, -barformulier, kascommissie (niet besproken)
telnr. man die ledenadministratie wil doen ff zoek. Rekeningen die betaalt moeten worden vist JW uit kluis. Halverwege elke maand bespreekt het bestuur de financien van de voorgaande maand.
13. Ditjes en datjes
Arjan S: Bob wordt officieel systeem beheerder. Cor: stelt voor om kleine voorkamer in te richten als peuterspeelplek en slaapplek, bestuur vindt het een prima plan. (Een groep van 7 moeders heeft verleden zomer geprobeerd zo'n plek in de caravan in te richten maar dat is toen niet gelukt.)
 14. Volgende vergadering(en)/ bijeenkomsten
Di 13/4 10.00 studio bert, mentrum: Bert
Di 13/4 17.00, Buurtboerderij bestuursvergadering
Vr 16/4 10.00 Stadsdeel, gesprek: Bas Mulder, Pieter Wetzer, Betty, Bert, Arjan S, Inge, ?
Vr 16/4 13.30 Buurtboerderij, Waterheuvel: Inge, Arjan S

 Notulen bestuursvergadering dinsdag 13 en 20 april 2004 (17.00 – 18.00), Boerderij.
Korte Gespreksverslagen  van bijeenkomsten t/m 20 april 2004. 

13/4 en 20/4 bestuursvergaderingen
Aanwezig: Betty, Bert, (13/4)Cor, Arjan S, Inge.
Afw. Met bericht: JW
1. insprekers/ mededelingen
Jelle: heeft bezwaar tegen nieuwe tuinindeling.
2. notulen allemaal goedgekeurd
3a. Ingekomen post / e-mails/ telefoontjes
De contributie aan HCC is door ze verwerkt. Internet doet het weer. E-mail brief aan leden. Theaterschool reageerde op e-brief, positief over plannenevolutie. paar nieuwe leden.
3b. Uitgaande post / e-mails/ telefoontjes
E-mail brief aan leden via mailinglist.
4. Vrijwilligers aangelegenheden
Er waren troubles tussen wat vrijwilligers. Redelijk in de minne opgelost. Er zijn wel waarschuwingen uitgedeeld. 
Inge: heeft op internet een bruikbare gedragscode gevonden, bestuur vindt deze goed, zijn besproken op za 17 april en ook daar goedbevonden. Wordt nog ingebracht in vrijwilligersoverleg. (Inge: s.v.p. electr. aanleveren)
Nieuwe vrijwilliger Lou (positief, heeft gewerkt in de Schakel)
Inge: Borias heeft bij Gilde expertise (bedr. plan etc.) getracht in te winnen, Inge blij met zijn inzet. Dit is de derde poging uit BB (Arjan, Inge en Betty eerder). Onze verwachtingen zijn niet te hoog gespannen
5. Activiteiten 
Pasen erg geslaagd. JW heeft paeljapan gekocht, goed idee. De nieuwe pannekoekpannen zijn ook veel beter. Er worden nu vlinke omzetten gedraait. Arjan bij  de Eenheid geweest, goed eten geen alcohol, artistieke sfeer. Peter wil wel snel goede afspraak maken over hoe bonnen e.d. overhandigd moeten worden.
10 mei ALV aadg op boerderij
6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
Kort Gespreksverslag van bijeenkomst op vrijdag 16 april 2004 Stadsdeel
Gesprek op SD met Pieter Wetser en Bas Mulder, hele bestuur behalve Inge aanwezig. Plan C voorgelegd aan Bas, was hier positief over. Mentrum laat plan A los als aan plan C gewerkt kan worden. Bas gaat nieuwe inzichten voorleggen aan DB en wil daarna graag intentieverklaringen e.d. tekenen. Positieve sfeer. Arjan S heeft gewezen op de vele punten uit het Programaccoord van het GrLi en PvdA college die op Boerderij realiseerbaar zijn. Ook aangegeven dat BB bestuur contact houdt en informatie verstrekt aan honden en duivenclub. Betty heeft zorg uitgesproken dat Buurtboerderij overschaduwd gaat worden door Mentrum. Is op zich wel voor financieel sterke mede partij.
Geprek met Waterheuvel is op di 27/4 13.30 boerderij.
Inge: we zijn weer een schijf verder binnen NM, beheer eenheid NH accoord. Nu gaat iemand van afd. communicatie een afspraak met ons maken. Meestal wil NM alleen een infostand bij gebied dat hun eigendom en monument is. Met de beschermde diersoorten hier heeft NM oren naar evt. aankoop.
Verslagje tel. gesprek met secretaris van duivenclub de postilion
Arjan S: Vr 16 april na SD gespek gebelt met dhr. van Dongen (secr. postilion). Huidige stand van zaken meegedeeld, begrip gevraagd en gekregen voor onze positie. De postilion leden willen graag blijven parkeren op de plek waar ze dat nu doen. Ze wachten even af wat SD gaat doen.
verslagje bijeenkomst za 17 april 14.00, boerderij info/brainstorm bijeenkomst
Leden uiten zorg over bouwen bij duiven en honden. Drukken bestuur op het hart om de afspraken die ze maken op papier te krijgen. Als plan C niet doorgaat plan B. Er werd ook gesteld dat plan C ook plan B2 kan heten. Bert (20/4): we moeten de constructie tussen Mentrum en BB juridisch goed bekijken.
7. Voortgang stichting statuten( niet besproken)
8. Voortgang subsidies/ sponsoring/ ledenwerfproject ( niet besproken)
9. Voortgang exploitatieplan (niet besproken)
10. Voortgang bedrijfsplan
Bert: vandaag (13/4) 1 exemplaar horecaplan Arjen (in bezit Inge) ontvangen met daarin lijst voor benodigde inventaris en receptuur ideeen. (s.v.p. electr. aanleveren).
Betty: (20/4): Arjen is nu bezig met becijfering. maakt een horecabegroting die 75.000 euro p.j. moet gaan opbrengen.
11. Voortgang TU Delft/ restauratiebouw ( niet besproken)
12. Financieel: - fin. afhandeling, ledenadministratie- maandoverzichten, -barformulier, kascommissie
telnr. man die ledenadministratie wil doen is terecht. Tevens heeft de heer die de opmaak van de Boerenkrant wil maken contact opgenomen (actie naar hen door Arjan S)
Arjan S (20/4) Eind deze week komt JW met overzicht van fiancien maart. Wil graag procesafspraken maken over finacien. Soms zijn barformulieren e.d. op. Arjan S Gaat 4 gaats perforator kopen en grote voorraad barformulieren aanleggen (wie o wie heeft de File met Barformulier stuur hem s.v.p. z.s.m. OP! dit i.v.m. kleine aanpassingen, Arjan S)
13. Ditjes en datjes
Bert: alcoholluwheid gunstig voor karakter deze plek. Mentrum kan er aan bijdragen dat we niet zoveel winst hier hoeven te maken dat we er een mainstream borrelplek met terras voor 150 man van moeten maken. We houden zo een relatieve rust. Ook nadenken over meerwaarde die slapers in Time out kunnen hebben voor BB. Ze kunnen de vrijwilligers en beheerder vlink ontlasten.
14. Volgende vergadering(en)/ bijeenkomsten
Vr 23/4 9.30 studio bert, mentrum: Bert
Di 27/4 13.30 Buurtboerderij, Waterheuvel: Inge, Arjan S
Di 27/4 17.00, Buurtboerderij bestuursvergadering
Wo 28/4 9.00, stadsdeel, Bas, Pieter, bestuur.

 

Notulen bestuursvergadering dinsdag 27 april 2004 (17.30 – 18.00), Boerderij.
Korte Gespreksverslagen van bijeenkomsten t/m 27 april 2004.

27/4 bestuursvergaderingen
Aanwezig: Betty, Bert, Arjan S.
Afw. Met bericht: JW, Inge.
1. insprekers/ mededelingen
Borias: erg goede cursussen gehad bij Landschapbeheer Noord Holland. M.n. de Noorderhoeve bij Schoorl is een lichtend voorbeeld op het gebied van sociale ecologie (klinkt erger dan het is).
2. notulen 13-20/4  goedgekeurd
3a. Ingekomen post / e-mails/ telefoontjes
Verzoek bruiloft, kinderfeestje(s), bericht van wegloophuis
3b. Uitgaande post / e-mails/ telefoontjes
4. Vrijwilligers aangelegenheden
Twee nieuwe mensen voor tuinvrijwilligers via vrijwilligerscentrale. Borias en Bert met Gilde afspraak gehad met Ingrid Kluit, ze gaat zoeken naar mensen voor bedrijfsplan en subsidies.
5. Activiteiten
Verzoek bruiloft, accoord onder voorwaarden, idem kinderfeestje.

Naschoolseopvang waternogiets kwam gezellig langs.

Theatergroep: 25 T/M 30 JUNI WORDT GESPEELD OP DE BOERDERIJ. 25 T/M 30 JUNI ZAL 1 THEATERSTUK PER DAG WORDEN UITGEVOERD. NA DE VOORSTELLING WORDT EEN DINER AANGEBODEN.
Kunstweb: 12, 19 EN 26 MEI ZAL DE BOERDERIJ, BOOMGAARD EN TUIN INSPIRATIEBRON ZIJN VAN EEN 20 TAL SCHILDERCURSISTEN
16 MEI STAAN WE WEER OP DE GOENE ZONDAG MILIEUMARKT OP HET VAN OLDENBARNEVELDTPLEIN, VAN 13.00 T/M 18.00 UUR.

6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
Betty: schrijft mail naar wegloophuis (
www.wegloophuis-amsterdam.nl). Op dit moment weinig wederwijdse mogelijkheden voor samenwerking. Is al contact over geweest.

 

Kort Gespreksverslag van bijeenkomst op woensdag 28  april 9.00 Stadsdeel
Bas, Pieter, Betty, Bert, Arjan aanwezig. Bas komt met een stappenplan en met een concept intentieverklaring (ondertekening gepland op 18 juni). Er hoeft nu nog niet inhoudelijk op gereageerd te worden. Bestuur: Elke intentieverklaring wordt onder voorbehoud van goedkeuring door ALV gedaan. Afspraak dat Pieter op de boerderij uitleg komt geven. Intentieverklaring wordt eerst in bestuur voorbesproken, daarna onder de leden de stemming peilen.

Betty: raad Bas aan om snel contact te zoeken met honden en duivenclubs, de geruchten machine draait. Al deze plannen moeten eerst voorgelegd worden aan de leden. Arjan: pleit voor Glasnost.

 

Geprek met Waterheuvel di 27/4 13.30 boerderij.
Arjan: Mieke Grande en Martijn Ritzema, beide stafmedewerker bij Waterheuvel langs geweest. Waterheuvel wil graag iemand kwijt voor 16 u.p.w. Graag: vaste medewerker ter begeleiding (kan ook in weekend.) Waterheuvel werkervaringsplekken zijn een stap voor mensen die uit een probleem situatie willen. na een half tot 1 jaar stromen ze meestal weer verder door.
Geven aan bereid te zijn tot: hulp bij inrichten keuken door kok van Waterheuvel, mee helpen zoeken van subsidies door directeur. Arjan: FF overleg met Inge dan concreet starten met 1 medewerker. Deze kost 1,60 p.u. Betty, Bert: Deze kosten zijn een beetje een probleem, kunnen ze die niet subsidieren. Arjan, schijnt door hun niet mogelijk te zijn, wellicht uit ander potje van de GGZ of AWBZ. Arjan: gaat binnenkort eens bij ze kijken in de Sarphatisstraat.
www.waterheuvel.nl


 

Vrijwilligersbijeenkomst ma 26 april 18.00, boerderij
Betty: van de leden waren Lou, Jan, Wiebe, Huub aanwezig, ze zijn tamelijk tegen de huidige inzet van bestuur. Willen dat het bestuur zich op plan B richt en niet haar tijd besteed aan plan C.


7. Voortgang stichting statuten( niet besproken)
8. Voortgang subsidies/ sponsoring/ ledenwerfproject ( niet besproken)
9. Voortgang exploitatieplan (niet besproken)
10. Voortgang bedrijfsplan (niet besproken)
11. Voortgang TU Delft/ restauratiebouw ( niet besproken)
12. Financieel: - fin. afhandeling, ledenadministratie- maandoverzichten, -barformulier, kascommissie

Betty: gaat JW bellen. Arjan: ledenadministrateur gaat vanaf volgende week aan de slag.
13. Ditjes en datjes
Copy voor Boeren-krant is welkom. Mailen naar info apenstaartje buurtboerderij.nl
14. Volgende vergadering(en)/ bijeenkomsten

24 juni 20.00 De Boght Westerbeer, ALV (zaal besproken door Arjan) rond 8 mei uitnodiging de deur uit, alleen aan leden.
Ma 3/5 10.00 Buurtboerderij (ambtenaren van SD komen kijken of er nog veiligheidsvoorzieningen getroffen moeten worden), 3/5 niet geweest, Arjan.
Di 4/5 17.00, bestuursvergadering (wrschnl afw. Arjan S)

Wo 12/5 9.00, Stadsdeel, geplande ondertekening intentieverklaring (in schema Bas Mulder)
Vr 14/5, na het eten (19.00?), Buurtboerderij, terugkoppelen bestuur/ leden over plannen
Vr 28/5  na het eten (19.00?) Buurtboerderij, Pieter komt de plannen vanuit Mentrumhoek voorleggen.

 11mei 2004

Notulen bestuursvergadering dinsdag 11mei (17.15 – 19.00), Boerderij.
Korte Gespreksverslagen van bijeenkomsten t/m 14 mei 2004.

27/4 bestuursvergaderingen Aanwezig: Betty, Bert, Arjan S,.
Afw. Met bericht: JW, Inge.

Insprekers: Wiebe, Jan
1. insprekers/ mededelingen
insprekers uiten zorg over insteek van het bestuur: De standpunten worden weergegeven in ingekomen e-mail brieven d.d. 17 mei en waar de notulist daarom hier de belangrijke passages uit copieerd:

Arjan, bestuur, en ik neem aan dat deze brief ook bij de rest van de actieve mensen terrecht komt.

Mijn schrijfvaardigheid is nog niet zo groet maar bij deze wil ik toch er op wijzen dat samenwerking met het mentrum op dit moment helemaal niet relevant is.In het verleden heeft mentrum aangegeven , de opties zoals wij die voorstonden vergelijkbaar met sterrewacht en peter e.d niet zo te zien zitten,nu onder druk van de ambtenaar wordt er nog alleen maar aandacht geschonken LIJKT het aan deze mogelijkheid.Terwijl er naar mijn inziens al door verschillende mensen nee is gezegd.op deze manier haal je het paard van troje binnen.Bovendien is politiek duidelijk bezig met splitsing tactiek. Gemeenschappelijk gesprekken met duiven en honden en nico zijn tot heden niet gevoerd.Bovendien zijn er duidelijke afspraken gemaakt in de vereniging het lijkt wel of deze afspraken niet meer gelden. Er zijn meer wegen die naar rome leiden, de druk die het stadsdeel nu krijgt vanwege een waardeloos beleid in deze hoeft niet effe snel over de hoofden van alle vrijwilligers sympatisanten inclusief bestuur, en niet te vergeten alle betrokken buurtbewoners

Er zijn meerdere opties die bezien moeten worden voor de vereniging,ik hoop dat daar aandacht voor is en ben zeker bereid hier tijd in te steken.

Het is voor de boerderij en voor de vereniging helemaal niet noodzakelijk om in oktober alles rond te hebben het zou prettig zijn dan zou je al verder zijn dat is waar maar op dit moment hoor ik niemand van de bezoekers daar over klagen. Laten we zorgen dat het schuurtje vervangen wordt voor een tijdelijk behuizing waarin al de activiteiten die nu op de boerderij gebeuren ook kunnen plaatsvinden

als we dat voor de winter rond hebben zijn we al heel ver. Als we rond die tijd een duidelijk begroting en kostenplaatje hebben wat het kost om de boerderij in monumentale staat te brengen kunnen we of de stichting zich daar op richten. Laaat het wel duidelijk zijn voor iedereen dat de boerderij in monumentale staat ruim kan voldoen aan de wensen van de vereniging. Een 'kantine' voor de vereniging met multifuntionele mogelijkheden. Over hoe

dat vorm gaat krijgen en om dat de realiseren zou de stichtingsmogelijkheden bekeken worden.

Op dit moment krijg ik het gevoel wij ons  moeten verdedigen tegen buren die er niet zijn,

Jan van Duren

Reactie bestuur:
ALV beslist, ALV heeft toestemming verleend voor het onderzoeken van plannen. Waarborgen voor honden en duivenclub zitten in de planning ingebouwd. Plannen van Mentrum nu anders dan de afgestemde plannen op de ALV. Exploitatie kunnen we opbrengen (overigens nu nog zonder de kosten van een beheerder) Kosten voor restauratie zijn echter wel hoog. Bestuursleden minder voor strategie van stadsdeel onder druk zetten, dit alleen als plannen onacceptabel worden, maar dat zijn ze nog niet en ze worden met der tijd beter. De sterreclub e.d. zijn activiteietn waar Pieter graag de time out gasten aan ziet meedoen.
2. notulen (niet besproken)
3a. Ingekomen post / e-mails/ telefoontjes
Verzoek bruiloft, e-brieven Jan (zie bij inspreek)
3b. Uitgaande post / e-mails/ telefoontjes

accoord bruiloft(Betty), uitnodiging ALV per e-mail
4. Vrijwilligers aangelegenheden
Inge gaat mensen zoeken voor subsidieaanvraag en een penningmeester.Twee nieuwe mensen voor tuinvrijwilligers via vrijwilligerscentrale. Borias en Bert met Gilde afspraak gehad met Ingrid Kluit, ze gaat zoeken naar mensen voor bedrijfsplan en subsidies.
5. Activiteiten
er waren een paar nieuwe activiteiten.
6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen

Kort Gespreksverslag van bijeenkomst op woensdag 9 mei 9.00 Stadsdeel
Bas, Pieter, Betty, Bert, Arjan aanwezig.

Pieter is afgestapt van laten slapen van gasten in de boerderij, “dit moeten we niet willen”. heeft concept overwogen en meent nu dat het leveren van maaltijden door de vereniging niet goed is voor het concept. Dit kan een te zware belasting worden voor de leden die daar mischien ook geen zin in hebben. Verder is een appart knutslehok geen goed idee.Wil wel graag meedoen met eventuele activiteiten van de vereniging en 2 x per week komen eten. Arjan Er kunnen knutsel faciliteiten geboden worden op zolder, de sterrewacht zal vast niet de gehele bovenkant nodig hebben. Bas heeft begin volgende week een afspraak met honden en duivenclub over parkeerplaats. Bas: huren van de boerderij op dit moment enige optie waar politieke steun voor is. Bert: huur is onzeker voor vereniging, waarom niet in erfpacht? Bas: i.v.m. continuiteitsvraag, (d.i. blijft de vereniging floreren zoals nu). Bert/Arjan: over het huren nog eens contact opnemen met Dirk de Jager.

Bijeenkomst vr 14 mei 19.00, boerderij
Pieter heeft plannen voor timeout hotel gepresenteerd. Is afgestapt van plannen voor overnachtingen in boerderij. Leden kritisch over kans op overname buurtboerderij door mentrum of op het terugclaimen van de boerderij door het stadsdeel. Gezellig en open gesprek. Jan wijst op voordeel monument en nadeel van restauratie. Leden op zich niet tegen een time out voorziening op parkeerplaats, bezoekers zijn dan ook gewoon net als iedereen welkom op de boerderij.


7. Voortgang stichting statuten( niet besproken)
8. Voortgang subsidies/ sponsoring/ ledenwerfproject ( niet besproken)
9. Voortgang exploitatieplan (niet besproken)
10. Voortgang bedrijfsplan (niet besproken)
11. Voortgang TU Delft/ restauratiebouw ( niet besproken)
12. Financieel: - fin. afhandeling, ledenadministratie- maandoverzichten, -barformulier, kascommissie

Arjan: ledenadministrateur is aan de slag, heeft naam etiketten uitgedraaid.
13. Ditjes en datjes

di 11/5 16.00 Buurtboerderij (Bas en ambtenaren van SD zijn komen kijken. De boederij kan zeker nog wel een half jaar mee (geplande aanvang restauratie in jan 2005). Paar stenen die loszaten in linkerachterkant graag vastmetselen (is reeds gebeurt, bedankt Eric!)
14. Volgende vergadering(en)/ bijeenkomsten
24 juni 20.00 De Boght Westerbeer, ALV
Ma 3/5 10.00 Buurtboerderij (ambtenaren van SD komen kijken of er nog veiligheidsvoorzieningen getroffen moeten worden), 3/5 niet geweest, Arjan.
Di 18/5 17.00, bestuursvergadering

Wo 19/5 9.00, Stadsdeel,
ma 24/5 20.00 buurtboerderij, Dirk de Jager, Bas Mulder, Pieter Wetser gedachten uitwisseling op buurtboerderij. evt. 19.00 eten.

 

Notulen bestuursvergadering dinsdag 18 – 25 mei (17.15 – 19.00), Boerderij.
Korte Gespreksverslagen van bijeenkomsten 12 t/m 25 mei 2004.

18 en 25 mei bestuursvergaderingen Aanwezig: Betty, Bert, Arjan S, inge. JW (25/5)
Afw. Met bericht: JW 18/5 Inspreker: 25/5 Minco :

Gesprek op Stadsdeel 12/5 (Mentrum, BB, Bas)
Infobijeenkomst 24/5 buurtboerderij (Leden, Mentrum, Dirk de Jager en Bas Mulder
Gesprek op BB 25/5 (Bestuur, Mentrum, Bas Mulder)
Notulen bestuursvergadering dinsdag 18 – 25 mei (17.15 – 19.00), Boerderij.
1. insprekers/ mededelingen
Graag observatie bijenkast subsidie (ong 250 euro) en overkapte bijenstalling aan achterkant bij sloot naar schapenweide kant.. Verkoop van honing kan boederij geld opleveren. Bestuur: subsidie o.k., wel bonnetjes inleveren. bijenstalling (nog) niet, verstoort doorkijk naar weide.

2. notulen (niet besproken)
3a. Ingekomen post / e-mails/ telefoontjes
verzoek rijk van de Keijzer te Halfweg. Willen contact, komt sympatiek over, maar (wellicht) iets te commercieel. Betty mailt. Eigenlijk nog even met Inge bespreken (nog niet gebeurd)

Bas van Vossen pianist zoekt optreedt mogelijkheid (niet besproken)
3b. Uitgaande post / e-mails/ telefoontjes
4. Vrijwilligers aangelegenheden
Niet echt iets

5. Activiteiten
zie website, vr 28/5 Dag van de eenheid, leuk plan met lage prijzen.

6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
Kort Gespreksverslag van bijeenkomst op woensdag 19 mei 9.00 Stadsdeel
Bas Mulder, Pieter Wetser, Laura Wienesen (Leidinggevende klinische afdeling Mentrum) Wijnand Mulder (Geneesheer Directeur Mentrum)Betty, Bert, Arjan aanwezig.

Betty: - welke zorg wil mentrum inhoudelijk op BB? Nu: Laagdrempelig, multifunctioneel, ecologisch beheerd, goedkope pannekoeken.
Pieter: -Zowel bijkomplek, herstelplek, werkervaringsplek, vakantie en recreatie. Het hele plan E gebied er bij betrekken. Doelgroep:- mensen die na b.v. jarenlange behandeling soms wat afzijdig van de maatschappij zijn geraakt, in aanraking brengen met hobbymogelijkheden, en lichte werkzaamheden. – Mensen die een probleem hebben dat in een bepaalde periode in het leven speelt, sociaal probleem, even niet in eigen huis willen zitten, dit alleen als het niet ernstig is. (somberheid, overspannen, angst, trauma’s, dingen die op grens van ziekte begrip liggen.
Er wordt nog gekeken of er dag en nacht zorg nodig is. Over de ongedwongen heid en behoefte aan structuur moet nog verder nagedacht worden.
Samenwerking op: Afwas/ koken, werken inde tuin, allerlei klusjes, meedraaien en evt. organisren van activiteiten. Het doel is om tot een samenwerking te komen die voor beide partijen voor lange tijd gunstig is.
Bedreigingen voor de plannen: 1 verwijdering tussen mentrum en Buurtboerderij. Om deze reden geen gemeenschappelijke stichting. Als het fout gaat kan de boerderij en de timeout plek afzonderlijk verder. 2 Het verlies van autonomie 3 Verandering van de gesprekspartners 4 Als exploitatie finacieel moeilijk word.
Bas: een lichte overlegstructuur in stand houden b.v. 3x per jaar.
Voorstel voor naam van het gezamenlijk concept Ons Genoegen.
Info Bijeenkomst ma 24 mei 20.00, boerderij
Aanwezig Dirk de Jager, Pieter Wetser, Bas Mulder, Bestuur en vele leden.

Tijdens het eerste deel werden sprekers te vaak in de rede gevallen om te notuleren. Tweede deel: Het bestuur vindt het een goed en sociaal idee om een Time out voorziening in te richten en een samenwerking aan te gaan. Mentrum kwam in beeld toen het bestuur een oplossing zicht voor de 30.000 euro p.j. die in plan B (stichtingsmodel) aan winst gemaakt moet worden (dus een omzet die vlink hoger is) Wanneer dit gehele plan veel subvsidie binnenkrijgt dan is er een lager jaarlast op te brengen. En de beheerder willen we ook graag betalen. Saskia: waarom kunnen deze mensen niet zelf een time out regelen? Pieter: dat kunnen ze niet omdat ze vaak finacieel krap zitten. Jan meent dat het bestuur de oorspronkelijke afspraken loslaat, wil schuurtje en eigen plan om de boerderij multifunctioneel draaiende te houden. Geeft rekenvoorbeeld dat na renovatie er 4 ruimtes te verhuren zijn als je een ruimte voo 150 p.w. verhuurd heb je de 30.000 euro p.j. binnen. Bas Bastiaanse:- ALV gaf mandaat voor uitzoeken van nieuwe partijen. Jan: Wordt de Buurtboerderij een monument? Bas Mulder: Ja.

Jan/ Bas Bastiaanse: Art 19 is een anti-kraakers artikel, beter is een bestemmingsplan wijziging (duurt 2 a 3 jaar) dan is er meer inspraak. Bas Mulder: Art 19 is een makkelijkere manier dan een bestemmingsplan wijziging. Jan: mijn actie tegen de art 19 procedure wordt (voor mij) een gevecht tegen Mentrum, dat wil liever niet omdat ik niks tegen mentrum heb.
Hannis: nu zijn er goed combineerbare plannen. Er zijn 2 milj euro’s subsidie te verdelen als we andere stadsdelen meekrijgen( Urban gelden). Wel voor behoud van zeggenschap door bestuur en leden.
Pieter: Het was een pittige avond. Op het ene moment doen we 1 stap vooruit en dan 2 achteruit. Vindt gevoelens rond Mentrum jammer, heeft liever argumenten t.a.v. de plannen die we hier willen reliseren, wat preciesere bezwaren.
Gesprek op BB 25/5 (Bestuur, Mentrum, Bas Mulder)
Evaluatie 24/5, geen reden om plannen nu te stoppen bestuur ervoer dat er wel interesse voor dit plan is. Bestuur beetje kater over een deel van de bijeenkomst. Er wordt verder gesproken over de activiteietn die over en weer uitgewisseld kunnen worden. In de plannen wordt ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat in de toekomst er een “”scheiding” tussen de timeoutplek en de BB optreedt. Nu is de fase aangebroken dat er naar de finaciele kant gekeken moet worden. Omdat de vrijwilligers/gasten in de timeout plek geen zware problematiek hebben levert een bed (dat is de term) ook weinig op. Enige aanvullende finaciering uit de activiteietn is nog mogelijk. De nieuwe zorgwet waarin geld op stadsdeelniveau aan de zorg uitbesteed wordt is een belangrijke geldoptie. De beslissers over dit geld moeten wel enthousiast zijn voor dit plan. Bas overlegt een concept intentieverklaring, met daarin de BB intentie zoals vastgesteld in statuten. Mentrum intentie: realisatie time out voor licht psychiatrische patienten SD intentie : behoud van de boerderij zoals vastgelegd in programaccoord GrLi/ PvdA.
7. Voortgang stichting statuten

18/5 De pro en cons van een stichting en de mate waarin deze door de ALV gestuurd moet kunnen blijven kwamen aan de orde.

8. Voortgang subsidies/ sponsoring/ ledenwerfproject (niet besproken)
9. Voortgang exploitatieplan (niet besproken)
10. Voortgang bedrijfsplan (niet besproken)
11. Voortgang TU Delft/ restauratiebouw
Eefje is langsgeweest. De afdeling restauratiebouw aan de TU is verleden jaar wegbezuinigd. Daardoor kan ze er niet haar afstudeeropdracht van maken. Doet nu een sociologie achtige studie naar de boerderijen in West.

12. Financieel: - fin. afhandeling, ledenadministratie- maandoverzichten, -barformulier, kascommissie
JW 25/5 nu 4.800 op rekening, gaat kascommisie weer bij elkaar vragen voor de ALV. Wiebe mailt de barlijst door.

13. Ditjes en datjes
Probleem met een bezoeker van de buurtboerderij bij Nico. Betty en Peter hebben hier contact over gehad.

14. Volgende vergadering(en)/ bijeenkomsten
Do 24 juni 20.00 De Bogt Westerbeer, ALV
Di 8/6 19.00, infobijeenkomst op Buurtboerderij. Dirk de Jager, Bas Mulder, Pieter Wetser gedachten uitwisseling op buurtboerderij.
Wo 9/6 9.00, Stadsdeel,
vr 11/5 9.00 stadsdeel o.v.
do 3/6 13.00 buurtboerderij mentrum, bestuur, Bas Mulder

 1 juni 2004

Notulen bestuursvergadering dinsdag 1 juni  (17.30 – 19.30), Boerderij.
1 juni Aanwezig: Betty, Bert, Arjan S, inge.
Afw. Met bericht: JW
Inspreker: Borias, Dries. Invliegers: 2 lepelaaars tussen de schapen
1. insprekers/ mededelingen
Borias: Met Theo Jacobs (via Gilde) en Bert gepraat over plannen. Tuin wordt ecologisch beheert en dat kan gunstig uitpakken bij subsidie gevers.

Dries: vindt boerderij goed!
2. notulen 18-25 mei
accoord.

3a. Ingekomen post / e-mails/ telefoontjes
verzoek rijk van de Keijzer te Halvweg. Willen contact, komt sympatiek over, maar (wellicht) iets te commercieel. Inge : mailt ze af.

Bas van Vossen pianist zoekt optreedt mogelijkheid (Inge: tof ik bel)
Museum 't schip: wil moestuin komen bewonderen (vroeger hadden de meeste arbeiders moestuintje en stopten ze de oogst in wekflessen zoals te zien op het schip. (O.K. Inge mailt)
bruiloft sylvia, victor (o.k. inge mailt)

3b. Uitgaande post / e-mails/ telefoontjes
zie bij 3a, e-mail naat waterheuvel uitgenodigd eetavond te beginnen.

4. Vrijwilligers aangelegenheden
Aanvullende aangifte gedaan door Nico i.v.m de brandstichting. Graag alle vrijwilligers activiteiten en kook inroostering aanvragen/ aanbieden aan de activiteieten coordinator, Inge (via info e-mail adres).
Bedreigend gedrag wordt scherp(er) in de gaten gehouden. Vrijwilligers hebben daar recht op.
Luuk: wellicht maand naar Franrijk dan s.v.p. legen kluis overnemen.

5. Activiteiten
zie website, vr 28/5 Dag van de eenheid, leuk plan met lage prijzen. Betty: dit was erg geslaagd Minco heeft bijen excursie gegeven. Niet goed door dat eten wel degelijk doorging, vervanger geregeld door Deeenheid. Kunstweb schilders waren ook tevreden. Weekend liep goed
10/6 Aquarelleren (15 man, Via Cor). 10/6 iets interns van Mentrum op BB.

6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
T.a.v. gesprek do op BB 3/6 (Bestuur, Mentrum, Bas Mulder)
Bert: kleine textuele wijzigingne intentie tekst. Inzet niet op huur maar eigendom van BB. Bert: zou eigendom wel als teken van waardering van onze inzet ervaren.

7. Voortgang stichting statuten
8. Voortgang subsidies/ sponsoring/ ledenwerfproject ( niet besproken)
9. Voortgang exploitatieplan
De begroting zoals volgens plan van Arjen neigt naar commerciele prijzen. Bert: op dit moment nauwlijks mogelijk een begroting op te stellen, o.a. afhankelijk van kosten erfpacht/subsidies/ al dan niet gesubsidieerde arbeid. Kan verschil maken tussen pannekoek van 1 of 2 euro. dhr. Jacobs: Een begroting moet wel onderbouwd zijn o.a. aantal bezoekers op St. Barbara aantal bezoekers in weekend etc.

10. Voortgang bedrijfsplan
Er komt op ALV een schetsmatig plan, Inge schrijft iets over haar ideen omtrent de inpassing van vrijwilligers in dit plan.

11. Voortgang TU Delft/ restauratiebouw
Eefje is langsgeweest (1 week terug). De afdeling restauratiebouw aan de TU is verleden jaar wegbezuinigd. Daardoor kan ze er niet haar afstudeeropdracht van maken. Doet nu een sociologie achtige studie naar de boerderijen in West.

12. Financieel: - fin. afhandeling, ledenadministratie- maandoverzichten, -barformulier, kascommissie
Bonnen nog niet in bezit genomen door  JW. Arjan Ledenadministartie looopt, Frans (gaat) inkomende aanmeld e-mails doormailen naar Fred, de ledenman.

13. Ditjes en datjes
Folder van politieke partij van BB verwijderd. Waterheuvel vrijwilligers zijn wel pittige gastjes, hebben behoorlijke begeleiding nodig.
Betty: gaat geen vrijwilligersbijeenkomsten meer voorzitten, te veel stress,  anders gezamelijk voorzitten. 

14. Volgende vergadering(en)/ bijeenkomsten
Do 24 juni 20.00 De Bogt Westerbeer, ALV
Di 8/6 19.00, infobijeenkomst op Buurtboerderij. Dirk de Jager, Bas Mulder, Pieter Wetser gedachten uitwisseling op buurtboerderij.

Wo 9/6 9.00, Stadsdeel,
vr 11/5 9.00 stadsdeel o.v.
ma 14/6 18.00 vrijwilligersoverleg, 19.00 eten
do 3/6 13.30 buurtboerderij mentrum, bestuur, Bas Mulder

 

1 sept 2004 

Notulen bestuursvergadering 20040901 10.00 BB
Aanwezig: alle bestuursleden
1 JW en Inge willen alebij graag een duo beheerdersbaan.

In dienst van ver. op dit moment geen optie. In dienst SD of st welzijn o.i.d. wel. Binnenkort overleg hierover. Voor de echte aanstelling komt een open sollicitatieprocedure.

2 Laatste ALV was 28/7 binne 3 mnd. nieuwe beloofd.
Op 25/9 Info/feest op BB. Programma 15.00 info 17.00 borrel - daarna BBQ.

3 Volgende vergadering eens helemaal weiden aan stichting plannen.
Al dan niet hoe indien wel.

4 Architecten perrikelen.
Architect voor BB (Kodde) is al bezig in opdracht SD. heeft veel ervaring met restauratie. Draagbalken zolder aan de muurkant rot. PLan in de maak om dak erafte takelen, de baleken met e.o.a. epxoy te behandelen en dak er dan weer op te takelen.
Architect voor Time out gebouw, keus valt deze week. Bert: 2 architecten nog in de race ONIX (ut Groningen) en Ad Nieuwpoort. Onix bureau die leuker bouwen maakt beste kans op de drie kriteria: Inhoud, geld en persoonlijkheid. Plan om eerst alle creativiteit bij de leden los te peuteren en daarna aan de ontwerpfase te beginn en.DIV

5 Beheerplan/ exploitatie plan.
Inzet nog steeds op bouwkosten 100% gesubsidieerd en loonkosten door Mentrum gefinancierd. Resultaat doorgaan zoals nu zonder noemenswaardig hogere faste lasten.

6 Deel E plannen.
Plannen voor parkeerplaats en pad door schapenwei niet positeif ontvangen. Arjan schrijft reactie.

7 Ditjes en datjes
Erg veel leuek activiteiten geweest op boerderij. Er komen folder voor op kijk op de Wijk. besstuur aanwezig daarbij. 5 okt ecologische wandeling vanuit BB

 11 feb 2005 [?]

Het bestuur van de Buurtboerderij

Voorzitter:

Franckx van Tilbeurgh:

06-51941799

 

Penningmeester:

Jan-Willem Piet

020-7701252 / 06-14994417

 

Secretaris:

Bert Lonsain

020-5091414 / 06-51958131

 

Notulen van de 6de ALV van 11 februari 2005 op de Buurtboerderij


1 Om 19.30 Opening door technisch voorzitter Jupijn Haffmans

2 Mededelingen
Arjan brengt het overlijden van Mevrouw Hogenes en Randy Krijgsman in herinnering. Beiden zijn in de periode na de vorige ALV komen te overlijden. Mevrouw Hogenes was de laatste bewoner van de buurtboerderij, bestuursleden waren aanwezig op de begravenis en de rouwstoet is langs de boederij gereden. Randy was vaak op de boerderij, ze had steun aan deze plek en haar familie waardeerde dit ook. Randy pleegde zelfmoord.

3 Notulen van de besluitenlijst op de ALV van 24 juni 2004 wordt vastgesteld.

 Besluitenlijst ALV 24 juni 2004

Op de ALV is over de volgende drie punten gestemd:
1 Toestemming aan het bestuur om door te gaan met plan Ons genoegen onder voorwaarde dat het eindoordeel bij de ALV blijft.
2 Verkiezing van het huidige bestuur voor de periode van 1 jaar.
3 Subsidie van 500 euro aan BPNEE ter dekking juridische kosten.
4 Decharge penningmeester en bestuur van financieel beleid over de periode juni 2003 –juli 2004. Met aanbevelingen voor de toekomst.

Diverse opmerkingen over terrein inrichting en adviezen aan het bestuur


4 Rapportage voortgang plan 'Ons Genoegen' periode 24 juni 2004 – heden. Begroting plan 'Ons Genoegen'. Huidige onderhandelingsresultaat met het Stadsdeel en Mentrum. Plannen in Fase E Westerpark.
Betty - Op € 20.000 na is er een sluitende begroting voor de exploitatie van de boerderij. Deze begroting voorziet in een beheerder voor 32 u.p.w.
De boerderij draait lekker, er is Tai-Chi, love food backery bakt brood en verkoopt dit o.a. in zaal 100.
Inge is onontbeerlijk geweest in afgelopen periode, er zijn wel onkosten gemaakt, het bestuur heeft met terugwerkende kracht een onkostenvergoeding van € 100 p. maand toegekend.
Aanwezige leden van de Boerderij maken bezwaar tegen deze gang van zaken, willen van tevoren gekend worden in de besluiten aan wie een vergoeding wordt toegekend.
Betty- geen schoonheidsprijs voor de gang van zaken.
Bert -Bestuur is zacht gezegd ongelukkig met de wijze waarop en de schetsontwerpen van het Mentrum gebouw. Het ontwerp is in studie bij het stadsdeel.
De renovatie tekeningen voor de BB zijn klaar, zie schoolbord. De BB blijft staan en krijgt een nieuwe fundering.
Arjan- Plannen in Fase E: het Stadsdeel had plannen voor een pad vanaf het wandelpad bij het spoor naar de achterkant van de boerderij en voor het maken van een parkeerplaats op het nomaden terreintje. Het plan voor de parkeerplaatsen is gelukkig eruit gehaald. Het bestuur is naar de bijeenkomsten geweest en heeft een zienswijze ingediend en duidelijk naar voren gebracht dat het pad ongewenst is. Ronald- de stemmen zijn in de deelraad gestaakt. D.w.z. dat het plan niet goedgekeurd is.

5 Stemmen over voortzetting mandaat bestuur voor plan 'Ons Genoegen'.
Vervalt, het bestuur werkt nog steeds met het mandaat uit juni 2004. Vóór ondertekening van overeenkomsten worden deze voorgelegd aan de ALV. Op dit moment wordt nog over de details gesproken met Stadsdeel en Mentrum.

6 Tussentijds financieel verslag over de periode 24 juni 2004 – heden.
Jan Willem- In 2004 € 2.000 winst bij een omzet van € 18.500
In 2003 € 3.500 winst bij een omzet van € 10.000
In 2002 was de boekhouding een rommeltje
Nu wordt elke dag een kasblad ingevuld en in de kluis gedaan. De inkoop wordt apart geboekt van de verkoop daardoor zijn de cijfers van 2003 en 2004 niet goed te vergelijken. De omzet is omhoog gegaan, er zijn veel meer activiteiten. Hierdoor komt er veel meer administratie bij kijken. De winst is echter achtergebleven. Ook nu we extra kosten hebben door het aggregaat.
Het bestuur stelt voor de rekening courant van Inge a €1200, Jan Willem a € 800 en Jan van Duren a €200 kwijt te schelden.
- Leden akkoord. Het bestuur belooft beterschap. Langzamerhand krijgen we beter controle over de uitgaven.
Borias- waar komen de hoge portokosten vandaan? – JW paar grote mailingen
Kan er geen munttelefoon geplaatst worden?

7 Aftreden en decharge van Inge uit het bestuur van Ver. Buurtboerderij 'Ons Genoegen'.
Inge wordt decharge verleend. Het bestuur had vergeten een bloemetje te kopen wat tekenend is voor hoe het bestuur op de beheer activiteiten van Inge geleund heeft.

8 Wijzigingen huishoudelijk reglement.
Aan het huishoudelijk Reglement wordt toegevoegd:

geschillen commisie.

Indien er een geschil is tussen het bestuur en een lid kan het bestuur of het lid de geschillen commissie vragen te bemiddelen. Het lid kan iemand meenemen naar het gesprek.

Schorsing

Het bestuur kan bij overtreding van de huisregels een lid schorsen. De duur van schorsing bedraagt maximaal 3 maanden. Na schorsing dient het geschorste lid een gesprek aanvragen bij het bestuur. Indien het gesprek goed verloopt kan evt. nog een een proeftijd volgen. Dit is onverlet de bevoegdheid van het bestuur om te handelen volgens de statuten (zie artikel 6).

Drie leden melden zich aan voor de geschillencommissie: Ans, Jaqueline en Laura. Hiervoor dank.


9 Onder voorbehoud: vervullen vacature betaalde beheerder op de Buurtboerderij. Indien gekozen wordt voor een geheime stemming als procedure: kiezen betaalde beheerder voor de Buurtboerderij (geheime schriftelijke stemming).
Vervallen, het geld voor een betaalde beheerder komt pas vrij bij ondertekening van de samenwerkingsbijeenkomst. Deze is nog niet klaar voor ondertekening.

Voor de verbouwperiode is € 19.000 beschikbaar voor een betaald beheerder.
Lid: graag een functiebeschrijving voor de beheerder. Willen we een betaalde beheerder? Kan het geld niet aan iets anders dan een beheerder besteed worden?

Het in dienst nemen van 1 persoon als betaald beheerder heeft risico’s. Het bestuur studeert nog op hoe dit het beste geregeld kan worden.
Lid- als je een persoon in dienst neemt krijgt hij teveel macht.
Bestuur – er ziten haken en ogen aan. Er wordt ook gedacht om een soort noppes systeem in te voeren op de BB zodat er geen scheve verhouding ontstaat tussen de beheerder en de vrijwilligers.
Stemming over betaald beheerder: 1 stem tegen 9 stemmen voor 7 onthoudingen.

10 Kiezen van één nieuw bestuurslid voor Vereniging Buurtboerderij 'Ons Genoegen' voor de periode van een half jaar (geheime schriftelijke stemming).
Vervalt, er heeft zich geen kandidaat bestuurslid gemeld.

11 Behandeling van de statuten van Stichting “Buurtboerderij” i.o.
Vragen / meningen
Artikel 2: De stichting moet niet alleen de vereniging faciliteren maar ook het karakter van de buurtboerderij bewaken. (voor en door de buurt)
Artikel 4: Moet daar niet komen te staan: Het bestuur wordt buiten rechte door 2 personen vertegenwoordigd?
Lid- ad Artikel 5.5 Het stichtingsbestuur krijgt hier teveel macht. Het bestuur zou de BB kunnen verkopen of er een hypotheek op nemen.
Bestuur: - dit kan niet omdat de BB gehuurd wordt van het stadsdeel.
Kan het bestuur geld lenen aan derden? Als het aan BPnee is geen bezwaar maar als het aan anderen dan heeft daar wel bezwaar tegen.
Het bestuurslid dat niet door de vereniging aangesteld wordt moet weggestuurd kunnen worden. Bijvoorbeeld als hij niet geschikt is.
Wat als het bestuurslid geschorst of geroyeerd wordt?
Bestuur: dan moet er een nieuw bestuurslid uit de BB in het bestuur.
Waarom maar 3 leden uit de vereniging en niet allemaal? Ga ook niet binnen het vereniging BB bestuur jagen op bestuursleden.
Hoe blijft het horizontaal en wordt de sfeer voldoende gewaarborgd?
De stichting moet zich niet met de bar bemoeien, de stichting moet zich ten dienste stellen van de vereniging.
Betty: De stichting wordt verantwoordelijk voor de centen en heeft een vader en moeder rol, met als doel de vereniging te laten bloeien.
Lid: Bij art. 11, wat is een redelijke vergoeding? Er wordt gezegd dat er geen winst gemaakt wordt maar een rekening courant mag gereduceerd worden.. Zijn er tabellen voor hoeveel redelijkerwijs gedeclareerd mag worden?
Bestuur: zoeken we uit.
Valt de beheerder onder de stichting of de vereniging? Wat is de procedure voor het aannemen van de beheerder?
Anneke: Er komen straks eters van Mentrum, hoe we daarmee omgaan hangt af van de mentaliteit. Is er een constructie waardoor het integer is? Valt de beheerder onder stichting of vereniging? Er rommelt nogal wat tussen stichting en vereniging.
Bestuur:
We komen binnen een maand met een gewijzigd statuut, dit komt op internet en daarop kunnen dan weer amendementen ingediend worden.
Notulist: Deze toezegging is niet gehaald. De wijzigingen in de statuten staan z.s.m. op de website. Amendementen op gewijzigde statuten graag uiterlijk 5 mei sturen naar

Op de ALV is besloten tot de volgende wijzigingen:
Artikel 2 toevoegen: De stichting heeft niet enkel tot doel de vereniging te facciliteren maar daarboven het karakter van de buurtboerderij te behouden.
Artikel 4 lid 2 tweederde van de leden wordt benoemd door de vereniging ‘buurtboerderij Ons Genoegen”.
Eenderde, te weten onafhankelijke bestuursleden worden benoemd uit personen die niet per definitie lid zijn van vereniging Buurtboerderij “Ons Genoegen”.

11 besluit over eventuele subsidie aan BPNEE.
Arjan- stelt i.v.m. financiele situatie van de BB voor geen subsidie toe te kennen aan BPNee.

12 Rondvraag
Waarom is er een lage opkomst (ca. 15 man)? Misschien omdat de BB wel goed draait, misschien is er een lage affiniteit?
Graag wat meer openheid. In de zomer waren er vaak informatie bijeenkomsten, wat goed was, de laatste tijd is dat minder.
Afgelopen zondag zijn er 200 pannenkoeken verkocht. Hulp in de keuken is hard nodig en altijd welkom. Met name in het weekend.
Wat doen we met labiele mensen? Wie is eindverantwoordelijk?
Betty: zowel voor gasten, bezoekers als vrijwilligers geldt dat ze zich aan de huisregels moeten houden. Ze zijn daar zelf voor verantwoordelijk. Als ze zich misdragen eventueel de politie bellen. Ze zijn van onze situatie op de hoogte.

13 22.15 Sluiting
De voorzitter wordt hartelijk bedankt.

 

Huishoudelijk reglement van vereniging de Buurtboerderij 'Ons Genoegen'.

Dit huishoudelijk reglement heeft tot doel de goede gang van zaken op de boerderij te beschrijven. Daarnaast kan erop teruggevallen worden als er onenigheid is. Aangezien de buurtboerderij nog in de kinderschoenen staat zal dit huishoudelijk reglement een momentopname zijn. Bij latere Algemene ledenvergaderingen zullen naar verwachting wijzigingen of aanvullingen gedaan worden.

 

Artikel 1 Begrippen:

Bezoekers: Mensen die niet tot de personen behoren die op die dag vrijwilliger zijn, zijn bezoeker. Van alle bezoekers en vrijwilligers wordt verwacht dat zij de huisregels respecteren.

Vrijwilligers: De vrijwilligers zijn diegenen die op die dag de boerderij beheren.

Leden: Door de vastgestelde bijdrage aan de vereniging de buurtboerderij ons genoegen over te maken wordt iemand lid. Lidmaatschap geeft stemrecht in de algemene ledenvergadering. Over eventuele andere lidmaatschapsvoordelen beslist het bestuur en de ledenvergadering.

Donateurs: Donateurs doen een donatie maar hebben door donateur te worden aangegeven geen stemrecht te willen op de algemene vergadering.

 

Artikel 2 Huisregels:
Alle bezoekers en vrijwilligers kennen de huisregels.

1 Alle goede omgangsnormen gelden hier ook.

2 Op de boerderij mogen geen drugs gebruikt worden.

3 Drank wordt alleen tijdens het eten en bij speciale gelegenheden geschonken. Uiteraard met mate en een gezond gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt geen sterke drank geschonken. Op de Buurtboerderij wordt geen drankvoorraad aangehouden.

4 Honden moeten als er een verzoek toe komt aan de lijn.

5 Hondenbezitters zijn verantwoordelijk voor de producten van de hondenstoelgang (opruimen dus)

6 Fietsen graag bij het bord fietsen zetten.

7 De boerderij is geen opslag voor privé-spullen.

8 Zet alle spullen en gereedschappen na gebruik weer terug op de plaats waar je het vond.

9 Wees voorzichtig met de spullen, het zijn allemaal giften van sympathisanten.

10 Laat lichten en kachels niet onnodig branden, graag de deuren sluiten.

Artikel 3: Leden

1 Een lid is een natuurlijk persoon die de contributie voor dat jaar voldaan heeft. De leden van de vereniging De Buurtboerderij worden verzocht de secretaris op de hoogte te houden van hun adres.

2 Contributiebetaling

Alle leden zijn verplicht tot het betalen van de jaarlijkse contributie. Deze dient binnen twee maanden na vaststelling contant te zijn voldaan aan de penningmeester of op de rekening van de vereniging te zijn gestort.

Contributie vaststelling vindt plaats in de algemene ledenvergadering.

Artikel 4: Bestuur

Functies:

1 De secretaris schrijft tijdig vergaderingen uit, verzorgt de notulen van deze vergaderingen, houdt het archief bij, voert, in overleg met de overige bestuursleden, de briefwisseling van de vereniging en stelt het jaarverslag op. Alle inkomende en uitgaande post moet aan de secretaris overlegd worden.

2 De penningmeester beheert de geldmiddelen en behandelt de financiële aangelegenheden van de vereniging, dit in overleg met de overige bestuursleden. Het bestuur is verplicht van de vermogenstoestand van de vereniging zodanig aantekening te houden dat daaruit te allen tijde haar rechten en verplichtingen kunnen worden gekend.

Alleen de penningmeester is gerechtigd de geldpotjes te legen. Het bestuur kan besluiten ook andere personen te machtigen dit te doen.

De penningmeester is gerechtigd tot het ontvangen en doen van betalingen tot de bedragen genoemd in de jaarlijkse begroting. Afwijkingen van bovengenoemde bedragen behoren tot de verantwoording van het gehele bestuur.

Artikel 5: Commissies
Het bestuur kan taken delegeren naar commissies. De taakomschrijving van een commissie wordt vastgesteld door het bestuur. Het bestuur draagt zorg voor een goed overleg met de commissies.

1 Bouwcommissie

De bouwcommissie heeft tot taak De Buurtboerderij voor zowel ons als voor het nageslacht te behouden. Daarnaast initieert zij in nauw overleg met bestuur en leden activiteiten om de inrichting naar de wensen van voornoemden aan te passen.

2 Tuincommissie

De Tuincommissie draagt zorg voor het erf en alles wat daarop groeit, bloeit en ligt. De commissie beheert de moestuinen. Desgewenst maakt de commissie klusjes bekend die door leden of bezoekers gedaan kunnen worden.

3 Nieuwsbriefcommissie

Leden van deze commissie verzorgen de kwartaal uitgave van De Buurtboerderij. De commissie krijgt hiervoor een door de ALV goedgekeurd budget. De tekst van de nieuwsbrief wordt voor vermenigvuldiging van de nieuwsbrief aan het bestuur voorgelegd.

Indien er serieuze onenigheid blijft over de inhoud van artikelen in de nieuwsbrief kan het bestuur van haar afkeuring over de inhoud van dat artikel in de laatste regel van het gewraakte artikel kennis geven. Daarnaast krijgt het bestuur een evenredige ruimte in dezelfde nieuwsbrief om haar standpunt uiteen te zetten. Over de tekstinhoud van dit bestuursartikel wordt door een meerderheidsbesluit van het bestuur gestemd. (Hopelijk hebben we deze laatste bepalingen nooit nodig).

Artikel 6: Activiteiten

1 Bij kinderactiviteiten is het organiserend gezelschap verantwoordelijk voor de veiligheid en het gedrag van de kinderen. De boerderij stelt zich open voor groepen zoals IVN en dergelijke om van deze unieke locatie gebruik te maken. Het bestuur beslist over de eventuele kosten dan wel over de eventuele bijdrage aan de activiteiten.

2 Publiciteit

Wanneer er activiteiten zijn mogen de organisatoren van deze activiteit daarvoor publiciteit maken. Tot nu toe is de toeloop nog niet uit de hand gelopen. Uiteraard dient de publiciteit niet schadelijk te zijn voor De Buurtboerderij of op gespannen voet te staan met de doelstellingen van De Buurtboerderij.

3 Koken

De kok(ers) draagt zorg voor het goede verloop van het eten. Ze zorgen ervoor dat ruim van tevoren ingeschreven kan worden (min. 5 dagen). Het wordt zeer op prijs gesteld als een of meerdere personen op een vaste dag koken. Bij inschrijven wordt vermeld wat het maximumaantal deelnemers (min. 7) is, de prijs en of het bereidde voedsel vego, makro-bio of vleesbevattend is. De kok(s) verzorgen de maaltijd en ze checken of de afwas door een of meerdere eters helemaal gedaan wordt. Last but not least dragen ze zorg voor het innen van geld voor de maaltijd en consumpties. De kookactiviteiten zijn een belangrijke inkomstenbron. Daarom is het streven op de inkoopkosten enige winst te maken.

4 Schoonhouden

Het zou fijn zijn als iedereen meehelpt de boerderij op orde te houden. Hiervoor hoef je niet in te roosteren, dit is altijd goed om te doen. Hoe goed we de boerderij beheren is van doorslaggevend belang of wij op deze fijne plek nog lang dingen kunnen doen en hiervan kunnen blijven genieten.

Denk bij het schoonmaken aan vloeren, tafels afnemen, sanitair schoonmaken, handdoeken vervangen, toiletpapier en zeep controleren, tafels en stoelen buiten zetten en zonodig afnemen.

In het hoogseizoen is het waarschijnlijk nodig dagelijks het hele rijtje na te lopen.

Ook het verwijderen van zwerfvuil op de dijk en erf wordt gewaardeerd.

5 De computer

De computer is voor praktisch gebruik. Iemand die wat nuttigs wil doen op de computer heeft daarom voorrang op spelletjesspelers.

Aan het huishoudelijk Reglement wordt toegevoegd op de ALV van 11 februari 2005:

geschillen commisie.

Indien er een geschil is tussen het bestuur en een lid kan het bestuur of het lid de geschillen commissie vragen te bemiddelen. Het lid kan iemand meenemen naar het gesprek.

Schorsing

Het bestuur kan bij overtreding van de huisregels een lid schorsen. De duur van schorsing bedraagt maximaal 3 maanden. Na schorsing dient het geschorste lid een gesprek aanvragen bij het bestuur. Indien het gesprek goed verloopt kan evt. nog een een proeftijd volgen. Dit is onverlet de bevoegdheid van het bestuur om te handelen volgens de statuten (zie artikel 6).

Drie leden melden zich aan voor de geschillencommissie: Ans, Jaqueline en Laura. Hiervoor dank.

Slotbepaling
Het huishoudelijk reglement is in werking getreden op de tweede ALV van 25 oktober 2002.
Het huishoudelijk reglement is aangepast op de ALV van 11 februari 2005.
Leden kunnen de Statuten en het Huishoudelijk reglement inzien op de boerderij en bekijken op internet. (buurtboerderij.nl)
Op verzoek kan een exemplaar worden meegegeven

30 nov 2006

 Notulen A.L.V. donderdag 30 november 2006
Opening.
Franckx opent de vergadering en heet iedereen welkom.

1.        Bestuurskwesties

Hendrik heeft besloten terug te treden uit het bestuur vanwege verschil van visie over hoe om te gaan met de problemen in de onderlinge communicatie op de boerderij. Dit leidde onderling ook tot wrevel en onderlinge communicatieproblemen. Het bestuur bedankt Hendrik voor zijn inzet en respecteert zijn beslissing. Hij heeft belangrijke dingen voor de boerderij gedaan en het is spijtig dat hij ermee stopt.

2.        Verbouwing

De vraag is hoe om te gaan met het terrein en de boerderij tijdens de verbouwing.
Er zijn helaas een aantal lijken uit de kast komen zetten. Er is toestemming om de tent bij de buren neer te zetten. Het weiland blijkt namelijk te drassig voor de machines. Het was eerst de bedoeling om via de buren naar ons terrein over te steken. Dit kan dus echter waarschijnlijk niet. Er wordt hier nog technisch onderzoek naar gedaan. De uitslag krijgen we aan het eind van december. De tent kan daar wel staan..
De grond van de moestuin blijkt ernstig vervuild te zijn en kan deze zomer niet worden gebruikt. De wijkraad bekijkt of er geld voor is. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn dan gaat Bert opnieuw onderhandelen over de huurprijs.
De toegang tot de boerderij zal anders worden. De zware spullen komen op het terrein van mentrum te staan. Van daaruit via een pad naar de boerderij. We hebben dus meer contact met de bouwers. Wij krijgen geen grote vrachtwagens op het terrein.
De geplande datum is 1 maart zowel voor de boerderij als mentrum. Dit om het gebied slechts een maal te belasten.
Het bouwbestel ligt klaar, de vergunningen zijn rond en voor het einde van het jaar hopen we dat de aannemer bekend zal zijn.
Nanne maakt het ontwerp voor de tuin van het mentrumterrein. Er wordt uitgegaan dat het ontwerp in de basis door de wijkraad zal worden gevolgd. Floor van Vliet begeleid het ecologische proces.

3.        De tijdelijke voorziening

Er wordt een Mongoolse tent met diameter 8.90 meter door het stadsdeel aan ons ter beschikking gesteld. Wij moeten alleen nog zorgen voor een vloer. Daarnaast komt er nog een keukenunit en een toiletvoorziening. Een Cantina Mobile is een idee. Het voorstel is de tent net over de grens te plaatsen zodat iedereen nog kan genieten van het achterste gedeelte van de tuin.

4.        Horeca

Er is veel gebeurd dit jaar met grote inzet van de vrijwilligers. De feesten zijn te groot geworden. Er is nu een maximum van 50 personen voor een feest en 50 personen voor het eten. Ook de sluitingstijden zijn aangepast. De boerderij sluit om 01.00 uur als er een activiteit is.
Het vergoedingen systeem gaat per 1 januari op de schop. Er wordt nagedacht hoe dit goed te regelen. Ook de hiërarchie moet anders. Hier gaat de Stichting in voorzien. Deze zal duidelijkheid scheppen. De werkgroepen zullen hieronder komen te vallen.

5.        Stichtings statuten

Er zijn nieuwe statuten ontworpen. Dit was geen eenvoudige klus. De kunst is om toch democratische besluitvorming te creëren binnen de Stichting.
concept-statuten20061124.html

Uiteindelijk is er een balans gevonden via dit concept. Dit komt tot uiting in de artikelen 14 t/m 22 over het 'Bureau'. Er zijn momenten opgenomen dat iedereen zijn mening kwijt kan. De werkgroepen krijgen hun opdrachten van het bestuur. Elke werkgroep krijgt een voorman die rapporteert aan de aangestelde beheerder(s). Zij zijn de boodschappers naar het bestuur.
De statuten zoals ze nu hier liggen worden nog getoetst door een gespecialiseerde advocaat.
Deel Twee. Vragen, discussie.
* Rondom het aftreden van Hendrik. Hendrik wil graag een andere manier van met elkaar omgaan en ziet dat als de basis. Als de basis er is volgt de rest vanzelf. Hij wil ook een andere manier van 'bestieren' en hulp van buitenaf. Hij vindt het de belangrijkste taak van het bestuur om ervoor te zorgen dat de communicatie onderling goed verloopt.
Hij voelt zich niet gesteund door de andere leden van het bestuur.
* Paul vraagt zich af of die 2500 euro winst al het gekonkel en geruzie waard is geweest...
* JW geeft aan dat dit inderdaad een hoop stress met zich heeft meegebracht. Wij zijn als boerderij de kleinste en de zwakste schakel en we zijn tegen onze grenzen aangelopen. De ontwikkeling is erg snel gegaan.
* Er wordt aangegeven dat de verbinding wordt gemist. De sfeer op de boerderij is momenteel niet goed. Met z'n allen moeten we goed voor elkaar zorgen.
* Er wordt door deze en gene nog aardig met modder gegooid. Het lijken de verkiezingen wel......
Vragen rondom verbouwing.
* Suzanne vraagt hoe je de tent gaat beschermen tegen bijvoorbeeld daklozen?
* Just vraagt of de bar terug kan worden geplaatst. Dit zal zeker zo zijn, ook al bedenkt de architect anders.
* Naomi vraagt hoe het zal gaan met de weggeefwinkel, de cursussen en de groentewinkel. Het is zo jammer als deze activiteiten die met enthousiasme en inzet opgezet zijn komen te verdwijnen.
De schuur zal blijven, maar de caravan gaat weg. Het is wel zo dat er beperkte ruimte zal zijn gedurende de maan den van de verbouwing. Hieraan ontkomen we niet. * Just suggereert dat we met z'n allen gaan kijken naar wat er wel mogelijk is in deze periode in plaats van wat er niet kan.
* JW. Geeft aan dat het anders moet omdat hij het op deze manier niet meer kan bolwerken. Zijn gezin gaat eraan kapot. De boerderij is tegen de klippen gegroeid.
Vragen ontwikkelingen Horeca.
Er wordt van alles geroepen. De kern is dat de sfeer niet goed is en dat daarom mensen vertrekken. Er zijn te weinig vrijwilligers voor alle activiteiten.
Mensen missen de rust van de boerderij.
Het bestuur geeft aan dat de horeca activiteiten zo'n vlucht hebben genoten uit angst om de begroting niet sluitend te krijgen. Uiteindelijk hoeven we niet zo bang te zijn.
Vragen Stichtingsstatuten.
Aan de orde komen de volgende punten;
* Er is behoefte aan een ingebouwde veiligheidsmaatregel dat het bestuur niet kan worden overgenomen door een aantal 'gekken'.
* De inspraakprocedure wordt nogmaals besproken.
* De juridische procedure is als volgt. De vereniging gaat over in een stichting. De rechter moet hiervoor toestemming geven.
Er wordt gediscussieerd over de controle over het bestuur.
Besluitenlijst:
Er wordt een vergadering belegd op woensdag 6 december om 18.00 uur met eten.
De sfeer op de boerderij kan dan uitgebreid ter sprake komen.
 
Uitgegeven: 21 december 2006

links:
http://nooitmeerhaast.nl Mongoolse tenten
http://www.buurtboerderij.nl/notulen/notulen20061130.html notulen 30-11-2006
http://www.buurtboerderij.nl/statuten/concept-statuten20061124.html concept stichtingsstatuten
http://www.buurtboerderij.nl/img/20061130grondrapport.gif grondrapport
http://www.buurtboerderij.nl/img/20061130grondrapport2.gif uitleg grondrapport

 7 dec 2006

Vereniging voor het behoud van Buurtboerderij Ons Genoegen

 

Verslag van de Bestuursvergadering op 7 december 2006

Agendapunten:

1.        Opening door de voorzitter

2.        Evaluatie van de bijeenkomst op 6 december 2006

3.        Nieuw beleid

4.        Rondvraag

5.        Sluiting door de voorzitter

1.        Opening door de voorzitter

De voorzitter opent de bestuursvergadering en heet alle bestuursleden welkom.

 

2.        Evaluatie van de bijeenkomst op 6 december 2006

De bestuursleden zijn geschrokken van de uitkomsten van de bijeenkomst op

6 december 2006. De uitkomsten vragen om adequaat ingrijpen op korte termijn. De voorstellen gedaan tijdens de bijeenkomst op 6 december 2006, namelijk het instellen van een commissie die los van het bestuur van de Vereniging, maar wel met instemming van het bestuur, de oorzaken van de conflicten in beeld gaat brengen of het instellen van vakkundige begeleiding inzake conflictbeheersing worden besproken. Beide mogelijkheden worden afgewezen. Het bestuur besluit contact op te nemen met onderwijsinstellingen waar studenten in het kader van afstuderen een bedrijfsgerichte opdracht moeten uitvoeren. Hierdoor verwacht het bestuur eerst zelf de problemen het hoofd te kunnen bieden.

 

3.        Nieuw beleid

Het bestuur is van mening dat de boerderij op korte termijn meer gestructureerd, ander beleid behoeft. Gesproken wordt over het direct instellen van beheer. Gelet op de huidige bezettingsgraad is dit nu nog niet haalbaar. Er zal een procedure worden voorbereid voor het aanstellen van één of meer beheerders. Anderzijds is het zo dat langer wachten met het vinden van geschikte oplossingen geen optie is. Daarom besluit het bestuur op korte termijn te gaan werken met werksoorten. Iedere werksoort wordt gecoördineerd door een coördinator/coördinatrice. De coördinator/coördinatrice is de eerste verantwoordelijke persoon voor zijn/haar werksoort. Hij of zij overlegt regelmatig met de mensen die actief zijn binnen zijn of haar werksoort. De resultaten van dat overleg worden gerapporteerd aan het bestuur en op wat langere termijn via de beheerder of beheerders aan het bestuur. Het nieuwe beleid zal in een nog op te maken organogram worden vastgelegd.

4.        Rondvraag

Er zijn geen rondvragen.

5.        Sluiting door de voorzitter

De voorzitter sluit onder dankzegging de bestuursvergadering. De volgende bestuursvergadering zal plaatsvinden op donderdag 14 december 2006.

Het bestuur van de Vereniging voor het behoud van Buurtboerderij Ons Genoegen

Amsterdam, 10 december 2006

Uitgegeven: 21 december 2006

 

 Notulen van de open vergadering op di 13 mei 2003

·         Stichting

In het bestuur van de Buurtboerderij is ook de wens om een Stichting op te richten die zich gaat bezighouden met verbouwing, en die later de boerderij gaat beheren, en verhuren aan een of meer verenigingen.

Dit wordt een agendapunt op de volgende ALV van 4 september 2003. Hier zal in ieder geval een nieuw verenigingsbestuur worden gekozen. Aspirant bestuurders voor de vereniging en voor de op te richten Stichting kunnen zich melden. Saskia en Hannis zijn al enthousiast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Notulen van de 3de ALV op 6 september 2003 in De Bocht Westerbeer

ad 1.Plannen om een stichting op te richten:

 Bert verwoord het bestuursstandpunt. Om het gebouw in beheer te houden is het raadzaam om een stichting op te richten. De afgelopen tijd heeft het bestuur veel tijd en energie gestoken in het opbouwen van een goede relatie met het stadsdeel. Met name met de portefuillehouder, Dirk de Jager. Die relatie is nu uitstekend. Het stadsdeel heeft toegezegd dat de boerderij in de toekomst benut zal worden op de manier zoals het nu gebeurt. Dat wil zeggen, laagdrempelig, voor de buurt, met meerdere gebruikers. Dit is de grote winst van dit moment. Het stadsdeel heeft ook van begin af aan aangegeven dat zij een vaste gesprekspartner zoeken voor het buurtboerderij gebied. Een vereniging heeft jaarlijkse bestuurswisselingen en kan daarom minder goed een vast aanspreekpunt zijn. Een ander aspect is dat subsidies beter aan te vragen zijn met een stichting. De stichting kan op verschillende manieren opereren. Het kan een koepel/paraplu vormen waaronder de vereniging en bijvoorbeeld de sterrewacht en andere (rechts)- personen zouden kunnen vallen. De preciese invulling hiervan wil het bestuur graag in de komende 6 maanden uitzoeken. ...

 Besluit: Het bestuur van de Buurtboerderij krijgt het fiat om over 6 maanden met een voorstel(en)/ concept statuten te komen over het oprichten van een beheersstichting . (20 voor, 3 onthoudingen, 1 tegen) ...

 

 

 Notulen van de 3de ALV op 6 september 2003 in De Bocht Westerbeer

ad 1.Plannen om een stichting op te richten:

 Bert verwoord het bestuursstandpunt. Om het gebouw in beheer te houden is het raadzaam om een stichting op te richten. De afgelopen tijd heeft het bestuur veel tijd en energie gestoken in het opbouwen van een goede relatie met het stadsdeel. Met name met de portefuillehouder, Dirk de Jager. Die relatie is nu uitstekend. Het stadsdeel heeft toegezegd dat de boerderij in de toekomst benut zal worden op de manier zoals het nu gebeurt. Dat wil zeggen, laagdrempelig, voor de buurt, met meerdere gebruikers. Dit is de grote winst van dit moment. Het stadsdeel heeft ook van begin af aan aangegeven dat zij een vaste gesprekspartner zoeken voor het buurtboerderij gebied. Een vereniging heeft jaarlijkse bestuurswisselingen en kan daarom minder goed een vast aanspreekpunt zijn. Een ander aspect is dat subsidies beter aan te vragen zijn met een stichting. De stichting kan op verschillende manieren opereren. Het kan een koepel/paraplu vormen waaronder de vereniging en bijvoorbeeld de sterrewacht en andere (rechts)- personen zouden kunnen vallen. De preciese invulling hiervan wil het bestuur graag in de komende 6 maanden uitzoeken. ...

 Besluit: Het bestuur van de Buurtboerderij krijgt het fiat om over 6 maanden met een voorstel(en)/ concept statuten te komen over het oprichten van een beheersstichting . (20 voor, 3 onthoudingen, 1 tegen) ...

 Notulen: 25 november 2003

Bert laat zijn overzicht zien, waarin een duidelijk beeld wordt gegeven van de opbouw van de overkoepelende stichting.

We spreken af een lijst te maken met potentiele stichtingsbestuurkandidaten. Ook spreken we over het belang van een commissie van aanbeveling, om de potentiele kandidaten voor te stellen.

 We spreken af dat we a.s. donderdag de mening van de fractievoorzitters van de Politieke Partijen w.b.t. de monumentenstatus en het beheer van de Boerderij gaan toetsen. Hoe zien de PP het. ...

Verder besluiten we een vrijwilligersvergoeding te introduceren op de Boerderij. Peter Hermans is de eerste die daar gebruik van gaat maken voor zijn activiteit.

Uitgangspunt voor het introduceren van de vrijwilligersvergoeding is het aanmoedigen van mensen een activiteit te starten op de Boerderij.

De activiteit dient vooraf door het bestuur goedgekeurd te worden.

Het is niet de bedoeling dat mensen “commercieel” bezig zijn op de Boerderij. De prijzen dienen laagdrempelig te blijven, en er moet genoeg geld overblijven voor de Boerderij.

De helft van de netto winst mag door de initiatiefnemer verdeeld worden onder de vrijwilligers die hem helpen met het realiseren van een bepaalde activiteit. Activiteiten dienen overeenkomstig de uitgangspunten van onze statuten wbt het gebruik van de Boerderij te zijn, en dienen eerst goedgekeurd te worden door het bestuur.

Bert en Jan: Bouwplan
Betty: ondernemingsplan
J.W.: Prognose/ winst en verliesrekening
Inge en Jan:   praktische en huishoudelijke en beheerzaken op de Boerderij
Inge:    het zoeken van eventuele sponsors en aantrekken van activiteiten

 

 Bestuursvergadering 09 december 2003

Gesprek Bas Mulder

Inge brengt het belang in de gesprekken met het Stadsdeel zakelijker te houden, en heftige emoties achterwege te laten. Ook vind zij het belangrijk een hecht team te vormen in de onderhandelingen met de deelraad. Betty heeft op 14 januari een afspraak met de “Manager Zorgvernieuwing” van het Mentrum.
Betty vindt het belangrijk alle opties aangedragen door de deelraad rustig te overwegen, en een open visie te houden.
Bert vertelt dat na het gesprek Bas Mulder onmiddelijk contact heeft gezocht met monumentenzorg om nog eens te informeren hoe het nu zit met eventuele subsidies.

 Notulen bestuursvergadering Dinsdag 3 februari 2004

1 Stichting

Het bestuur gaat verder met de gedachtevorming over hoe de structuur van de stichting eruit zou moeten komen zien. Een aantal overwegingen spelen een rol.
Financieel

·  De twijfel bestaat bij enkele bestuursleden of een stichting voldoende omzet kan genereren om de kosten van het gebouw te dekken. Moet het stichtingsbestuur de bevoegdheid hebben om, indien een of meer verenigingen te weinig inkomsten genereren om de buurtboerderij kosten te dekken, die verenigingen te kunnen weren en daar een kapitaalkrachtigere andere activiteit voor in de plaats te verwerven? De situatie kan ontstaan dat de stichting geen invloed heeft op de inkomsten, maar dat de stichtingsbestuurders wel wettelijk aansprakelijk zijn als het financieel mis gaat. ...

Beslisstructuur
De stichting moet wel zoveel mogelijk controleerbaar blijven. Stichtingsbesturen zijn relatief onafhankelijk van inspraak en controle door derden. De vereniging zou zich ook op de ALV moeten bezinnen op de huidige statuten, zijn deze nog adequaat als er een stichting bijkomt?

Continuïteit
Er moet een continuere bestuurslaag komen. Het bestuur meent dat dit een “voorwaarde” van het stadsdeel is waaraan voldaan moet worden wanneer de Boerderij aan ons overgedragen wordt. Een zitting periode van 3 jaar voor de bestuursleden lijkt een minimum

Besluit:
Het bestuur gaat verdere informatie inwinnen bij bestaande, gelijksoortige organisaties.

  Notulen bestuursvergadering Dinsdag 10 februari 2004

Aanwezig: Dirk de Jager (portefeuillehouder), Bas Mulder (projectleider Westerpark fase E), Betty, Bert, Inge, Arjan (notulist).

Op 9 maart is de bespreking in de raadscommissie (Raadscommissie Stadsdeelwerken, Sport, Ruimtelijke Ordening en Westergasfabriek). Dirk voert hiermee een oude motie van de stadsdeelraad uit (winter 2001?) om op zoek te gaan naar een levensvatbare buurtgerichte activiteit op de BB. Het gaat om 2 scenario’s die uitgewerkt zijn. In beide scenario’s is ruimte voor de vereniging BB. Het derde scenario, als beide eerste niet werken zou een commerciële invulling zijn. Alle scenario’s gaan uit van de begroting a 1 miljoen van Stadsherstel (club die renoveert en daarna voor commerciële huurprijzen verhuurd)...

Scenario 1: stichtingsmodel
Gebouw en erf worden in erfpacht aan een stichting over gedaan. De restauratie is dan voor 100% subsidiabel....

Scenario 2: Time out model


Mentrum (een instelling in de geestelijke gezondheidszorg) heeft op de boerderij plannen om 11 ex-psychiatrisch patiënten en 1 beheerder in dienst van mentrum een time-out hotel te beginnen. Zowel de gehele bovenverdieping als het voorhuis zouden voor mentrum zijn. Op het erf kan een aparte schuur de vereniging “om buurtfeesten te geven” zodat er geen overlast is. Het eigendom zou bij de gemeente blijven en bij verhuur zijn 30% van de restauratiekosten subsidiabel. De resterende gelden zouden de eenmalige subsidie zijn 150.000 en een door mentrum te verwerven “vernieuwende zorg subsidie”.
Opmerkingen bestuur:
Als het een zorghotel wordt gaat dat toch bekend worden in de buurt. De kans is dan groot dat moeders met kinderen minder snel hierheen zullen komen. Een deel van de opzet van een zorghotel, namelijk de ex-patiënten in contact houden met minder gekke medeburgers komt dan in de knel. Met 11 ex-patiënten is er het risico dat dit gaat overheersen. 

Bert:

in oktober is de deadline voor de monumentensubsidie aanvraag, wat is de tijdsplanning?

Dirk:

in maart de tendens van de plannen vaststellen. In april/mei kan in de commissie vergadering een besluit vallen. Als in de commissie vergadering veel discussie is dan kan het naar raadsniveau getild worden. Over geld wordt altijd op in de stadsdeelraad besloten.

Bert:

Is het mogelijk om samen naar 1 scenario toe te werken. Mentrum zou de andere maatschappelijke functies die nu al op de boerderij vervult worden kunnen bemoeilijken.

Dirk:

wij vinden mentrum ook een maatschappelijke invulling. Maar als er nieuwe inzichten zijn dan is daar altijd met ons over te praten.

Arjan:

Als wij ergens een tonnetje subsidie weten los te krijgen?

Dirk:

ook dat kan het plaatje veranderen.

Bert:

het gat tussen subsidie en werkelijke kosten zou gedicht moeten worden. Ik denk dat dit eerder in de 70/30 sfeer licht dan in de 60/40. Is dat te verrekenen in de erfpacht?

Dirk:

Voor de erfpacht zijn ook regels. We zetten er ons er echter voor in om een niet-commerciële en maatschappelijk belang dienende functie hier te realiseren. We willen echter wel dat de kosten eenmalige zijn.

 

 

 Notulen bestuursvergadering Zondag 15 februari 2004

2. notulen3 feb en 10 feb 2004
Aanvullingen/verbeteringen, evaluatie gesprek met Dirk de Jager
Notulen 3 feb. Niet besproken, voor kennisgeving aangenomen.
Notulen 10 feb. 2004
Bert: Het verhaal klopt bijna, maar:
Als het stadsdeel inderdaad een monumenten status toekent aan een gebouw, dan is het er nog niet zeker van dat ze ook subsidie krijgen uit de pot. De pot is beperkt en kan leeg zijn. Als er geen geld wordt uitgekeerd zitten ze met een monument, maar zonder geld. Het is logisch dat de portefeuillehouder een beetje huiverig is om monumentenstatus te verlenen. Nu zijn er echter veel groene lichten en daarom is Dirk van plan de raad te vragen om de boerderij monumentenstatus te geven. ...



Notulen bestuursvergadering Dinsdag 17 februari 2004...


2. notulen 15 feb., 17 feb.
Notulen 15 feb aangenomen
Notulen 17 feb. : Jan: Duidelijk hoorbare weerstand tegen insteek van Mentrum. Betty: Het was een verkennend gesprek. Bert: Zullen we het formuleren als gepast kritisch en oplettend?...

Betty: Dirk de Jager heeft op haar werk(welzijn westerpark) gebeld. Beide scenario's zijn in het DB van Westerpark goed ontvangen, DB erg enthousiast over monumenten status. Er is geen voorkeur voor een van beide voor een van de scenario's. Dirk deed geen uitspraak over de financieringsstrategie voor de scenario's. Dirk vroeg om een nieuwe afspraak met hem, Bas Mulder, Pieter (mentrum), en het bestuur van de BB. Bespreking van dit verzoek onder Bedrijfsplan....

Voortgang bedrijfsplan...

Verder is er discussie over de vraag of het bestuur op de uitnodiging van Dirk en Mentrum in moet gaan. Met 3 voor (Betty, Bert, Inge) en 1 tegen (Jan) wordt besloten op dit voorstel in te gaan, Arjan S gaat mee naar dit gesprek. De insteek wordt dat het een louter informatief gesprek blijft, het bestuur moet de ALV wel kunnen informeren wat Mentrum precies wil op de BB. Besluiten in deze mogen tenslotte alleen door de ALV genomen worden....

11. Ditjes en datjes 
A.S. Dinsdag vergaderen over stichtingsstatuten. Jan den Hollander en Borias worden uitgenodigt.

 Notulen bestuursvergadering Dinsdag 17 februari 2004

Aanwezig: Pieter (mentrum), Hetty (mentrum), Betty, Bert, Jan, Inge, Wybe, Jelle, Borias, Arjan (notulist)

A. Gesprek met Mentrum...

Mentrum: Prettig kennismakings gesprek gehad met Betty. Door Hannis Schilperoort op deze plek geatendeerd. Nu voor het eerst hier. Sinds herfst 2003 op zoek naar overnachtingsmogelijkheid voor ex-clienten. Er komt bij die overnachtingsmogelijkheid geen bordje mentrum te te staan, wel zou de naam buurtboerderij moeten veranderen. Het aantal van 11 staat niet vast. De wijze van aanmelden staat nog niet vast. De overnachtings accomodatie zou evt. ook een nieuw te bouwen gebouw tegen de sloot of op huidige parkeerplaats van de duivenclub kunnen worden. Er valt over te denken dat andere verenigingen ook gebruik van de boerderij maken. Dit zou een unieke situatie zijn. Op dit moment bestaat er enkele zorgboerderijen waar twee gebruikers actief zijn, ziet nog niet hoe een beheer door meerdere verenigingen/instellingen getalte gegeven zou kunnen worden. . en zo ers zouden evt. Wist niet van bouwplannen LPG Tankstation, (BB zit dan in risico radius, waar niet gewoont mag! worden?) Gaat bezwaar maken tegen voorgenomen bouw. Goed gesprek gehad.
Jan: Uit wandelgangen vernomen dat Mentrum ook actief is op kinderboerderij en bij de 'nieuwe' ponnyclub, gaat mentrum alleen de dienst uitmaken in het Westerpark? Heeft navraag gedaan, voor tieners en autistische personen wordt nog niks geregeld. Boerderijstatuten stellen dat het multifunctioneel opgezet dient te worden. Het is een taak van het bestuur deze satuten te bewaken. Mentrum activiteit kan die multifunctionaliteit schaden.  Verdere gesprekken alleen zinvol als er creatief verder gedacht kan worden.
Wiebe: Op zondagen en woensdagmiddagen is het hier niet rustig, veel moeders met kinderen.
Bert: Hoe wordt de combinatie van een buurtfeest en slaapaccomodatie precies voorgesteld?
Inge: op dit moment al meerder gebruikers, gewoon doordat ze een verschillende dag hebben.
Ook plannen voor een bez. centrum van NM, landschapsbeheer en natuureducatie voor scholen. 

Arjan: Evt Veldwerkmogelijkheden zoals op www.poelboerderij.nl Bijvoorbeeld beheer avonturenlandje of in het westerpark aan de zuidkant van het spoor.
Alle aanwezigen :prettig gesprek,
Betty: belt als we verdere gesprekken willen voeren.
...

 

 Notulen bestuursvergadering Dinsdag 24 februari 2004

3a. Ingekomen post / e-mails/ telefoontjes...
Post: Veel gedateerde post uit brievenbus en een officiële brief van portefeuillehouder. Brief van Dirk de Jager dd. 15 okt. 2003, Betty leest hem voor. Dirk wijst de voorstellen gedaan in brief van BB bestuur af namelijk: 1 legaal huurcontract 2 Schuurtje om verbouwing door te komen 3 Betaalde beheerder 4 nog iets. Argumentatie: Dirk wil niks doen totdat er plannen ingeleverd worden, daarna besluit en de daadwerkelijke plannen maken...

6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen (was partners, notulist)
Jan : Partners geen goede term, hoort partijen te zijn. Iedereen mee akkoord.
Betty stuurt reactie op brief Dirk van dd. 15 okt. 2003, hierin komt excuus voor late beantwoording, later volgt brief waarin huidige inzichten, mede gebaseerd op gesprek met Dirk en Bas dd. 10 feb. 2004 verwoord worden (zie oude notulen). Dit is nog  mooi op tijd voor de commissie vergadering van 9 maart waarin dit geagendeerd staat....

7. Voortgang stichting statuten
Borias legt de finesses van stichtings- en verenigings leven uit, verslag wordt nagezonden. Borias zal op de ALV dit verhaal ook voor de leden doen. Dit project gaat tot besluiten in de ALV even in de koelkast. Op de ALV worden de eisen aan de evt. te vormen stichting vastgesteld. Het BB bestuur stelt wat concept statuten in de geest van de ALV op en gaat hiermee naar de notaris. Daarna volgt een ALV waarin de definitieve tekst wordt vastgesteld en (een deel van) de bestuursleden voor St. “Ons Genoegen” worden gekozen. Met deze laatste aanwijzigingen gaat BB bestuur weer naar de notaris en wordt de stichting opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. ...


 

 Notulen bestuursvergadering Dinsdag 3maart  2004

Aanwezig: Betty, Bert, Jan, Jan Willem, Arjan S (notulist). Insprekers: Hannis, Wiebe.
Afw. Met bericht: Inge
Insprekers
Hannis: Distantieerde zich van huidige mentrum plan.

Oorspronkelijke plan okt. 2003 was samen met SKIPP een door cliënten georganiseerde club....

Betty: Dirk de Jager heeft gebeld, afspraak met Bas, mentrum, di 9/3 14.00 (?) op stadsdeel.,,,

7. Voortgang stichting statuten
Statuten mentrum in bezit bestuur. Bestuur is van zins concept statuten voor te leggen aan de ALV. Er wordt nagedacht en het Zaal 100 model komt als goed toepasbaar uit de bus, statuten en huishoudelijk reglement zaal 100 in bezit bestuur.

 Notulen bestuursvergadering Dinsdag zondag 14 maart  2004 ...

 6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
Raadscommisie vergadering: algemene indruk positief, Gr Li iets te veel op Time out plan gespitst, de raadscommisie wil nu wel graag snel harde plannen. Op de ALV de onzekerheden benoemen en vragen om manouvreerruimte. Positief meedenken over Fase E plannen. Het aanbieden van koffietafels voor bij begrafenissen zijn echte money makers.
 Inge: gaat contact leggen met Waterheuvel op directieniveau. Bas en Mentrum willen gesprek, na ALV o.k..
Pieter Hiemstra van het AGO erg geintereseerd maar nog geen volmondige ja’s. 

7. Voortgang stichting statuten
Statuut voorstel Bert wordt op de ALV uitgedeeld. Over 3 maanden weer een ALV en dan oprichting vragen aan de leden. Voorstel van Bert om in de verbouwingsfase al met het rollenspel tussen St. en Ver. Te beginnen.
...

 

Notulen bestuursvergadering dinsdag 30 maart  2004 ...

2. notulen 23 maart. Notulen ALV Geen opm. (niet ter verg.: Arjan S: opm. van Maurice dat Time Out voorziening eiegenlijk niet zinnig is als je op loopafstand van de stad zit, (beter op Texel of zo).  per ongeluk uit notulen gelaten)
3a. Ingekomen post / e-mails/ telefoontjes
Verslag SD commisie vergadering 9/3 over BB....

 6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
Inge: Hoofdkantoor NM heeft gereageerd, De intrim directeur van de beheerregio NH komt op bezoek, als hij wat in de BB ziet dan komt een delegatie van het hoofdbureau. De intrim directeur is o.a directeur van het Wormer- en Jisperveld. http://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/p_natuurgebied.asp?cc=1&ProvCode=NH&NrInProvincie=33  Op het daarbij gelegen bezoekerscentrum www.poelboerderij.nl heeft Arjan S gewerkt.
Waterheuvel (?notulist weet ff niet of hier wat over gezegd is)
Bert: Mentrum is met twee man langsgeweest (Pieter en directe bazin) ze waren hadden nu een meer flexibele insteek. Bert heeft duidelijk gemaakt dat zij wel naar een andere locatie kunnen uitkijken, maar wij niet. Gaat samen met  hen en de bouwverantwoordelijke van Mentrum op wo 7 april (tijd?) studio bert, verder praten over plan C (mentrum ergens in Fase E).  mentrum ook erg enthousiast over beeldhouw en andere culturele activiteiten
Arjan: Contact met Marga Beugel (dir. Voorzieningen Fontys groep, loc. De Bogt) stelt als voorwaarde dat gebouw en toilet rollator en rolstoel bereikbaar is. Bestuur: Tuurlijk, no problem. ...

 

 

Taken bestuursleden en vrijwilligers:...

  Wie doet wat?

Tel Buurtboerderij: 020- 4865500 adres: 

Inge:     06 -44848593

·     Beheer Buurtboerderij

·     Activiteiten coördinator
Betty:     020-6866512

·     Voorzitten bestuursvergaderingen

·     Externe contacten en PR

·    Schrijven Bedrijfsplan
JW:     020 - 7701252

·     Boekhouding (uitdrukkelijk niet penningmeester)

·    Exploitatieplan

·     Subsidiëringmogelijkheden onderzoeken 
Bert:     020 - 5091414

·     Coördinator bouw

·     Contactpersoon bestuur met tuin- en erfgroep
Jan:     020 - 6863249

·     Algemeen ondersteunend lid
Arjan S:     06 - 10570795

·     Secretariële ondersteuning

·     Legen van de kluis en storten op rekening BB
Angela:     020 - 4201027

·     Vrijwilligers/ gastvrouw/ gastheer coördinatie

·     Administratie van vrijwilligers en Leden
Judi:       (
sisterstangle@hotmail.com)

·     Internetadres voor nieuwe vrijwilligers
Frans:     020 - 6145914

·     Web editor
Gerard:    (za op BB)

·     klusjes coördinator (Zaterdags bereikbaar op BB)

·     Historisch geografisch onderzoek van de Buurtboerderij
Cor:    (za op BB)

·     Voorzitter vrijwilligersoverleg
Arjan:    (di op BB):

·     notulist vrijwilligers overleg

·     Rechterhand Inge bij activiteiten coördinatie
Borias:     (
borias@planet.nl)

·     Coördinator tuin- en erfgroep.

Vele andere vrijwilligers:

·  openhouden van de boerderij, koken /tuin…super.

De data van de volgende vrijwilligersvergaderingen (gratis eten 19.00, aansluitend vergadering) zijn: 15 maart, 5 april, 26 april, 10 mei. 
De Dienstdoend vrijwilliger mag naar eigen inzicht gratis consumpties verstrekken aan mensen die op de boerderij goed bezig zijn.
De derde maandag in augustus is Hartjes dag. Dit is een sinds de late middeleeuwen gevierd feest aam de zuidoever van het IJ, tot aan Spaarndam toe. Gerard is op leuke historische documenten gestuit. Er wordt over gedacht iets voor de ouderen in de Spaarndammerbuurt te regelen.

  Notulen bestuursvergadering Dinsdag zondag 4 april 2004...

3a. Ingekomen post / e-mails/ telefoontjes
Mail van Betty: gespreksverslag met Bas Mulder op vr. 2 april (?), Hij deeld mee dat Mentrum niet in stichting met ons wil. Hij is op de hoogte van het gesprek tussen Mentrum en Bert/Inge van afgelopen maandag 29/4 (zie bij 6) en stelt wat neer komt op plan A voor als dategen wat op maandag besproken is. Hier is hij enthousiast over en wil graag aanwezig zijn bij verdere gesprekken tussen Mentrum en BB....

6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
Bert: Afgelopen ma 29/4 gesprek van mij, Inge, Pieter Wetzer en zijn bazin (mentrum). Toen sterk de indruk dat er aan plan C (mentrum op creatieve manier in St. en Fase E) kon en dat plan A losgelaten zou worden. Bert:  Duidelijk positie van BB aangegeven: - rust en activiteieten hier moeilijk combineerbaar, BB leden en gebruikers kunnen en willen nergens anders heen.  Het plan voor een mentrum gebouwtje ergens anders in Fase E nogmaals voor het voetlicht gebracht.Voorstel om Mentrum 1x per week te laten boetseren e.d. in het nieuw te bouwen keetje op plek van gereedschaphok viel erg goed. Gesproken over het betalen van de beheerder door mentrum.
Pieter noemde de argumenten voor opheffing parkeerplaats van duiven en hondenclub: -ruige speelweide functioneerd niet, SD wil geen auto’s meer in Fase E. Voor 30 april gaat DB besluit voorbereiden over plan E en BB.
Bert: had voor wo 7 april afspraak willen maken met Mentrum maar is daar door ziekte niet aan toegekomen.
Arjan S: morgen ma 5/4 15.00 gesprek met Fontys....

 Notulen bestuursvergadering dinsdag 6 april 2004...

 6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
Inge: Beheereenheid NH van NM nog niet gereageerd, vr 16/4 13.30 Waterheuvel.
Bert: tel gesprek Pieter gehad eerder op deze dag. Pieter vond het ook dat de communicatie beter kon. Vanaf nu gaat hij alle info die hij aan DB verstrekt ook aan BB verstrekken. di 13/4 10.00 gesprek met Pieter op studio, Bert. Het SD is huiverig voor de overdracht BB aan Stichting. Is voorstander van het samenwerken met mentrum. Echter geen extra gebouw op erf. Ook pieter meent dat bouw van een schuur op het terrein niet werkt. Gedachten gaan uit naar mentrum gebouw op duiven- en hondenparkeerplaats. Ziet meeste in mix van en stichting (=100% subsidie) en samenwerking met mentrum. Mentrum wil niet in een stichting als het geheel van mentrum gebouw en buurtboerderij. Pleit voor profesionele houding naar Mentrum (iedereen mee eens). mentrum vroeg nog naar ons plan, Bert legde uit dat er ook bij plan C optie er een goed bedrijfsplan voor de BB moet liggen. Is voor open insteek naar Stadsdeel over Fase E
Betty en Arjan S: plannen over gebouw op andermans terrein alleen in open gesprek waar honden en duivenclub bijzitten ...
Arjan S: Ma 5 april gesprek met Anneke (Rietvink) ze bellen op om in de zomer met een busje ouderen die goed ter been zijn lekker in de tuin zitten. Gaat dit concept ook bij De Bogt en De werf in de markt zetten. Marga (dir. voorzieneingen Fontys) v.a.15/4 terug van vakantie.
Arjan S: belt volgende week met secretaris van de duivenclub...

7. Voortgang stichting statuten
Bert: Stichting moet ook als vereniging niet functioneert door kunnen draaien. Arjan S: stichting komt er voor de vereniging. Stel: in het ondenkbare geval dat de vereniging dusdanig disfunctioneert dat de exploitatie niet meer op te brengen is vindt hij dat het dan niet erg is dat de stichting ook opgeheven wordt en de boerderij aan het stadsdeel terug valt. Bert: voorbeeld einde van de wereld wanneer een paar mensen met grote mond de vereniging naar hun hand zetten zou de stichting daarin moeten kunnen ingrijpen, juist om de belangen van minder assertieve mensen te behartigen.

Arjan S: de concept stichtingsstatuten die op de ALV zijn uitgedeeld nog niet gelezen, ga dat binnkort wel doen. Bert: het aan de haal gaan met de stichting door st bestuurders is bijna uitgesloten, grote besluiten moeten unaniem genomen worden. En meerdere leden worden uit de ALV gekozen....

12. Financieel: - fin. afhandeling, ledenadministratie- maandoverzichten, -barformulier, kascommissie (niet besproken)
telnr. man die ledenadministratie wil doen ff zoek. Rekeningen die betaalt moeten worden vist JW uit kluis. Halverwege elke maand bespreekt het bestuur de financien van de voorgaande maand.
13. Ditjes en datjes
Arjan S: Bob wordt officieel systeem beheerder. Cor: stelt voor om kleine voorkamer in te richten als peuterspeelplek en slaapplek, bestuur vindt het een prima plan. (Een groep van 7 moeders heeft verleden zomer geprobeerd zo'n plek in de caravan in te richten maar dat is toen niet gelukt.)...

 Notulen bestuursvergadering dinsdag 13 en 20 april 2004...

6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
Kort Gespreksverslag van bijeenkomst op vrijdag 16 april 2004 Stadsdeel
Gesprek op SD met Pieter Wetser en Bas Mulder, hele bestuur behalve Inge aanwezig. Plan C voorgelegd aan Bas, was hier positief over. Mentrum laat plan A los als aan plan C gewerkt kan worden. Bas gaat nieuwe inzichten voorleggen aan DB en wil daarna graag intentieverklaringen e.d. tekenen. Positieve sfeer. Arjan S heeft gewezen op de vele punten uit het Programaccoord van het GrLi en PvdA college die op Boerderij realiseerbaar zijn. Ook aangegeven dat BB bestuur contact houdt en informatie verstrekt aan honden en duivenclub. Betty heeft zorg uitgesproken dat Buurtboerderij overschaduwd gaat worden door Mentrum. Is op zich wel voor financieel sterke mede partij.
Geprek met Waterheuvel is op di 27/4 13.30 boerderij.
Inge: we zijn weer een schijf verder binnen NM, beheer eenheid NH accoord. Nu gaat iemand van afd. communicatie een afspraak met ons maken. Meestal wil NM alleen een infostand bij gebied dat hun eigendom en monument is. Met de beschermde diersoorten hier heeft NM oren naar evt. aankoop.
Verslagje tel. gesprek met secretaris van duivenclub de postilion
Arjan S: Vr 16 april na SD gespek gebelt met dhr. van Dongen (secr. postilion). Huidige stand van zaken meegedeeld, begrip gevraagd en gekregen voor onze positie. De postilion leden willen graag blijven parkeren op de plek waar ze dat nu doen. Ze wachten even af wat SD gaat doen.
verslagje bijeenkomst za 17 april 14.00, boerderij info/brainstorm bijeenkomst
Leden uiten zorg over bouwen bij duiven en honden. Drukken bestuur op het hart om de afspraken die ze maken op papier te krijgen. Als plan C niet doorgaat plan B. Er werd ook gesteld dat plan C ook plan B2 kan heten. Bert (20/4): we moeten de constructie tussen Mentrum en BB juridisch goed bekijken.

7. Voortgang stichting statuten( niet besproken)............

13. Ditjes en datjes
Bert: alcoholluwheid gunstig voor karakter deze plek. Mentrum kan er aan bijdragen dat we niet zoveel winst hier hoeven te maken dat we er een mainstream borrelplek met terras voor 150 man van moeten maken. We houden zo een relatieve rust. Ook nadenken over meerwaarde die slapers in Time out kunnen hebben voor BB. Ze kunnen de vrijwilligers en beheerder flink ontlasten.

 Notulen bestuursvergadering dinsdag 27 april 2004 ...

Kort Gespreksverslag van bijeenkomst op woensdag 28  april 9.00 Stadsdeel
Bas, Pieter, Betty, Bert, Arjan aanwezig. Bas komt met een stappenplan en met een concept intentieverklaring (ondertekening gepland op 18 juni). Er hoeft nu nog niet inhoudelijk op gereageerd te worden. Bestuur: Elke intentieverklaring wordt onder voorbehoud van goedkeuring door ALV gedaan. Afspraak dat Pieter op de boerderij uitleg komt geven. Intentieverklaring wordt eerst in bestuur voorbesproken, daarna onder de leden de stemming peilen.

Betty: raad Bas aan om snel contact te zoeken met honden en duivenclubs, de geruchten machine draait. Al deze plannen moeten eerst voorgelegd worden aan de leden. Arjan: pleit voor Glasnost....

Vrijwilligersbijeenkomst ma 26 april 18.00, boerderij
Betty: van de leden waren Lou, Jan, Wiebe, Huub aanwezig, ze zijn tamelijk tegen de huidige inzet van bestuur. Willen dat het bestuur zich op plan B richt en niet haar tijd besteed aan plan C.


7. Voortgang stichting statuten( niet besproken)...

14. Volgende vergadering(en)/ bijeenkomsten

24 juni 20.00 De Boght Westerbeer, ALV (zaal besproken door Arjan) rond 8 mei uitnodiging de deur uit, alleen aan leden....

 Notulen bestuursvergadering dinsdag 11mei (17.15 – 19.00), Boerderij.
Korte Gespreksverslagen van bijeenkomsten t/m 14 mei 2004.
27/4 bestuursvergaderingen Aanwezig: Betty, Bert, Arjan S,.
Afw. Met bericht: JW, Inge.

Insprekers: Wiebe, Jan
1. insprekers/ mededelingen
insprekers uiten zorg over insteek van het bestuur: De standpunten worden weergegeven in ingekomen e-mail brieven d.d. 17 mei en waar de notulist daarom hier de belangrijke passages uit copieerd:

Arjan, bestuur, en ik neem aan dat deze brief ook bij de rest van de actieve mensen terrecht komt.

Mijn schrijfvaardigheid is nog niet zo groet maar bij deze wil ik toch er op wijzen dat samenwerking met het mentrum op dit moment helemaal niet relevant is.In het verleden heeft mentrum aangegeven , de opties zoals wij die voorstonden vergelijkbaar met sterrewacht en peter e.d niet zo te zien zitten,nu onder druk van de ambtenaar wordt er nog alleen maar aandacht geschonken LIJKT het aan deze mogelijkheid.Terwijl er naar mijn inziens al door verschillende mensen nee is gezegd.op deze manier haal je het paard van troje binnen.Bovendien is politiek duidelijk bezig met splitsing tactiek. Gemeenschappelijk gesprekken met duiven en honden en nico zijn tot heden niet gevoerd.Bovendien zijn er duidelijke afspraken gemaakt in de vereniging het lijkt wel of deze afspraken niet meer gelden. Er zijn meer wegen die naar rome leiden, de druk die het stadsdeel nu krijgt vanwege een waardeloos beleid in deze hoeft niet effe snel over de hoofden van alle vrijwilligers sympatisanten inclusief bestuur, en niet te vergeten alle betrokken buurtbewoners

Er zijn meerdere opties die bezien moeten worden voor de vereniging,ik hoop dat daar aandacht voor is en ben zeker bereid hier tijd in te steken.

Het is voor de boerderij en voor de vereniging helemaal niet noodzakelijk om in oktober alles rond te hebben het zou prettig zijn dan zou je al verder zijn dat is waar maar op dit moment hoor ik niemand van de bezoekers daar over klagen. Laten we zorgen dat het schuurtje vervangen wordt voor een tijdelijk behuizing waarin al de activiteiten die nu op de boerderij gebeuren ook kunnen plaatsvinden

als we dat voor de winter rond hebben zijn we al heel ver. Als we rond die tijd een duidelijk begroting en kostenplaatje hebben wat het kost om de boerderij in monumentale staat te brengen kunnen we of de stichting zich daar op richten. Laaat het wel duidelijk zijn voor iedereen dat de boerderij in monumentale staat ruim kan voldoen aan de wensen van de vereniging. Een 'kantine' voor de vereniging met multifuntionele mogelijkheden. Over hoe

dat vorm gaat krijgen en om dat de realiseren zou de stichtingsmogelijkheden bekeken worden.

Op dit moment krijg ik het gevoel wij ons  moeten verdedigen tegen buren die er niet zijn,

Jan van Duren

Reactie bestuur:
ALV beslist, ALV heeft toestemming verleend voor het onderzoeken van plannen. Waarborgen voor honden en duivenclub zitten in de planning ingebouwd. Plannen van Mentrum nu anders dan de afgestemde plannen op de ALV. Exploitatie kunnen we opbrengen (overigens nu nog zonder de kosten van een beheerder) Kosten voor restauratie zijn echter wel hoog. Bestuursleden minder voor strategie van stadsdeel onder druk zetten, dit alleen als plannen onacceptabel worden, maar dat zijn ze nog niet en ze worden met der tijd beter. De sterreclub e.d. zijn activiteietn waar Pieter graag de time out gasten aan ziet meedoen....


6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
Kort Gespreksverslag van bijeenkomst op woensdag 9 mei 9.00 Stadsdeel
Bas, Pieter, Betty, Bert, Arjan aanwezig.

Pieter is afgestapt van laten slapen van gasten in de boerderij, “dit moeten we niet willen”. heeft concept overwogen en meent nu dat het leveren van maaltijden door de vereniging niet goed is voor het concept. Dit kan een te zware belasting worden voor de leden die daar mischien ook geen zin in hebben. Verder is een appart knutslehok geen goed idee.Wil wel graag meedoen met eventuele activiteiten van de vereniging en 2 x per week komen eten. Arjan Er kunnen knutsel faciliteiten geboden worden op zolder, de sterrewacht zal vast niet de gehele bovenkant nodig hebben. Bas heeft begin volgende week een afspraak met honden en duivenclub over parkeerplaats. Bas: huren van de boerderij op dit moment enige optie waar politieke steun voor is. Bert: huur is onzeker voor vereniging, waarom niet in erfpacht? Bas: i.v.m. continuiteitsvraag, (d.i. blijft de vereniging floreren zoals nu). Bert/Arjan: over het huren nog eens contact opnemen met Dirk de Jager.

Bijeenkomst vr 14 mei 19.00, boerderij
Pieter heeft plannen voor timeout hotel gepresenteerd. Is afgestapt van plannen voor overnachtingen in boerderij. Leden kritisch over kans op overname buurtboerderij door mentrum of op het terugclaimen van de boerderij door het stadsdeel. Gezellig en open gesprek. Jan wijst op voordeel monument en nadeel van restauratie. Leden op zich niet tegen een time out voorziening op parkeerplaats, bezoekers zijn dan ook gewoon net als iedereen welkom op de boerderij.

 Notulen bestuursvergadering dinsdag 18 – 25 mei (17.15 – 19.00), Boerderij.
Korte Gespreksverslagen van bijeenkomsten 12 t/m 25 mei 2004.

18 en 25 mei bestuursvergaderingen Aanwezig: Betty, Bert, Arjan S, inge. JW (25/5)
Afw. Met bericht: JW 18/5 Inspreker: 25/5 Minco :

Gesprek op Stadsdeel 12/5 (Mentrum, BB, Bas)
Infobijeenkomst 24/5 buurtboerderij (Leden, Mentrum, Dirk de Jager en Bas Mulder
Gesprek op BB 25/5 (Bestuur, Mentrum, Bas Mulder)...


6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
Kort Gespreksverslag van bijeenkomst op woensdag 19 mei 9.00 Stadsdeel
Bas Mulder, Pieter Wetser, Laura Wienesen (Leidinggevende klinische afdeling Mentrum) Wijnand Mulder (Geneesheer Directeur Mentrum)Betty, Bert, Arjan aanwezig.

Betty: - welke zorg wil mentrum inhoudelijk op BB? Nu: Laagdrempelig, multifunctioneel, ecologisch beheerd, goedkope pannekoeken.
Pieter: -Zowel bijkomplek, herstelplek, werkervaringsplek, vakantie en recreatie. Het hele plan E gebied er bij betrekken. Doelgroep:- mensen die na b.v. jarenlange behandeling soms wat afzijdig van de maatschappij zijn geraakt, in aanraking brengen met hobbymogelijkheden, en lichte werkzaamheden. – Mensen die een probleem hebben dat in een bepaalde periode in het leven speelt, sociaal probleem, even niet in eigen huis willen zitten, dit alleen als het niet ernstig is. (somberheid, overspannen, angst, trauma’s, dingen die op grens van ziekte begrip liggen.
Er wordt nog gekeken of er dag en nacht zorg nodig is. Over de ongedwongen heid en behoefte aan structuur moet nog verder nagedacht worden.
Samenwerking op: Afwas/ koken, werken inde tuin, allerlei klusjes, meedraaien en evt. organisren van activiteiten. Het doel is om tot een samenwerking te komen die voor beide partijen voor lange tijd gunstig is.
Bedreigingen voor de plannen: 1 verwijdering tussen mentrum en Buurtboerderij. Om deze reden geen gemeenschappelijke stichting. Als het fout gaat kan de boerderij en de timeout plek afzonderlijk verder. 2 Het verlies van autonomie 3 Verandering van de gesprekspartners 4 Als exploitatie finacieel moeilijk word.
Bas: een lichte overlegstructuur in stand houden b.v. 3x per jaar.
Voorstel voor naam van het gezamenlijk concept Ons Genoegen.
Info Bijeenkomst ma 24 mei 20.00, boerderij
Aanwezig Dirk de Jager, Pieter Wetser, Bas Mulder, Bestuur en vele leden.

Tijdens het eerste deel werden sprekers te vaak in de rede gevallen om te notuleren. Tweede deel: Het bestuur vindt het een goed en sociaal idee om een Time out voorziening in te richten en een samenwerking aan te gaan. Mentrum kwam in beeld toen het bestuur een oplossing zicht voor de 30.000 euro p.j. die in plan B (stichtingsmodel) aan winst gemaakt moet worden (dus een omzet die vlink hoger is) Wanneer dit gehele plan veel subvsidie binnenkrijgt dan is er een lager jaarlast op te brengen. En de beheerder willen we ook graag betalen. Saskia: waarom kunnen deze mensen niet zelf een time out regelen? Pieter: dat kunnen ze niet omdat ze vaak finacieel krap zitten. Jan meent dat het bestuur de oorspronkelijke afspraken loslaat, wil schuurtje en eigen plan om de boerderij multifunctioneel draaiende te houden. Geeft rekenvoorbeeld dat na renovatie er 4 ruimtes te verhuren zijn als je een ruimte voo 150 p.w. verhuurd heb je de 30.000 euro p.j. binnen. Bas Bastiaanse:- ALV gaf mandaat voor uitzoeken van nieuwe partijen. Jan: Wordt de Buurtboerderij een monument? Bas Mulder: Ja.

Jan/ Bas Bastiaanse: Art 19 is een anti-kraakers artikel, beter is een bestemmingsplan wijziging (duurt 2 a 3 jaar) dan is er meer inspraak. Bas Mulder: Art 19 is een makkelijkere manier dan een bestemmingsplan wijziging. Jan: mijn actie tegen de art 19 procedure wordt (voor mij) een gevecht tegen Mentrum, dat wil liever niet omdat ik niks tegen mentrum heb.
Hannis: nu zijn er goed combineerbare plannen. Er zijn 2 milj euro’s subsidie te verdelen als we andere stadsdelen meekrijgen( Urban gelden). Wel voor behoud van zeggenschap door bestuur en leden.
Pieter: Het was een pittige avond. Op het ene moment doen we 1 stap vooruit en dan 2 achteruit. Vindt gevoelens rond Mentrum jammer, heeft liever argumenten t.a.v. de plannen die we hier willen reliseren, wat preciesere bezwaren.
Gesprek op BB 25/5 (Bestuur, Mentrum, Bas Mulder)
Evaluatie 24/5, geen reden om plannen nu te stoppen bestuur ervoer dat er wel interesse voor dit plan is. Bestuur beetje kater over een deel van de bijeenkomst. Er wordt verder gesproken over de activiteietn die over en weer uitgewisseld kunnen worden. In de plannen wordt ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat in de toekomst er een “”scheiding” tussen de timeoutplek en de BB optreedt. Nu is de fase aangebroken dat er naar de finaciele kant gekeken moet worden. Omdat de vrijwilligers/gasten in de timeout plek geen zware problematiek hebben levert een bed (dat is de term) ook weinig op. Enige aanvullende finaciering uit de activiteietn is nog mogelijk. De nieuwe zorgwet waarin geld op stadsdeelniveau aan de zorg uitbesteed wordt is een belangrijke geldoptie. De beslissers over dit geld moeten wel enthousiast zijn voor dit plan. Bas overlegt een concept intentieverklaring, met daarin de BB intentie zoals vastgesteld in statuten. Mentrum intentie: realisatie time out voor licht psychiatrische patienten SD intentie : behoud van de boerderij zoals vastgelegd in programaccoord GrLi/ PvdA.
7. Voortgang stichting statuten

18/5 De pro en cons van een stichting en de mate waarin deze door de ALV gestuurd moet kunnen blijven kwamen aan de orde. ...

 

 Notulen bestuursvergadering dinsdag 1 juni ...

6. Voortgang gesprekken met geïnteresseerde partijen
T.a.v. gesprek do op BB 3/6 (Bestuur, Mentrum, Bas Mulder)
Bert: kleine textuele wijzigingne intentie tekst. Inzet niet op huur maar eigendom van BB. Bert: zou eigendom wel als teken van waardering van onze inzet ervaren....

 

 

1 sept 2004 

Notulen bestuursvergadering 20040901 10.00 BB
Aanwezig: alle bestuursleden
1 JW en Inge willen alebij graag een duo beheerdersbaan.

In dienst van ver. op dit moment geen optie. In dienst SD of st welzijn o.i.d. wel. Binnenkort overleg hierover. Voor de echte aanstelling komt een open sollicitatieprocedure.

2 Laatste ALV was 28/7 binne 3 mnd. nieuwe beloofd.
Op 25/9 Info/feest op BB. Programma 15.00 info 17.00 borrel - daarna BBQ.

3 Volgende vergadering eens helemaal weiden aan stichting plannen.
Al dan niet hoe indien wel.

 "...Besluitenlijst ALV 24 juni 2004

Op de ALV is over de volgende drie punten gestemd:
1 Toestemming aan het bestuur om door te gaan met plan Ons genoegen onder voorwaarde dat het eindoordeel bij de ALV blijft.
2 Verkiezing van het huidige bestuur voor de periode van 1 jaar.
3 Subsidie van 500 euro aan BPNEE ter dekking juridische kosten.
4 Decharge penningmeester en bestuur van financieel beleid over de periode juni 2003 –juli 2004. Met aanbevelingen voor de toekomst.

Diverse opmerkingen over terrein inrichting en adviezen aan het bestuur..."

 

Notulen van de 6de ALV van 11 februari 2005 op de Buurtboerderij


1 Om 19.30 Opening door technisch voorzitter Jupijn Haffmans

2 Mededelingen
Arjan brengt het overlijden van Mevrouw Hogenes en Randy Krijgsman in herinnering. Beiden zijn in de periode na de vorige ALV komen te overlijden. Mevrouw Hogenes was de laatste bewoner van de buurtboerderij, bestuursleden waren aanwezig op de begravenis en de rouwstoet is langs de boederij gereden. Randy was vaak op de boerderij, ze had steun aan deze plek en haar familie waardeerde dit ook. Randy pleegde zelfmoord.

3 Notulen van de besluitenlijst op de ALV van 24 juni 2004 wordt vastgesteld.

 Besluitenlijst ALV 24 juni 2004

Op de ALV is over de volgende drie punten gestemd:
1 Toestemming aan het bestuur om door te gaan met plan Ons genoegen onder voorwaarde dat het eindoordeel bij de ALV blijft.
2 Verkiezing van het huidige bestuur voor de periode van 1 jaar.
3 Subsidie van 500 euro aan BPNEE ter dekking juridische kosten.
4 Decharge penningmeester en bestuur van financieel beleid over de periode juni 2003 –juli 2004. Met aanbevelingen voor de toekomst.

Diverse opmerkingen over terrein inrichting en adviezen aan het bestuur


4 Rapportage voortgang plan 'Ons Genoegen' periode 24 juni 2004 – heden. Begroting plan 'Ons Genoegen'. Huidige onderhandelingsresultaat met het Stadsdeel en Mentrum. Plannen in Fase E Westerpark.
Betty - Op € 20.000 na is er een sluitende begroting voor de exploitatie van de boerderij. Deze begroting voorziet in een beheerder voor 32 u.p.w.
De boerderij draait lekker, er is Tai-Chi, love food backery bakt brood en verkoopt dit o.a. in zaal 100.
Inge is onontbeerlijk geweest in afgelopen periode, er zijn wel onkosten gemaakt, het bestuur heeft met terugwerkende kracht een onkostenvergoeding van € 100 p. maand toegekend.
Aanwezige leden van de Boerderij maken bezwaar tegen deze gang van zaken, willen van tevoren gekend worden in de besluiten aan wie een vergoeding wordt toegekend.
Betty- geen schoonheidsprijs voor de gang van zaken.
Bert -Bestuur is zacht gezegd ongelukkig met de wijze waarop en de schetsontwerpen van het Mentrum gebouw. Het ontwerp is in studie bij het stadsdeel.
De renovatie tekeningen voor de BB zijn klaar, zie schoolbord. De BB blijft staan en krijgt een nieuwe fundering.
Arjan- Plannen in Fase E: het Stadsdeel had plannen voor een pad vanaf het wandelpad bij het spoor naar de achterkant van de boerderij en voor het maken van een parkeerplaats op het nomaden terreintje. Het plan voor de parkeerplaatsen is gelukkig eruit gehaald. Het bestuur is naar de bijeenkomsten geweest en heeft een zienswijze ingediend en duidelijk naar voren gebracht dat het pad ongewenst is. Ronald- de stemmen zijn in de deelraad gestaakt. D.w.z. dat het plan niet goedgekeurd is.

5 Stemmen over voortzetting mandaat bestuur voor plan 'Ons Genoegen'.
Vervalt, het bestuur werkt nog steeds met het mandaat uit juni 2004. Vóór ondertekening van overeenkomsten worden deze voorgelegd aan de ALV. Op dit moment wordt nog over de details gesproken met Stadsdeel en Mentrum.

6 Tussentijds financieel verslag over de periode 24 juni 2004 – heden.
Jan Willem- In 2004 € 2.000 winst bij een omzet van € 18.500
In 2003 € 3.500 winst bij een omzet van € 10.000
In 2002 was de boekhouding een rommeltje
Nu wordt elke dag een kasblad ingevuld en in de kluis gedaan. De inkoop wordt apart geboekt van de verkoop daardoor zijn de cijfers van 2003 en 2004 niet goed te vergelijken. De omzet is omhoog gegaan, er zijn veel meer activiteiten. Hierdoor komt er veel meer administratie bij kijken. De winst is echter achtergebleven. Ook nu we extra kosten hebben door het aggregaat.
Het bestuur stelt voor de rekening courant van Inge a €1200, Jan Willem a € 800 en Jan van Duren a €200 kwijt te schelden.
- Leden akkoord. Het bestuur belooft beterschap. Langzamerhand krijgen we beter controle over de uitgaven.
Borias- waar komen de hoge portokosten vandaan? – JW paar grote mailingen
Kan er geen munttelefoon geplaatst worden?

7 Aftreden en decharge van Inge uit het bestuur van Ver. Buurtboerderij 'Ons Genoegen'.
Inge wordt decharge verleend. Het bestuur had vergeten een bloemetje te kopen wat tekenend is voor hoe het bestuur op de beheer activiteiten van Inge geleund heeft.

8 Wijzigingen huishoudelijk reglement.
Aan het huishoudelijk Reglement wordt toegevoegd:

geschillen commisie.

Indien er een geschil is tussen het bestuur en een lid kan het bestuur of het lid de geschillen commissie vragen te bemiddelen. Het lid kan iemand meenemen naar het gesprek.

Schorsing

Het bestuur kan bij overtreding van de huisregels een lid schorsen. De duur van schorsing bedraagt maximaal 3 maanden. Na schorsing dient het geschorste lid een gesprek aanvragen bij het bestuur. Indien het gesprek goed verloopt kan evt. nog een een proeftijd volgen. Dit is onverlet de bevoegdheid van het bestuur om te handelen volgens de statuten (zie artikel 6).

Drie leden melden zich aan voor de geschillencommissie: Ans, Jaqueline en Laura. Hiervoor dank.


9 Onder voorbehoud: vervullen vacature betaalde beheerder op de Buurtboerderij. Indien gekozen wordt voor een geheime stemming als procedure: kiezen betaalde beheerder voor de Buurtboerderij (geheime schriftelijke stemming).
Vervallen, het geld voor een betaalde beheerder komt pas vrij bij ondertekening van de samenwerkingsbijeenkomst. Deze is nog niet klaar voor ondertekening.

Voor de verbouwperiode is € 19.000 beschikbaar voor een betaald beheerder.
Lid: graag een functiebeschrijving voor de beheerder. Willen we een betaalde beheerder? Kan het geld niet aan iets anders dan een beheerder besteed worden?

Het in dienst nemen van 1 persoon als betaald beheerder heeft risico’s. Het bestuur studeert nog op hoe dit het beste geregeld kan worden.
Lid- als je een persoon in dienst neemt krijgt hij teveel macht.
Bestuur – er ziten haken en ogen aan. Er wordt ook gedacht om een soort noppes systeem in te voeren op de BB zodat er geen scheve verhouding ontstaat tussen de beheerder en de vrijwilligers.
Stemming over betaald beheerder: 1 stem tegen 9 stemmen voor 7 onthoudingen.

10 Kiezen van één nieuw bestuurslid voor Vereniging Buurtboerderij 'Ons Genoegen' voor de periode van een half jaar (geheime schriftelijke stemming).
Vervalt, er heeft zich geen kandidaat bestuurslid gemeld.

11 Behandeling van de statuten van Stichting “Buurtboerderij” i.o.
Vragen / meningen
Artikel 2: De stichting moet niet alleen de vereniging faciliteren maar ook het karakter van de buurtboerderij bewaken. (voor en door de buurt)
Artikel 4: Moet daar niet komen te staan: Het bestuur wordt buiten rechte door 2 personen vertegenwoordigd?
Lid- ad Artikel 5.5 Het stichtingsbestuur krijgt hier teveel macht. Het bestuur zou de BB kunnen verkopen of er een hypotheek op nemen.
Bestuur: - dit kan niet omdat de BB gehuurd wordt van het stadsdeel.
Kan het bestuur geld lenen aan derden? Als het aan BPnee is geen bezwaar maar als het aan anderen dan heeft daar wel bezwaar tegen.
Het bestuurslid dat niet door de vereniging aangesteld wordt moet weggestuurd kunnen worden. Bijvoorbeeld als hij niet geschikt is.
Wat als het bestuurslid geschorst of geroyeerd wordt?
Bestuur: dan moet er een nieuw bestuurslid uit de BB in het bestuur.
Waarom maar 3 leden uit de vereniging en niet allemaal? Ga ook niet binnen het vereniging BB bestuur jagen op bestuursleden.
Hoe blijft het horizontaal en wordt de sfeer voldoende gewaarborgd?
De stichting moet zich niet met de bar bemoeien, de stichting moet zich ten dienste stellen van de vereniging.
Betty: De stichting wordt verantwoordelijk voor de centen en heeft een vader en moeder rol, met als doel de vereniging te laten bloeien.
Lid: Bij art. 11, wat is een redelijke vergoeding? Er wordt gezegd dat er geen winst gemaakt wordt maar een rekening courant mag gereduceerd worden.. Zijn er tabellen voor hoeveel redelijkerwijs gedeclareerd mag worden?
Bestuur: zoeken we uit.
Valt de beheerder onder de stichting of de vereniging? Wat is de procedure voor het aannemen van de beheerder?
Anneke: Er komen straks eters van Mentrum, hoe we daarmee omgaan hangt af van de mentaliteit. Is er een constructie waardoor het integer is? Valt de beheerder onder stichting of vereniging? Er rommelt nogal wat tussen stichting en vereniging.
Bestuur:
We komen binnen een maand met een gewijzigd statuut, dit komt op internet en daarop kunnen dan weer amendementen ingediend worden.
Notulist: Deze toezegging is niet gehaald. De wijzigingen in de statuten staan z.s.m. op de website. Amendementen op gewijzigde statuten graag uiterlijk 5 mei sturen naar

Op de ALV is besloten tot de volgende wijzigingen:
Artikel 2 toevoegen: De stichting heeft niet enkel tot doel de vereniging te facciliteren maar daarboven het karakter van de buurtboerderij te behouden.
Artikel 4 lid 2 tweederde van de leden wordt benoemd door de vereniging ‘buurtboerderij Ons Genoegen”.
Eenderde, te weten onafhankelijke bestuursleden worden benoemd uit personen die niet per definitie lid zijn van vereniging Buurtboerderij “Ons Genoegen”.

11 besluit over eventuele subsidie aan BPNEE.
Arjan- stelt i.v.m. financiele situatie van de BB voor geen subsidie toe te kennen aan BPNee.

12 Rondvraag
Waarom is er een lage opkomst (ca. 15 man)? Misschien omdat de BB wel goed draait, misschien is er een lage affiniteit?
Graag wat meer openheid. In de zomer waren er vaak informatie bijeenkomsten, wat goed was, de laatste tijd is dat minder.
Afgelopen zondag zijn er 200 pannenkoeken verkocht. Hulp in de keuken is hard nodig en altijd welkom. Met name in het weekend.
Wat doen we met labiele mensen? Wie is eindverantwoordelijk?
Betty: zowel voor gasten, bezoekers als vrijwilligers geldt dat ze zich aan de huisregels moeten houden. Ze zijn daar zelf voor verantwoordelijk. Als ze zich misdragen eventueel de politie bellen. Ze zijn van onze situatie op de hoogte.

13 22.15 Sluiting
De voorzitter wordt hartelijk bedankt.

30 nov 2006

 Notulen A.L.V. donderdag 30 november 2006
Opening.
Franckx opent de vergadering en heet iedereen welkom.

1.        Bestuurskwesties

Hendrik heeft besloten terug te treden uit het bestuur vanwege verschil van visie over hoe om te gaan met de problemen in de onderlinge communicatie op de boerderij. Dit leidde onderling ook tot wrevel en onderlinge communicatieproblemen. Het bestuur bedankt Hendrik voor zijn inzet en respecteert zijn beslissing. Hij heeft belangrijke dingen voor de boerderij gedaan en het is spijtig dat hij ermee stopt....

4.        Horeca

Er is veel gebeurd dit jaar met grote inzet van de vrijwilligers. De feesten zijn te groot geworden. Er is nu een maximum van 50 personen voor een feest en 50 personen voor het eten. Ook de sluitingstijden zijn aangepast. De boerderij sluit om 01.00 uur als er een activiteit is.
Het vergoedingen systeem gaat per 1 januari op de schop. Er wordt nagedacht hoe dit goed te regelen. Ook de hiërarchie moet anders. Hier gaat de Stichting in voorzien. Deze zal duidelijkheid scheppen. De werkgroepen zullen hieronder komen te vallen.

5.        Stichtings statuten

Er zijn nieuwe statuten ontworpen. Dit was geen eenvoudige klus. De kunst is om toch democratische besluitvorming te creëren binnen de Stichting.
concept-statuten20061124.html

Uiteindelijk is er een balans gevonden via dit concept. Dit komt tot uiting in de artikelen 14 t/m 22 over het 'Bureau'. Er zijn momenten opgenomen dat iedereen zijn mening kwijt kan. De werkgroepen krijgen hun opdrachten van het bestuur. Elke werkgroep krijgt een voorman die rapporteert aan de aangestelde beheerder(s). Zij zijn de boodschappers naar het bestuur.
De statuten zoals ze nu hier liggen worden nog getoetst door een gespecialiseerde advocaat.
Deel Twee. Vragen, discussie.
* Rondom het aftreden van Hendrik. Hendrik wil graag een andere manier van met elkaar omgaan en ziet dat als de basis. Als de basis er is volgt de rest vanzelf. Hij wil ook een andere manier van 'bestieren' en hulp van buitenaf. Hij vindt het de belangrijkste taak van het bestuur om ervoor te zorgen dat de communicatie onderling goed verloopt.
Hij voelt zich niet gesteund door de andere leden van het bestuur.
* Paul vraagt zich af of die 2500 euro winst al het gekonkel en geruzie waard is geweest...
* JW geeft aan dat dit inderdaad een hoop stress met zich heeft meegebracht. Wij zijn als boerderij de kleinste en de zwakste schakel en we zijn tegen onze grenzen aangelopen. De ontwikkeling is erg snel gegaan.
* Er wordt aangegeven dat de verbinding wordt gemist. De sfeer op de boerderij is momenteel niet goed. Met z'n allen moeten we goed voor elkaar zorgen.
* Er wordt door deze en gene nog aardig met modder gegooid. Het lijken de verkiezingen wel......
Vragen rondom verbouwing.
* Suzanne vraagt hoe je de tent gaat beschermen tegen bijvoorbeeld daklozen?
* Just vraagt of de bar terug kan worden geplaatst. Dit zal zeker zo zijn, ook al bedenkt de architect anders.
* Naomi vraagt hoe het zal gaan met de weggeefwinkel, de cursussen en de groentewinkel. Het is zo jammer als deze activiteiten die met enthousiasme en inzet opgezet zijn komen te verdwijnen.
De schuur zal blijven, maar de caravan gaat weg. Het is wel zo dat er beperkte ruimte zal zijn gedurende de maan den van de verbouwing. Hieraan ontkomen we niet. * Just suggereert dat we met z'n allen gaan kijken naar wat er wel mogelijk is in deze periode in plaats van wat er niet kan.
* JW. Geeft aan dat het anders moet omdat hij het op deze manier niet meer kan bolwerken. Zijn gezin gaat eraan kapot. De boerderij is tegen de klippen gegroeid.
Vragen ontwikkelingen Horeca.
Er wordt van alles geroepen. De kern is dat de sfeer niet goed is en dat daarom mensen vertrekken. Er zijn te weinig vrijwilligers voor alle activiteiten.
Mensen missen de rust van de boerderij.
Het bestuur geeft aan dat de horeca activiteiten zo'n vlucht hebben genoten uit angst om de begroting niet sluitend te krijgen. Uiteindelijk hoeven we niet zo bang te zijn.
Vragen Stichtingsstatuten.
Aan de orde komen de volgende punten;
* Er is behoefte aan een ingebouwde veiligheidsmaatregel dat het bestuur niet kan worden overgenomen door een aantal 'gekken'.
* De inspraakprocedure wordt nogmaals besproken.
* De juridische procedure is als volgt. De vereniging gaat over in een stichting. De rechter moet hiervoor toestemming geven.
Er wordt gediscussieerd over de controle over het bestuur.
Besluitenlijst:
Er wordt een vergadering belegd op woensdag 6 december om 18.00 uur met eten.
De sfeer op de boerderij kan dan uitgebreid ter sprake komen.
 
Uitgegeven: 21 december 2006

links:
http://nooitmeerhaast.nl Mongoolse tenten
http://www.buurtboerderij.nl/notulen/notulen20061130.html notulen 30-11-2006
http://www.buurtboerderij.nl/statuten/concept-statuten20061124.html concept stichtingsstatuten
http://www.buurtboerderij.nl/img/20061130grondrapport.gif grondrapport
http://www.buurtboerderij.nl/img/20061130grondrapport2.gif uitleg grondrapport

 

 7 dec 2006

Vereniging voor het behoud van Buurtboerderij Ons Genoegen

 

Verslag van de Bestuursvergadering op 7 december 2006

Agendapunten:

1.        Opening door de voorzitter

2.        Evaluatie van de bijeenkomst op 6 december 2006

3.        Nieuw beleid

4.        Rondvraag

5.        Sluiting door de voorzitter

1.        Opening door de voorzitter

De voorzitter opent de bestuursvergadering en heet alle bestuursleden welkom.

 

2.        Evaluatie van de bijeenkomst op 6 december 2006

De bestuursleden zijn geschrokken van de uitkomsten van de bijeenkomst op

6 december 2006. De uitkomsten vragen om adequaat ingrijpen op korte termijn. De voorstellen gedaan tijdens de bijeenkomst op 6 december 2006, namelijk het instellen van een commissie die los van het bestuur van de Vereniging, maar wel met instemming van het bestuur, de oorzaken van de conflicten in beeld gaat brengen of het instellen van vakkundige begeleiding inzake conflictbeheersing worden besproken. Beide mogelijkheden worden afgewezen. Het bestuur besluit contact op te nemen met onderwijsinstellingen waar studenten in het kader van afstuderen een bedrijfsgerichte opdracht moeten uitvoeren. Hierdoor verwacht het bestuur eerst zelf de problemen het hoofd te kunnen bieden.

 

3.        Nieuw beleid

Het bestuur is van mening dat de boerderij op korte termijn meer gestructureerd, ander beleid behoeft. Gesproken wordt over het direct instellen van beheer. Gelet op de huidige bezettingsgraad is dit nu nog niet haalbaar. Er zal een procedure worden voorbereid voor het aanstellen van één of meer beheerders. Anderzijds is het zo dat langer wachten met het vinden van geschikte oplossingen geen optie is. Daarom besluit het bestuur op korte termijn te gaan werken met werksoorten. Iedere werksoort wordt gecoördineerd door een coördinator/coördinatrice. De coördinator/coördinatrice is de eerste verantwoordelijke persoon voor zijn/haar werksoort. Hij of zij overlegt regelmatig met de mensen die actief zijn binnen zijn of haar werksoort. De resultaten van dat overleg worden gerapporteerd aan het bestuur en op wat langere termijn via de beheerder of beheerders aan het bestuur. Het nieuwe beleid zal in een nog op te maken organogram worden vastgelegd.

4.        Rondvraag

Er zijn geen rondvragen.

5.        Sluiting door de voorzitter

De voorzitter sluit onder dankzegging de bestuursvergadering. De volgende bestuursvergadering zal plaatsvinden op donderdag 14 december 2006.

Het bestuur van de Vereniging voor het behoud van Buurtboerderij Ons Genoegen

Amsterdam, 10 december 2006

Uitgegeven: 21 december 2006

Make a Free Website with Yola.